Szerző Téma: EVOLUCIO  (Megtekintve 108309 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető piros

• Rezidens
  • másé a főszerep:-)))
Re: EVOLUCIO
« Válasz #30 Dátum: 2007 Május 10, 12:02:21 pm »
Van nekem egy ido ota egy sejtesem, ami egy kicsit osszemossa ket fo vitapartner szelsosegeit. Igazabol meg nem fejlesztettem magamban elmelette :), de azert megprobalom megosztani veletek. Szoval, ugy gondolom, ebben a vegtelensegben mi, emberek, akik Istent is kepesek vagyunk kitalalni (es neha akar eljatszani is), olyan vegtelenul kicsik vagyunk, hogy akar rohoghetnenk is onmagunkon, de persze nem tesszuk. Kisert engem az atom szerkezete es a vilagur kozotti nagy hasonlosag. Talan a teljes valosaggal osszehasonlitva mi csak annyik vagyunk, mint egy atom a mi szamunkra. Talan tenyleg letezik egy hatalom, aki kepes atommaghasadast idezni elo ebben a mi kisvilagunkban, es mi ezt ugyanolyan mindanhatonak erezzuk, ha akarjuk, mint ahogyan a hangya , vagy az atomban lako esetleges kicsi elolenyek is annak erezhetnenek minket. Csupan hozzaallas kerdese. Es a maga soran ez a nagyhatalom is ugyanilyen pici talan a vegtelen vilagur egy masik dimenzioju "hatalmassaga" elott. Persze, ez az elmelet tamadhato, de hat csak egy kosza gondolat... Orban es ElBarto, azt hiszem, ugyanazt a dolgot probaljak megerteni-magyarazni a maguk szempontjai es tapasztalatai szerint. Az evoluciot tagadni es kozben azt mondani, a virusmodosulas egyszeru biologia, nyilvanvalo ellentmondas. De isten nemletenek sem bizonyiteka az, hogy a virus mutaciora kepes. Az ember azt, amit el akar hinni, konnyen elhiszi, ellenkezojerol meggyozni szinte lehetetlen.
« Utoljára szerkesztve: 2007 Május 10, 01:54:36 pm írta piros »
Az a helyzet, hogy szeretlek titeket (is) ;)

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #31 Dátum: 2007 Május 10, 12:45:24 pm »
Emberkek! Istent ugy kepzelni el, mint fizikai letezest, alighanem nagy baromsag. Ha van, isten mindannyiunkban van, lelek, szeretet formajaban. "O" az, aki kepesse tesz minket arra, hogy "evolualhassunk". Nem azaltal, hogy terkepet keszit es utiranyt ir elo a test fejlodesenek tekinteteben, hanem azaltal, hogy felallitja bennunk a megfelelo gatakat (etika es moral) es szabadsagot ad celjaink eleresere (almodozas, szeretet). Isten mindennek szimboluma, ami jo az emberben, mint ahogy Satan a rossz szimboluma. Csupan szimbolum, nem mozgatoero. Az akarat mi magunk vagyunk.
Ami pedig a Bibliat illeti: olvassatok el Leo Taxil Szorakoztato Bibliajat, ha addig nem volt vilagos, igy majd kiderul, mennyire kovetkezetes es igaz a Szentiras. Szep mese, legendagyujtemeny, ahhoz kepest, milyen regen keletkeztek, meglepo ero van bennuk, de ha valaki nem szedte volna ossze oket egy konyvbe, nem neveznenk ezt a konyvet "szent"-nek, a fenet sem erdekelne. Akarmelyik primitiv torzsnek van egy csomo hasonlo legendaja, ok is komolyan veszik, es az orok vadaszmazok is vannak pl. olyan igeretesek, mint a mennyorszag. Azokat megis mesenek tartjuk, a magunk meseit meg igaznak? A Biblia egy csodalatos metaforaja a lelek szepsegenek, a szeretetnek es az igazsagnak.

:beerchug: :great:
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető piros

• Rezidens
« Válasz #32 Dátum: 2007 Május 10, 02:30:04 pm »
Ugyan nem ilyen osszefuggesben, de erre is vonatkoztathatoan olvastam: "Sejtéseink és reményeink szerint: a különféle kizárólagosságok nem determinálhatják az emberi gondolkodást és cselekvést. Minden bizonnyal eljött a mellérendelés elvének korszaka" (Szavai Geza).

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #33 Dátum: 2007 Május 10, 03:30:05 pm »
              Summa sumárum: VAN ISTEN!!!.De mindenki másképp szolitja meg.De mindenkit másképp szolit meg. Van aki hiszi, van aki nem.Senkit sem lehet, és szabad lebögni azért mert hisz valamiben.Mert az Istenben valo hit -magánügy.A mindenki belsö szobája, ahova csak önmagadat engeded be.Senki mást.
               Persze, lehet vitázni kinek van igaza, Darwinnak és követöinek, vagy ellenzöinek.

De azért furcsák vagyunk mi emberek.Mert a vallást is -visszavezethetöleg politikai szemmel nézzük.A mult rendszerbe, amikor mindenkit ateistának neveltek, mindenki keresztény akart lenni.Most, amikor a kereszténységet vallanni nem tilos-sokan vallják az ateista nézetet.Mert ami "fenntröl" jön-mint politikai irányelv, mi kis emberek meg kell kontrázzuk.Most ami undorito, hogy mindenki aki magas polcra kerül egy bizonyos vallásosági köpönyegben burkolozik.Ami álszentség.

Istent nem kell magyarázni. Van és kész.

Nem elérhető ROZITA

• Hurdukács Rozita
  • Fórumfüggő
« Válasz #34 Dátum: 2007 Május 10, 04:51:08 pm »

Istent nem kell magyarázni. Van és kész.   :ok:
Rozita

Nem elérhető ROZITA

• Hurdukács Rozita
  • Fórumfüggő
« Válasz #35 Dátum: 2007 Május 10, 05:17:32 pm »
Kedves El Bartó !

Amit te marhaságnak tartasz, abban sok ember hisz, amiben meg te hiszel azt sok más ember is tarthatja marhaságnak. Az IQdnak meg semmi köze az intelligenciához, ez kiderült számomra a beszólásaidból. Nem kéne annyira felkapnod a vizet, amiért vannak emberek akik nem ugyanabban hisznek mint te és nem kéne fikáznod olyan embereket akiket nem is ismersz. Az IQ-d fitoktatása helyett tanulhatnál egy kis tiszteletet mások iránt, talán még segíthet rajtad.

Üdv. Rozita  :cya:
Rozita

Nem elérhető haidy

• Rezidens
  • glory glory MU
« Válasz #36 Dátum: 2007 Május 13, 10:29:07 am »
Kedves El Bartó !

Amit te marhaságnak tartasz, abban sok ember hisz, amiben meg te hiszel azt sok más ember is tarthatja marhaságnak. Az IQdnak meg semmi köze az intelligenciához, ez kiderült számomra a beszólásaidból. Nem kéne annyira felkapnod a vizet, amiért vannak emberek akik nem ugyanabban hisznek mint te és nem kéne fikáznod olyan embereket akiket nem is ismersz. Az IQ-d fitoktatása helyett tanulhatnál egy kis tiszteletet mások iránt, talán még segíthet rajtad.

Nagyon is igazad van Rozita, az intelligenciája egyenlő a nullával, a tiszteletről inkább nem beszélnék, hiszen azt az élete első 7 évében kellet, volna megtanítani neki, szerintem az ilyen ember már nem fogja megtanulni, hogy mi is a TISZTELET.
go MU go go go

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #37 Dátum: 2007 Május 13, 02:08:21 pm »
Kedves El Bartó !

