Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / A román hatóságok óriási baklövése: szembe mentek a motoros társadalommal

A román hatóságok óriási baklövése: szembe mentek a motoros társadalommal

A román hatóságok álláspontja szerint a balesetben szerzett sérülései okozták annak a 37 éves szovátai motorosnak a halálát, aki augusztus 10-én a székelyföldi Kézdiszentléleken vesztette életét. A fiatalember egy – az úton szabálytalanul átkelő – 11 éves kislány elgázolását próbálta elkerülni, amikor bukott motorjával. A kislány feldühödött rokonsága megkéselt egy másik motorost, aki a balesetet szenvedett társa segítségére sietett. A motorosok, etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül állítják, hogy társukat meglincselték a cigányok.

A Székelyhon portál közlése szerint Ion Popa Kovászna megyei rendőrkapitány egy keddi sajtótájékoztatón elmondta, a részletes törvényszéki orvosi jelentés arra utal, hogy S. Attilát esése során kemény tárgynak ütközve érte halálos sérülés. Halálát fulladás okozta, amit belső vérzés váltott ki. A rendőrparancsnok elmondta, az esetet vizsgáló kézdivásárhelyi ügyész vélhetően azért nem adta vissza a motoros bukósisakját a családnak, mert szüksége lesz rá a bizonyítási eljárásban.

A rendőrkapitány szerint a balesetben vétlen, megkéselt motoros élete veszélyben forgott, ezért gyilkossági kísérlet gyanújával vizsgálják a késelés gyanúsítottját, aki előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

A baleset után Kézdiszentléleken több megemlékezést is tartottak motorosok. Szombaton több mint háromezer romániai motoros vonult a baleset helyszínére. Vezetőik kijelentették, elégedetlenek a kézdiszentléleki baleset és önbíráskodás körülményeit vizsgáló nyomozás ütemével. A megemlékezések idejére a máskor agresszív és a környéket terrorizáló cigányok elhagyták a néhai portákból putrivá züllesztett koszfészkeiket.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére