Szerző Téma: ANYANYELVÜNK  (Megtekintve 27609 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
Re: ANYANYELVÜNK
« Válasz #225 Dátum: 2011 Március 08, 10:53:16 pm »
A világ melyik nyelve tud még ilyeneket? 

Szerintem nem.

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #226 Dátum: 2011 Március 09, 09:17:13 am »
ez kurva jo  ;D
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #227 Dátum: 2011 Március 09, 09:50:04 am »
 A Hány Tál szomszéddal mi van?

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #228 Dátum: 2011 Március 09, 09:23:49 pm »

Hát akkor a Fos-Tál-lal?  :2funny:
Nigga's try to be the king, but the Ace is back...

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #229 Dátum: 2011 Március 09, 09:24:20 pm »
Amúgy valóban jó! Még jöhetnek ilyenek Júlia.  :coolsmiley:

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #230 Dátum: 2011 Március 10, 12:28:16 pm »

Hát akkor a Fos-Tál-lal?  :2funny:
mindent szarba kell martani...   >:(
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #231 Dátum: 2011 április 04, 11:17:09 pm »
                                   Ide születtem – Magyarok maradtunk

A fenti címmel hirdet újabb pályázatot az anyaországon kívüli és anyaországi diákok számára a budapesti Székely-Hargita Alapítvány. A magyarság megvallásáról szóló történeteket április 30-ig lehet elküldeni.
Az alapítvány munkatársai olyan interjúkat, elbeszéléseket várnak, amelyek a magyarság megvallásával kapcsolatos valós történeteket rögzítenek. Az idei pályázat annyiban tér el a korábbiaktól, hogy nem csupán írott szöveget kell küldenie a pályázónak, hanem hangfelvételt is, ennek hiánya ellenben nem kizáró jellegű. A beérkezett pályázatok közül az első 50 nyertes mű írói egyhetes balatoni nyaraláson vehetnek részt a többi díjazott fiatallal. A Székely-Hargita Alapítvány a művekből összeállítást készít, amelyet könyvként kiad.

A pályamunkákat tehát április 30-ig várják a palyazat@szekelyhargita.hu címre vagy a 1029 Budapest, Bocskai István útja 8. szám alatti alapítványi székhelyre. A nyertesek a Székely-Hargita Alapítvány által a július 24–31. között a Balatonnál szervezett nyári táborban vesznek részt, amelynek minden költségét (utazás, szállás, étkezés) a Székely-Hargita Alapítvány fedezi. A győzteseket e-mailben vagy telefonon értesítik június 10-ig.

Nem elérhető NOKID

• Fórumfüggő
« Válasz #232 Dátum: 2011 Július 27, 01:34:06 pm »
 en most veszem eszre h ti barfealtok...nem is tudjatok mijen jol erzem magam mikor valamejik adja a magnak a belet hogy egyem meg es a masik a hajat....:))))s tevesztem osze a ketot s a belet kopom ki s a maghajat eszem meg=))))))))de nem szamit...jaj de jol esett=))))))))

Mikor ilyen, tinik által irt hozzászólások kerülnek a szemem elé, részben, nagyon elszomorit, másrészt pedig elgondolkoztat, hogy ki vagy mi a felelős azért, hogy ennyire nincsenek tisztában a helyesirás MINIMÁLIS szabályaival.  :icon_confused:

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #233 Dátum: 2011 Július 27, 02:10:01 pm »
en most veszem eszre h ti barfealtok...nem is tudjatok mijen jol erzem magam mikor valamejik adja a magnak a belet hogy egyem meg es a masik a hajat....:))))s tevesztem osze a ketot s a belet kopom ki s a maghajat eszem meg=))))))))de nem szamit...jaj de jol esett=))))))))

Mikor ilyen, tinik által irt hozzászólások kerülnek a szemem elé, részben, nagyon elszomorit, másrészt pedig elgondolkoztat, hogy ki vagy mi a felelős azért, hogy ennyire nincsenek tisztában a helyesirás MINIMÁLIS szabályaival.  :icon_confused:

A jelenlegi oktatási szint és azok akik megalkották.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
Re:ANYANYELVÜNK
« Válasz #234 Dátum: 2011 Szeptember 25, 07:40:18 pm »
ismét fészbuk remekmű:

hello tibi ne velejcsd el az igeretedett legy szives ok a crinuba

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #235 Dátum: 2011 Szeptember 29, 09:01:14 am »
ismét fészbuk remekmű:

:pimp:
 ;D

Nem elérhető Júlia

• Junior
  • **
« Válasz #236 Dátum: 2011 Szeptember 29, 02:53:00 pm »
ismét fészbuk remekmű:

:o:  :wall:

jajjjjj, ez már keserves  :(  :(  :(  :(

Nem elérhető Júlia

• Junior
  • **
« Válasz #237 Dátum: 2011 Szeptember 29, 02:56:38 pm »

szerintem a gyermekekkel van a baj es a mai tanulással kapcsolatos mentalitással. küldjük üdvözletünket a példamutató Becali-nak   :hanyas:

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #238 Dátum: 2011 Szeptember 29, 08:34:34 pm »

szerintem a gyermekekkel van a baj es a mai tanulással kapcsolatos mentalitással. küldjük üdvözletünket a példamutató Becali-nak   :hanyas:

Én ezt tovább ragoznám és azt mondanám, hogy a szülők, a gyerek környezetében élők, óvónő. tanítónő.
Mert ha otthon pungázunk akkor a gyerek is pungázni fog.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #239 Dátum: 2012 Február 28, 09:54:19 pm »
Miért tanuljon magyarul a gyerek:

„Mert az anyanyelven való írás, olvasás minden egyéb iskolai tanulás alapja. Mert anyanyelvén gyorsabban, pontosabban tanul, s az emlékezetébe inkább bevésődik. Mert az egyre bővülő ismeretek megszerzésének feltétele a fogalomalkotás, s ez anyanyelven a legegyszerűbb. Mert az anyanyelv ismerete alapja más nyelvek tanulásának. Mert az anyanyelven való tanulás a műveltség alapja. Mert anyanyelvén érti meg leginkább választott szakmája mesterségbeli fogásait. Mert ezáltal kapcsolódik be a magyar kultúrába, érti meg szülei, nagyszülei céljait, szokásait, életfelfogását, vallását. Mert az általános ismereteken kívül a magyar nyelvű oktatás olyan képességekre is megtanítja, amelyek szükségesek az adott társadalomban való létezéshez. Mert anyanyelven történő tanulás nélkül elszakad a közösségétől. Nem kerül hátrányos helyzetbe, nem fog kevésbé érvényesülni az, aki mindvégig magyarul tanult az iskolában. Az egyre bővülő magyar egyetemi hálózat, főiskolás képzés sokféle lehetőséget biztosít a továbbtanuláshoz. Az sem elhanyagolható szempont, hogy az anyanyelvét és a román nyelvet is jól ismerő diáknak több lehetősége van például a szakirodalomban való tájékozódásra.”