Nagyon is igazad van Rozita, az intelligenciája egyenlő a nullával, a tiszteletről inkább nem beszélnék, hiszen azt az élete első 7 évében kellet, volna megtanítani neki, szerintem az ilyen ember már nem fogja megtanulni, hogy mi is a TISZTELET.
Mi is az a tisztelet? Szeretem h marhára el tudtok vkit itélni anélkül, h ismernétek. Veled veszekedett vagy mi? Veszekedésbe mindenki bele tud szólni, de témába vágót már nem nagyon.
« Utoljára szerkesztve: 2007 Május 13, 02:11:13 pm írta vmlinuz »
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető haidy

• Rezidens
  • glory glory MU
« Válasz #38 Dátum: 2007 Május 13, 09:18:15 pm »
NO COMENT
go MU go go go

Nem elérhető ÉVA

• Veterán
« Válasz #39 Dátum: 2007 Május 14, 09:57:55 am »
A tisztelethez tartozik a hangnem és a modor is a vélemény elmondásakor.Üdv.Éva

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #40 Dátum: 2007 Május 16, 11:50:08 am »
A vasarnap reggel 10 kor nem vagyok otthon tarsasag s az ember 1 atom dumahoz....
ha isten olyan hatalmas s mi csak 1 atom vagyunk amiben kis kivetelekkel beleegyezek akkor istent mit erdekli ha mi hiszunk vagy nem...

S a tisztelet...   en 1 szemelyt tamadtam meg s nem banom az ember nem ugy szuletik hogy mindenki tiszteli hanem ezt meg kell nyerni s orban akkora okorsegeket mondott hogy en nem tisztelhetem ... de nem is varom el hogy vki tiszteljen engem ugyhogy...

:laugh:          jah s inteligencia azt sem nyerheted a lotton...   s  szeretem hogy mennyire polarizalok...    :ok:
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #41 Dátum: 2007 Május 16, 12:11:42 pm »
Uram!
        Mindenkinek jogában áll a forumon-tudtom szerint- ökörséget mondani. Ebben szabad akarata van.Mert nem mindig vannak aranyköpéseink az emberfiának.Vitázni lehet, sőt kell- mert igy tanulunk egymástol.Mi nem ezt firtatjuk. Hanem a hangnemet. Kapcsolodjon be a többi vitatémákban is.
Ja és a tisztelet.Alapfokon mindenkinek jár. Koldusnak és királynak egyaránt.

Nem elérhető piros

• Rezidens
« Válasz #42 Dátum: 2007 Május 16, 01:18:32 pm »
... a tisztelet.Alapfokon mindenkinek jár. Koldusnak és királynak egyaránt.
Hat, ez szep volt, bici!

Nem elérhető piros

• Rezidens
« Válasz #43 Dátum: 2007 Május 16, 01:22:06 pm »
istent mit erdekli ha mi hiszunk vagy nem...
Istent, ha van, nem erdekli semmi. Csak teged, meg engem, meg ot...
Aki mindent ert - es ha van Isten, nyilvan mindent ert -, nem gondolkodik rajta, csak tudomasul veszi.
Ha meg nincs, akkor... No, latod, akkor en is, meg te is, meg o is ... nagy bajban vagyunk, mert ennel szebb es ertelmesebb baromsagot meg soha nem talalt ki az ember.
Erdekelne, milyen kulonbsegek vannak kettonk "atom-elmelete" ;) kozott.
« Utoljára szerkesztve: 2007 Május 16, 01:25:01 pm írta piros »

Nem elérhető haidy

• Rezidens
  • glory glory MU
« Válasz #44 Dátum: 2007 Május 16, 01:25:00 pm »
istent mit erdekli ha mi hiszunk vagy nem...
Istent, ha van, nem erdekli semmi. Csak teged, meg engem, meg ot...
Aki mindent ert - es ha van Isten, nyilvan mindent ert -, nem gondolkodik rajta, csak tudomasul veszi.

:great: :great: :great:
go MU go go go