Szerző Téma: Állatbarátok  (Megtekintve 19165 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ROZITA

• Hurdukács Rozita
  • Fórumfüggő
Állatbarátok
« Dátum: 2006 július 06, 02:25:58 pm »
Szeretném ha ide csak olyanok írnának akik állatbarátok. Állatkínzók és állatgyűlölők kímélyenek!!!
Tehát hogyan éltek a kutyák, cicák vagy más háziállatok társaságában, családtagok-e vagy csak kiszolgálnak benneteket, milyen problémákkal küzdötök velük kapcsolatban, hátha tudunk egymásnak tapasztalatot átadni és alkalomadtán egy jó tanáccsal segíteni.
Rozita

Nem elérhető ROZITA

• Hurdukács Rozita
  • Fórumfüggő
Re: Állatbarátok
« Válasz #1 Dátum: 2006 július 06, 03:27:54 pm »
Nekem van egy Bison kiskutyám, egy szürke, meg egy fekete cicám. A kutyus négy éve került hozzánk, sógorom az árvízből mentette ki, bevitte egy kutya menhelyre és mi onnan hoztuk el, amit nem bántunk meg, mert nagyon szeretetre méltó, hűséges jó házörző kutyus.
A szürke cicámat a munkahelyemről vittem haza, valaki kidobta és ott keresett menedéket, de ott nem maradhatott ezért hazavittem. Neki gond van a farával, vagy csípő ficammal született, vagy valami megtámadta, de nem fáj neki, csak erőtlen, de mi annál jobban szeretjük, mert olyan kis bicegős.
Fél évig kínlódtam, hogy a kutya megszokja a cicát, de végül összebarátkoztak. Nem mondom néha azért most is megkergeti, de nem bántja.
A fekete kiscicám még csak három hónapos, most azzal kínlódok megint, hogy összeszokjon a kutyával, kezdtünk mindent elölről. A nagy cica sem szereti a kicsit, mert az folyton neki ugrál, mert játszani akar, az nem érti és veri meg, de a kicsi mégis mindig visszamegy, nagyon kitartó.
Szóval azt szeretném főleg megtudni, hogy tud-e valaki valami rövidebb távú összeszoktatási módszert kutya- macska és macska-macska között?
Rozita

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #2 Dátum: 2006 július 06, 08:47:51 pm »
Azokba a szép időkbe amikor falun laktam- ah, néha kivetkőzik a falusi mivoltam, de vállalom, volt egy macskám, aki nagyon szerette kinozni Bercit, a házőrző kutyánkat. Állandoan bosszantotta, de azért megesett, hogy egy tányérbol ettek. Igaz, eggyütt nevelkedtek fel. Amiota "blokkos" lettem egy kicsit eltávolodtam az állatoktol---, de ugy lehet az állatokat szeretni, ha meg van a lehetőséged, hogy melletük  légy.

Nem elérhető pacsuli

• Kozma Mónika
  • Fórumfüggő
« Válasz #3 Dátum: 2006 július 06, 09:26:32 pm »
Nekünk törpe nyuszink volt, Koczkasnak hívták. Imádnivaló jószág volt, csak nem igazán szerette ha hosszú távon ketrecbe volt zárva. Ha meg kiengedtük mindent megrágott, és a tapétát imádta letépni. Persze egy ilyen állat nem igazán panelba való. Amikor megérte, hogy végre kint a szabadba tombolhasson rosszul végezte  :'(
De a halak, ha szépen rendben vannak tartva egy panel lakásban gyönyörű látványt nyújtanak.  :)

« Utoljára szerkesztve: 2006 július 06, 09:38:16 pm írta pacsuli »

Nem elérhető piglyt

• Dumagép
« Válasz #4 Dátum: 2006 július 06, 09:55:40 pm »
  Ó,hát ennek örülök! :)  :)  :)
Rozita,jelentem én egy,már beteges állatvédő vagyok!Komolyan.
3 macskám van!!!(és még etetek egyebeket).
Jövök még. :)
"I'm not fat,I'm big bone!!!!"

Nem elérhető ROZITA

• Hurdukács Rozita
  • Fórumfüggő
« Válasz #5 Dátum: 2006 július 07, 10:27:27 am »
A nyuszik nagyon édik tudnak lenni, főleg a kis nyuszik, csak sajnos muszáj őket ketrecben tartani. Csak az a baj a nyuszikkal, hogy az a sors vár rájuk, hogy a sütőben végzik (nem is akarok rá gondolni). :'(
A halak tényleg jól mutatnak az akváriumban, csak nem lehet őket szeretgetni. Miért nincs kiskutyád vagy kiscicád Pacsuli?
Örülök, hogy te is szereted az állatokat Réka (persze nem lep meg), én egyenesen imádom őket, de ebből néha gondom is akad, mert elkényeztetem mindet, aztán meg a fejemre nőnek, de nem baj.
Én is etetem néha a környékről a cicákat, főleg amelyik bátrabb és bemerészkedik a kutyámtól, meg néha a kóbor kutyáknak is viszek enni.
Rozita

Nem elérhető pacsuli

• Kozma Mónika
  • Fórumfüggő
« Válasz #6 Dátum: 2006 július 07, 12:54:25 pm »
Bevallom, hogy a cicák nem tartóznak a kedvenceim közé. De ha megérem, hogy egyszer kertes házban lakjam akkor egy kutyát szívesen tartanék. 
A mi nyuszink nem a sütőben végezte. Ha nem kóborol el akkor sem végezte volna sütőben. Ő egy törpe kosorrú nyuszi volt.
A gyöngyteknősök is  aranyosak, azokat még szeretgetni is lehet. Valamikor az is volt

Nem elérhető pacsuli

• Kozma Mónika
  • Fórumfüggő
« Válasz #7 Dátum: 2006 július 07, 12:57:10 pm »
Koczkás ehhez hasonló kis jószág volt.

Nem elérhető ROZITA

• Hurdukács Rozita
  • Fórumfüggő
« Válasz #8 Dátum: 2006 július 07, 02:19:30 pm »
Nagyon aranyos kisnyuszi lehetett Koczkás,sajnálom hogy elkóborolt, még nem is láttam mostanáig törpe nyuszit, csak olyan rendes nyuszit.
Hidd el a cicák is nagyon szeretnivalóak, különben minden állat szeretnivaló amelyik hozzánő az ember szívéhez.  :smitten:
Rozita

atta

• Vendég
« Válasz #9 Dátum: 2006 július 07, 05:01:18 pm »

Hidd el a cicák is nagyon szeretnivalóak, különben minden állat szeretnivaló amelyik hozzánő az ember szívéhez. :smitten:

Így igaz a cicákat sokan szeretjük.

atta

• Vendég
« Válasz #10 Dátum: 2006 július 07, 05:14:42 pm »
     A cicik vagyis cicák mellett az őzekről se feledkezzünk meg ám, mi őket is szeretjük.  :D

Nem elérhető pacsuli

• Kozma Mónika
  • Fórumfüggő
« Válasz #11 Dátum: 2006 július 07, 05:16:44 pm »
Gondolom csak a szelídebb fajtákat.

Nem elérhető piglyt

• Dumagép
« Válasz #12 Dátum: 2006 július 07, 09:38:12 pm »
Pindur!Azaz a középső macskám. :)
"I'm not fat,I'm big bone!!!!"

Nem elérhető ROZITA

• Hurdukács Rozita
  • Fórumfüggő
« Válasz #13 Dátum: 2006 július 10, 04:14:27 pm »
Pindur!Azaz a középső macskám. :)
Nagyon édi, de nincs távolabbi fotód róla, hogy az egész cicát lássam? És a többi cica?
Én sajnos még nem tudok képet ide feltenni, mert bárhogy próbálkozok nem jön össze, majd ha valahogy rájövök, akkor én is teszek fel .
Rozita

Nem elérhető Smeagol

• Rezidens
  • Drágasááágom......
« Válasz #14 Dátum: 2006 július 10, 04:58:28 pm »
A szüleimnek van egy macskája és 1 kutyája.Igazából a Kutya volt az első , aki augusztusi születésű akárcsak én.Utána meg a szomszédból kaptuk Fricit 1 hónaposan, akiről kiderült később hogy kislány :).Neki született kismacskája és megtartottuk a Bercit aki tényleg fiú.Tavaly őszön Frici úgy elment valamerre, hogy azóta sem láttuk.Mindkét macsek egész jól kijött Dagi kutyánkkal.Eleinte nagyon viszolyogtak egymástól , de most már összehaverkodtak többé kevésbé.
Ne vesztegesd idődet arra, aki nem tart téged érdemesnek arra hogy veled töltse.  (Gabriel García Márquez)