Szerző Téma: Avantul Szászrégen  (Megtekintve 48970 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
Re: Avantul Reghin
« Válasz #15 Dátum: 2007 március 28, 06:04:38 pm »
apropo. Olvasom Rozsa beszamolojaban, hogy Regenben a beresztelki ut fele valami epitkezesek lesznek. En ugy erzem, hogy valahol ez a varos megerdemelne egy SPORTCSARNOKOT.Indintsunk egy kapmanyt emelett! Mert akkor tenyleg lenne mas sportrol s beszamolni,mert az a helyzet a tobbi sport ngyon periferiara van szorulva, es csak retegsportok vannak, ami az en magyaraztomba azt jelenti, hogy azok tudnak az eredmenyekrol csak, akik azt a sportot uzik. Tehat: SPORTCSARNOK epitesre fel!

Sportcsarnok az lesz...hamarosan.
Nigga's try to be the king, but the Ace is back...

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #16 Dátum: 2007 április 11, 09:07:22 am »
Gh. Botezan

Avântul Szászrégen – Somes Gaz Bethlen 3- 1 (1-0)

A 23. forduló keretében a szászrégeni együttes a sereghajtó Somes Gaz gárdáját fogadta. A hazaiak megszerezték az úgynevezett kötelezô gyôzelmet, hiszen mint köztudott, a bethleni csapat már a bajnokság kezdetétôl pusztán csak létszámkiegészítôként szerepel a csoportban...

Az elsô játékrészt a kiegyensúlyozottság jellemezte, kevés volt a kialakított gólhelyzetek száma, a pöttyös leginkább a két tizenhatos között "fáradozott". Az elsô Avântul-gól a 38. percben esik, Moldovan Ov. hajszálpontos jobb oldali passzát Fodor mintegy 3-4 méterrôl a hálóba továbbítja: 1-0. A vendégek, annak dacára, hogy a bennmaradás esélye már régóta "elúszott", mezônyben eléggé tetszetôsen játszanak, ám igazán veszélyes lehetôségeket képtelenek kidolgozni.

A második félidô szászrégeni góllal rajtol, hiszen mindjárt a 47. percben Halatiu magabiztosan értékesít egy jogosan megítélt tizenegyest. Az 53. percben a bethleni együttes lefarag hátrányából, amikor egy jól eltalált lövéssel Coman replika nélkül hagyja Pintea kapuvédôt: 2-1. Ettôl a találattól "megsérül" a hazaiak önérzete, s a 63. percben közel állnak egy újabb gólhoz, ám Sorlea, egyedül a kapussal, centiméterekkel mellé lô. A találkozó 74. percében viszont kialakul a végeredmény: Fodor kotorja közelrôl a kapuba a labdát, miután a vendégek hálóôre Sorlea 3 méterrôl leadott fejesét óriási bravúrral hárította. Az összecsapás utolsó gólhelyzetét a bethleniek hagyják ki, a 84. percben Muscar gyönyörûen elvégzett szabadrúgását Pintea a felsô léc alól védi.

A régeniek megérdemelten jutottak a három bajnoki pont birtokába, ám nem annyira könnyen, mint ahogyan erre a végeredmény enged következtetni...

Avântul: Pintea – Csíki, D. Razvan (46. Gliga), Grama S., Halatiu, Moldovan V., Macarie, Sorlea (75. Luca), Maris (89. Cioloca), Fodor, Moldovan Ov. (52. Grama Fl.).

Bethlen: Pojar – Neamt, Ploscar, Muresan, Muscar, Kállai, Lazar, Balea, Haidar, Rus (49. Felner), Cristurean (37. Coman, 75. Cristut).

Játékvezetôk: Barbus Marius – Nicolae Lucian, Maghiar Marius (mind Nagybánya
Népújság

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #17 Dátum: 2007 április 11, 11:28:15 am »
S ne felejtsük el:

VIP szurkolók:

Andy, Imre, Hawkeye, Robika, Kloss Lori, Milan, Budai Barni és a szotyi... ;D

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #18 Dátum: 2007 április 16, 08:48:36 am »
A forduló eredményei:

Sanatatea – Avântul 3-1

Somes Gaz – Gloria II 0-0

CSM Szászsebes – U 1919 3-0

Trans-Sil – Oltchim 1-0

Soda Marosújvár – Dacia Szászváros 2-0

Inter Balázsfalva – Atletic 1-0

FC Nagyszeben – Sparta Medgyes 0-2

Ariesul – Mobila Szováta 5-2

Muresul Déva – Maris 4-1

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #19 Dátum: 2007 április 24, 08:56:57 am »
3. ligás mérkôzések
Avântul Szászrégen – Inter Balázsfalva 0- 0

Nehéz erôpróba várt a szászrégeni gárdára, hiszen a mezôny egyik legkényelmetlenebb együttesét fogadta. A pompás idô mintegy 500-600 nézôt csalogatott ki a lelátókra. Az elsô negyvenöt percben elég kevés volt a látnivaló, ennek megfelelôen alig jegyezhettünk le egy-két gólszerzési lehetôséget... A második félidôben viszont érezhetôen javult a játék minôsége. A helyzetek is jelentkeznek, mindkét kapu elôterében. A házigazdáktól Moldovan Ov., valamint Grama Florin hagytak ki kecsegtetô lehetôségeket. A vendégek is megszerezhették volna a három bajnoki pontot, ám Iorga és Musca elpuskázta a kínálkozó helyzeteket. A gól nélküli döntetlen igazságos végeredménynek könyvelhetô el, hiszen a látottak alapján mindkét csapat közel állt mind a gyôzelemhez, mind a vereséghez.

Avântul: Pintea – Moldovan V., D. Razvan, Grama S., Bancsi, Macarie, Halatiu (46. Sorlea), Pop (70. Csíki), Moldovan Ov. (61. Grama Fl.), Truta, Fodor (81. Maris).

Balázsfalva: Ceclan – Mihaltan, Bogdan, Tofanescu, Tulea (70. Duroi), Micu, Musca, Lazar (85. Tatar), Bozdog (77. Portik), Iorga, Prodea.

Játékvezetôk: Mocan Sorin (Torda) – Moraru Liviu, Urs Mariel (mindketten Brassó).

Szabó Antal

Népújság

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #20 Dátum: 2007 május 03, 09:06:18 am »
3. ligás mérkôzések
Avântul Szászrégen – Trans-Sil Marosvásárhely 1-0 (0-0)

A bajnoki pontvadászat 27. fordulója keretében két megyénkbeli együttes csapott össze egymással. Az úgynevezett rangadó azonban siralmas játékot eredményezett, s szemlélve a két csapat kínkeserves vergôdését, az volt az általanos benyomás, hogy akár egy Bivalyröcsöge – Felsôkimburgyánfalva falusi derbi nívója sem lehet sokkal alacsonyabb! Az elsô játékrészben nem akadt túl sok látnivaló, az egyedüli dicséretre méltó tényezô a két együttes küzdôszelleme volt.

Tekintve a körülményeket, a házigazdák pontatlan lövési kísérleteit is gólhelyzeteknek könyveljük el, Bancsi a 8., Pop a 27. percekben nem találják el Fekete kapuját. A Trans-Sil egyetlen valamirevaló lehetôsége a 15. percben adódik, amikor Budean ígéretes szituációban kapja a labdát, ám képtelen kellôképpen lekezelni. Az "ádáz" csata leginkább a középpályán zajlik, "neked adom, úgyis visszakapom" jelszó alatt! A szászrégeniek valamivel többet kezdeményeznek, s a 30. percben Bancsi közel áll a vezetô gól megszerzéséhez, ám a jobb oldali szögletrúgás kevéssel kerüli el a vendégek kapuját. A 41. percben Pop közelrôl leadott fejesét Fekete könnyedén elcsípi.

A második félidô színvonala nem volt túlságosan eltérô az elsôhöz viszonyítva. A játékosok óriási elszántsággal kínozták a labdát! Ebbôl kifolyólag a meggyötört pöttyös mintha sztrájkba lépett volna, ugyanis a pályán a 69. percig semmi említésre méltó nem történt, míg a 70. percben Truta mintegy 11-12 méterrôl mellé nem fejelt.

A 74. percben aztán a marosvásárhelyi gárda veszélyeztet egy bal oldali szöglet során, de a szemfüles Gligának sikerül felszabadítania. Két perc elteltével megtörténik a "csoda": Truta pontos beívelését Grama Sever 2-3 méterrôl zavartalanul értékesíti: 1-0. A kapott gólt követôen a vendégek támadásba lendülnek, mindent elkövetnek az egyenlítés érdekében. A hazaiak jól szervezett védelme azonban verhetetlen. A Trans-Sil egész mérkôzés alatt nem alakított ki egyetlen komoly gólhelyzetet sem! Suciu Viorel tanítványai is kiábrándítóan játszottak, ám szerencséjükre a másfél helyzetbôl egyszer betaláltak Fekete hálójába. Egy ilyen szintû találkozó láttán (ismételten) rádöbbenhetünk arra, hogy labdarúgásunk helyzete már rég elérte a kritikus pontot... További szép álmokat!

Avântul: Pintea – Moldovan V., D. Razvan, Grama S. (81. Macarie), Bancsi, Csíki, Gliga, Halatiu (90+2. Cioloca), Truta, Fodor (46. Maris), Pop (86. Luca).

Trans-Sil: Fekete – Szilágyi, Vasiu (79. Popa), László (83. Stoica B.), Petrov (85. Ungur), Gábor (67. Veres), Oltean, Budean, Stoica F., Karda, Curticapean.

Játékvezetôk: Ghimbasan Florin – Moraru Liviu (mindketten Brassó), Enciu Constantin (Vidombák).

Népújság

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #21 Dátum: 2007 május 03, 02:42:32 pm »
Eszméletlenül gyenge mérközés volt a múlt héten...én már háromszor el is aludtam meccs közben, egy-egy bekiabálás ébresztett fel...

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #22 Dátum: 2007 május 09, 11:09:53 am »

1 Arieşu Turda 29 21 7 1 79-18 70 +25
2 Mureşul Deva 29 17 7 5 43-13 58 +16
3 Soda Ocna M. 29 13 9 7 39-31 48 +6
4 Inter Blaj 29 13 6 10 39-27 45 +3
5 Oltchim 29 13 6 10 38-29 45 +3
6 Gloria Bistriţa II 29 10 13 6 31-25 43 -2
7 Trans-Sil Tg.M. 29 11 9 9 33-28 42 0
8 Mobila Sovata 29 12 5 12 48-53 41 -4
9 Sparta Mediaş 29 10 10 9 46-31 40 -5
10 Maris Tg. M. 29 9 12 8 36-37 39 -6
11 Atletic Sibiu 29 11 6 12 31-35 39 -3
12 Avântu Reghin 29 11 6 12 34-39 39 -6
13 U. 1919 Cluj 29 10 8 11 31-32 38 -7
14 S.S.P. Cluj 29 11 4 14 36-56 37 -5
15 CSM Sebeş 29 9 5 15 37-44 32 -13
16 Dacia Orăştie 29 8 6 15 36-49 30 -12
17 FC Sibiu 28 5 7 16 25-49 17 -20
18 Someş Gaz B. 28 1 4 23 22-88 7 -35

Az utolsó 4 helyezett csapat elbúcsuzik a 3.osztálytól

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #23 Dátum: 2007 május 12, 12:59:59 pm »
Tegnapi mérközés eredménye:

Atletic Nagyszeben – Avântul Szászrégen 0-1

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #24 Dátum: 2007 május 12, 01:08:23 pm »
Jelenleg 8-dik helyen áll a tabellán az Avantul.

8   Avântu Reghin   30   12   6   12   35-39   42

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #25 Dátum: 2007 május 14, 10:22:46 am »
Szászrégeni labdarúgók (1. ) – Dali Csaba
A Disznajón született Dali Csaba a szászrégeni Metalul és Avântul csapataiban futballozott, de megfordult a román ifjúsági válogatottban is.

– 1982-ben kezdtem focizni Disznajón, ahol 1985-ig játszottam. Innen kerültem a szászrégeni Metalul csapatához, ahol Maksai Mózes tanár úr volt az edzôm. 1989-ben igazoltam át a rivális Avântulhoz, ahol az együttes 1998-as felbomlásáig fociztam. Innen rövid ideig visszamentem a D-osztályos Disznajóhoz, majd az újjáalakult Avântulhoz.

– Sóváradon is fociztál, két szászrégeni társaddal együtt.

– Újfalvi Béla hívott Sóváradra játszani, ahol két egykori társammal, Nagy Andrással, és Váradival, meg az Elektromaros volt játékosával, Bálint Lajossal játszottam, Bíró Levente (ex ASA, Metalotehnica) szakmai irányítása alatt, aztán két évet Görgényoroszfaluban töltöttem, majd végleg visszakerültem Disznajóra, a megyei bajnokságba.

– Kik a legismertebb focisták azok közül, akikkel együtt kergetted a labdát Szászrégenben?

– Sok tehetséges, komoly labdarúgótársam volt, mint például a Metalulnál Csög Mihály, Cioata Viorel (akivel késôbb az Avântulnál is együtt játszottunk), Székely János, a néhai Jakab. Az Avântulnál Mera, Nagy András, Ciula, Szôcs, Sandulescu stb.

– Pályafutásod egyik kiemelkedô momentuma, amikor behívtak az ifjúsági válogatottba. Mikor történt ez?

– 1987-ben volt egy országos válogató, amelyen néhány 16-18 éves játékost válogattak ki, akikkel kiegészítették az ifjúsági válogatott keretet. Maros megyébôl rajtam kívül Gábor Tibi és Lucian Moldovan került oda. Nyolc válogatott mérkôzést játszhattam, Ausztriában, Németországban, sôt a volt Jugoszláviában Balkán-bajnoki döntôt is vívtam a házigazdák ellen.

– Említs meg néhány nevet abból a csapatból…

– A legnagyobb név a Florin Raducioiué, ô volt egyébként a szobatársam a kiszállásokon, továbbá Bogdan Bucur (ex Steaua), Arcanu (ex Brassó), Marius Sumudica (ex Rapid), Mitrita (ex Steaua), Lucian Moldovan (ex ASA).

– Harminchat évesen még mindig focizol…

– A megyei bajnokságban szereplô Disznajó leigazolt játékosa vagyok, s miután községi tanácsos lettem, átvettem az együttes szakmai irányítását is, no meg anyagilag is segítem a csapatot. Noha van néhány kiló súlyfeleslegem már, a foci iránti szeretetem és a gyôzni akarás nem változott.

– Felkerülhet Disznajó ismét a 4. ligába?

– Minden pénz kérdése, még ezen a szinten is. Amint azonban észrevettem, Szászrégenben az utóbbi években pozitív irányba mozdultak el a dolgok, ami a labdarúgást illeti. Ha sikerül több pénzt áldozni a csapatra, akkor magasabb osztályról is álmodhatunk, hisz tehetséges fiatalok vannak, akik ilyen esetben jobban összpontosítanának a labdarúgásra. Én bízom abban, hogy itt is és máshol is fellendülhet még ez a sportág, hiszen érdemes a fiatalokra többet áldozni.

Czimbalmos Ferenc-Attila

Népújság

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #26 Dátum: 2007 május 26, 01:12:17 pm »
Avantu Reghin Gloria Bistrita 2        1-2
naaaaagyon gyenge merkozes volt...
 :help:  Avantul...
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #27 Dátum: 2007 május 29, 09:15:03 am »
Hazai pályán kaptak ki a régeniek

Avântul Szászrégen – Gloria II Beszterce 1 - 2 ( 0 - 0 )
Egészen kiszámíthatatlan csapattá vált az Avântul! Gyôzelem Nagyszebenben, döntetlen Déván, míg az elmúlt fordulóban hazai pályán elszenvedett vereség a Gloria II együttesétôl... Úgy tûnik, Suciu Viorel tanítványai sokkal jobban futballoznak idegen környezetben, hiszen az itthoni teljesítmények valósággal csapnivalóak! A beszterceiek elleni találkozó nagyon nehéznek ígérkezett, mivel a vendégek négy, az I. ligában is pályára lépett játékossal erôsítettek. Ilyen körülmények között teljesen logikus módon a Gloria II elég magabiztosan uralta a játékteret. Az elsô félidôben három kihagyhatatlannak tûnô gólhelyzetet puskáznak el, Florea 13., 18. p., valamint Clapa 40. p. révén. A szászrégeniek kiábrándítóan játszottak, így csupán két alkalommal veszélyeztették Tufisi kapuját: a 8. percben D. Razvan szabadrúgása fölé száll, négy perc elteltével Macarie mintegy 35 méterrôl próbálkozik, ám a vendégkapus üggyel-bajjal hárított. A játék képe alapján a házigazdák nagyon elégedettek voltak a gól nélküli döntetlennel, hiszen Ion Balaur fiatalokból álló gárdája simán vezethetett volna, akár két-három gólos elônnyel!

Szünet után azonban a beszterceiek már nem "kegyel- meztek", s rövid hét perc alatt megpecsételôdött a mérkôzés sorsa. Az 59. percben Curtuius közelrôl lô kapura, s Bucin nagy igyekezete ellenére a labda a hálóban köt ki, majd hét perccel késôbb Slavoaca jól eltalált lövése kétgólosra növeli a vendégcsapat elônyét. A hazaiak nehezen térnek magukhoz, a támadások zöme kaotikus volt, rengeteg adogatási hibával "tarkítva". Ezt a szánalomra méltó kínlódást a helyi közönség már régóta megszokta! Az Avântul "szépítô gólja" a 77. percben születik, amikor Moldovan Ovidiu remek passzát Luca a tizenhatos közepébôl a kapuba továbbítja: 1 - 2.

Noha a szászrégeniek nagy lendülettel támadtak, a hôn áhított egyenlítést nem sikerült kiharcolniuk. Tekintve a pályán történteket, a döntetlen nem lett volna igazságos eredmény! Végül feltevôdik egy igen "kívánkozó" kérdés: hogyan lehetséges ennyire halványan játszani szinte minden hazai mérkôzésen?! Olyan választ mint például: "a csapat még túl fiatal", nem fogadunk el...

Avântul: Bucin – Moldovan V. (89. Cioloca), Csiki, Grama S. (46. Halatiu), Bancsi, Gliga, Pop (63. Luca), Macarie, D. Razvan, Sorlea, Moldovan Ov. Gloria II: Tufisi – Saratean, Soare, Hadarean, Fritea (85. Grigor), Clapa, Dragus, Roman (37. Murar), Curtuius, Târnavean (21. Slavoaca), Florea (73. Mocan).

Játékvezetôk: Rus Adrian (Dés) – Potora Florin (Torda), Uifalean Alexandru (Kolozsvár).

Szabó Antal

Népújság

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #28 Dátum: 2007 június 04, 09:08:14 am »
A forduló eredményei:

U 1919 – Avântul 0-0

Muresul Déva – Gloria II 2-0

CSM Szászsebes – Inter Balázsfalva 1-0

FC Nagyszeben – Trans- Sil 3-3

Ariesul – Soda Marosújvár 0-0

Maris – Oltchim 2- 0

Sparta Medgyes – Dacia Szászváros 5-0

Mobila Szováta – Atletic 4-0

Somes Gaz – Sanatatea 0- 3

Az utolsó forduló (2007. június 8.) mûsora: Gloria II – U 1919; Atletic – Sparta Medgyes; Avântul – Mobila Szováta; Sanatatea – Muresul Déva; Soda Marosújvár – CSM Szászsebes; Inter Balázsfalva – Somes Gaz; Trans-Sil – Ariesul; Oltchim – FC Nagyszeben; Dacia Szászváros – Maris.
Népújság

Nem elérhető Orbán1Ferenc

• Rezidens
« Válasz #29 Dátum: 2007 június 05, 11:09:05 am »
Működik az Avantul csapatán kívül más labdarúgó klub Régenben? Mi lett a Metalullal Otelullal Muresullal Vointával?