Szerző Téma: informatika  (Megtekintve 21268 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
Re: informatika
« Válasz #195 Dátum: 2009 december 17, 10:34:13 pm »
Én is még xp-t használok, de tesztelem a 7-est is. Már sikerült lefagyasztani.
Szóval az xp-vel az a baj, hogy ki fog menni "divatból", és az új programoka már úgy fogják lassan irni, hogy ne menjen xp-n. Ez a microfos politikája, ők már 1 éve visszavonták volna teljesen az xp támogatását, csak a netbook gyártóknak odaadták szar pénztért, nehogy linuxot adjanak velük.
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #196 Dátum: 2009 december 18, 04:11:16 am »
Szóval az xp-vel az a baj, hogy ki fog menni "divatból", és az új programoka már úgy fogják lassan irni, hogy ne menjen xp-n. Ez a microfos politikája, ők már 1 éve visszavonták volna teljesen az xp támogatását, csak a netbook gyártóknak odaadták szar pénztért, nehogy linuxot adjanak velük.
a multkor olvastan hogy Service-pack meg 2012-ig lessz XP - nek szerintem addig lehet nyugodtan hasznalni...
a masik gond meg az lenne hogy nem mindenkinek a gepen megy a vista meg a 7-es...    nem tom ha Pentium 3-on meg megy de nem hiszem...
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #197 Dátum: 2009 december 18, 08:13:21 am »
a multkor olvastan hogy Service-pack meg 2012-ig lessz XP - nek szerintem addig lehet nyugodtan hasznalni...
a masik gond meg az lenne hogy nem mindenkinek a gepen megy a vista meg a 7-es...    nem tom ha Pentium 3-on meg megy de nem hiszem...
P3-ason biztos nem megy. S 2GB Ram alatt sem nagyon érdemes feltenni, de 2gb ram kell az xp-nek is, hogy menjen normálisan.
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető lewy10

• Mesesan Levente
  • Dumagép
    • E-lexicon
« Válasz #198 Dátum: 2009 december 19, 08:47:29 pm »
Hat en is feltettem a windows 7, sikerult a videokartyamat is felinstalaljam. Jelenleg csak 1GB ramom van es oszinten nem tul gyors, nem akadozik de nagyon lassan tolti be a firefoxot es legtobb programot, de majd 2GB rammal is megprobalom es akkor majd szolok hogyna megy. De mint elso benyomas tetszik a kinezete, kisse bonyolultabb mint az XP de szerintem nagyon hamar meg lehet "ismerni". En egy kicsit kinlodtam amig elismerte a videokartyamat, mivel a dobozzan azt irja hogy nem kimpatibilis a windows 7el de sikarult par probalkozas utan felinstalalni es mot elismerte , es nem ugy mint azelott csak standard vga 8mb-kent. De eddigele nekem tetszik.  :atv:

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #199 Dátum: 2009 december 20, 01:30:59 am »
Hat en is feltettem a windows 7, sikerult a videokartyamat is felinstalaljam. Jelenleg csak 1GB ramom van es oszinten nem tul gyors, nem akadozik de nagyon lassan tolti be a firefoxot es legtobb programot, de majd 2GB rammal is megprobalom es akkor majd szolok hogyna megy. De mint elso benyomas tetszik a kinezete, kisse bonyolultabb mint az XP de szerintem nagyon hamar meg lehet "ismerni". En egy kicsit kinlodtam amig elismerte a videokartyamat, mivel a dobozzan azt irja hogy nem kimpatibilis a windows 7el de sikarult par probalkozas utan felinstalalni es mot elismerte , es nem ugy mint azelott csak standard vga 8mb-kent. De eddigele nekem tetszik.  :atv:
2GB-al jol kene menjen szerintem milyen  video  kartyad van ?
a lapostoppomon csak 256-os   :(

Nem elérhető lewy10

• Mesesan Levente
  • Dumagép
    • E-lexicon
« Válasz #200 Dátum: 2009 december 20, 03:07:48 pm »
2GB-al jol kene menjen szerintem milyen  video  kartyad van ?
a lapostoppomon csak 256-os   :(
A videokartyam az jo, 512-es ddr2. Nagyon jo ahoz kepest hogy AGP-s es sokan nem ertettek egyet velem mikor megvettem de meg nem keptem egy jatekot emit ne vitt volna el. De szerintem az se nem oszt se nem szoroz a windows 7-nel, csak a jatekoknal.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #201 Dátum: 2010 április 29, 11:45:32 pm »
                                                 Genfi aranyérem Erdélynek

2010. április 21-25. között szervezték meg Genfben a 38. Nemzetközi Találmányi Kiállítást, melyen 45 országból közel 1000 találmányt mutattak be. A kb. 70 000 nézőt vonzó szalonban 22 szekcióba sorolták be a találmányokat, mindegyik szekció arany-, ezüst- és bronzérmékkel jutalmazta a legjobbakat.
A magyarországi delegációval mutatta be dr. Hantz Péter (EMBL, Heidelberg, feltaláló), dr. Kovács Lehel István (Sapientia–EMTE, Marosvásárhely, fejlesztő), dr. Brassai Tihamér (Sapientia–EMTE, Marosvásárhely, fejlesztő), Peter Huber (villamosmérnök, Németország, fejlesztő) az Oktatás hatékonyságának növelésére szolgáló berendezés című találmányt, amelyet a nemzetközi zsűri aranyéremmel jutalmazott.
A Studsys nevű szerkezet a Diákvisszajelző rendszer (Student Feedback System) angol rövidítéséből kapta a nevét, lényege, hogy a hallgató egy rádiófrekvenciás távirányító segítségével azonnal tudja jelezni, ha nem érti az anyagot, ha túl gyorsnak tartja a tanár ritmusát, épp unja az előadást, vagy kérdése van. Egyetemeken nem ritka, hogy 200-300, vagy még több diák hallgatja az előadásokat. Ilyen nagy létszám mellett nem tehet fel mindenki rögtön kérdéseket, nem jelezhetik, hogy nem értettek meg valamit, vagy túl gyorsnak tűnik esetleg az előadás. Egyes diákok nem is igen mernek kérdezni, vagy jelezni, ha nem értik. Ez a távirányító azonban lehetőséget ad nekik az azonnali visszajelzésre és névtelenséget is biztosít. Az oktató számítógépéhez kötött vevő összesíti és grafikusan megjeleníti a teremből vett visszajelzéseket, így a tanár rögtön változtathat az előadása menetén, stílusán.
A berendezés ötlete dr. Hantz Péter tudományos kutatótól származik, aki a továbbfejlesztésbe és a megvalósításba bevonta a Sapientia–Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi karának két oktatóját, dr. Kovács Lehel Istvánt és dr. Brassai Sándor Tihamért, valamint a Németországban élő Peter Huber villamosmérnököt.
A Sapientián megvalósított szerkezet három egyetemi technikus – Szöllösi István, Jakab-Farkas László, Nagy Zoltán –, valamint egy hallgató – Dézsi Hunor – munkáját is dicséri.
A Sapientia–EMTE Matematika és Informatika Tanszékén ősztől kívánják bevezetni az új oktatási eszköz használatát és tesztelni ennek hatékonyságát.
« Utoljára szerkesztve: 2010 április 29, 11:47:29 pm írta Andy »

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #202 Dátum: 2010 április 30, 08:50:15 am »
Ügyes, Kovács Lehelt ismerem, minket is tanitott amig ki nem dobták a köcsögök a táblaügy miatt.
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #203 Dátum: 2010 november 15, 10:59:43 pm »
Romániai Magyar Pedagógusok Virtuális Tanárija

A „virtuális tanári", a www.didaktika.ro honlap, a kezdeményezők szerint adatbázisként és fórumként működne az erdélyi magyar pedagógusok számára azzal a céllal, hogy elősegítse a pedagógusok közti együttműködést.

A „virtuális tanárinak" az a célja , hogy minden tanügyi kádernek lehetőséget adjon információkat szerezni, együttműködni közösen, konstruktív párbeszédet tartani egymással a honlap fórumán, megosztva tapasztalatainkat, véleményeinket, munkaterveinket, leckevázlatainkat, tesztjeinket meg minden olyan didaktikai anyagot amit úgy gondolunk , hogy mások is fel tudnának használni egy változatosabb és minőségibb tanítás érdekében. Persze , hogy mindezek a dolgok csak az Önök hozzájárulásával történhetnek meg, ezért megkérjük a kedves kollégákat regisztrálják magukat és kezdjék el használni a virtuális tanárijukat.

A honlap elkészítésének kezdeményezője és adminisztrátora Ördög Zoltán szászrégeni matematika tanár.

Gratulálunk Zoli!

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #204 Dátum: 2010 november 17, 12:33:47 pm »
Ügyes, Kovács Lehelt ismerem, minket is tanitott amig ki nem dobták a köcsögök a táblaügy miatt.
milyen tabla ügy?

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #205 Dátum: 2011 március 14, 08:02:20 am »
facebookos kérdés :
- ahhoz , hogy a facebookon eredményesen hirdessek egy eseményt, csoportot vagy oldalt kell létrehozni ? az oldalnak mi az előnye a "profil"-lal szemben ? hát a csoportnak ? a "csoport" vagy az "oldal" mik az előnyei egyik a másikkal szemben ?

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #206 Dátum: 2011 május 10, 10:47:30 pm »
                                               Bekebelezte a Skype-ot a Microsoft

8,5 milliárd dollárért megvette a Skype internetes telefonszolgáltató portált a Microsoft. Ez az üzlet a szoftvergyártó történetének legnagyobb vásárlása lett.
A Skype elfogyasztása nem kevesebbet jelent, mint hogy felvásárolták azt a hálózatot, amit világszerte több mint 600 millióan használnak internetes telefonálásra. Tavaly 207 milliárd percnyi hívást regisztráltak a Skype-on.
A mobilpiac felé eléggé ügyetlenül botladozó Microsoftnak épp a minap sikerült tető alá hoznia a Nokiával egy megállapodást, hogy a Nokia a régóta gyöngélkedő Symbian mobil operációs rendszerét – hogy, hogy nem – a Microsoft Windows Mobile 7-re cseréli.
A háttérben nagy mozgások zajlanak a monumentális telefonpiac birtoklásáért. A Microsoft a Skype technológiáját megszerezve versenyképesebb lehet az Apple és a Google által uralt terepen. És még valami: néhány napja a Facebookon ingyen telefonon is fel lehet hívni az ismerősöket. Bár a hívások még csak számítógépről számítógépre működnek, de nyilvánvaló, hogy a Facebook felhasználók százmilliói veszélyeztethetik a Skype monopóliumát. Innét csak egy kis lépés megvalósítani a VoIP alapú videós beszélgetést, valamint hogy a vonalas, illetve mobilszámokat is lehessen majd hívni a közösségi oldalról.
Ami a pénzügyi háttereket illeti, az eBay 2005-ben vásárolta meg a Skype-ot 2,6 milliárd dollárért, majd 2009-ben kockázati tőke befektetőknek adta el a leányvállalat többségi részesedését, ők adták el most a tulajdonukat a Microsoftnak.
A 2003-ban alapított luxembourgi székhelyű Skype tavaly 860 millió dolláros árbevétel mellett 7 millió dollár veszteséget termelt. A legtöbben ugyanis a portál ingyenes telefonszolgáltatásait használják, a regisztrált felhasználóknak csak töredéke - tavaly havonta átlagosan 8,8 millióan - fizetett elő a Skype szolgáltatásaira.
A Microsoft által a Skype-ért kifizetett 8,5 milliárd dollár az óriáscég 36 éves történetének legnagyobb vásárlása.
(Híradó)

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
WP ő és ű
« Válasz #207 Dátum: 2011 július 30, 05:25:21 pm »
A hócipőm kezd már tele lenni, hogy nem tudom megoldani rendesen, hogy amikor a wp-be szöveget írok, hogy az ő és ő betük mentés után ne kérdőjelek ???????? legyenek. Az alapértelmezett karakterkódolás UTF-B
Egyszer már elcsesztem , hogy kezdhettem az egészet előlről , aztán a phpmyadminban is átirtam ... de semmi változás. Mit javasoltok ?

Nem elérhető lewy10

• Mesesan Levente
  • Dumagép
    • E-lexicon
Re:informatika
« Válasz #208 Dátum: 2011 augusztus 10, 05:05:16 pm »
Na hat vegre befejeztem az utolso weboldalamat. Nem lett ki tudja milyen jo, elegge egyszeru de sajat munka  ;D. Ha valaki gondolja akko meg lehet nezni es varom a velemenyeket rosszat is es jot is, sot meg javaslatokat is  ::). Az oldal neve az www.joacaonline.net

Nem elérhető rózsa

• Rezidens
  • Simply Irresistible !
    • www.avonconnects.com.ro/
Re:informatika
« Válasz #209 Dátum: 2011 augusztus 23, 01:39:25 pm »
Gratulalok...!
   ...
Dal , a hatalmas egyetem
Legszentebb titka, lelke vagy!
Jöttem, hogy pár dús percet adj.
S ez minden is . Nincs egyebem!