A román médiában egyre több a vita az oktatás minőságéről. A szikra, ami a vitát kirobbantotta, az érettségin tapasztalt rendellenességek sorozata volt.
Sajnos a levét a lelkiismeretes és jóhiszemű tanárok isszák meg.No meg a diákság, akik szerintem rengeteg marhassággal vannak megterhelve. A tanügyminisztérium pedig mossa a kezét. Ez egy.
A másik pedig, egyre gyakrabban hangzik, hogy az egyetemek, nem mások , mint "FABRICA DE DIPLOME".
sajnos ebben igazad van Bici.sok egyetem nem azt nézi hogy okos vagy-e vagy nem hanem azt hogy mennyi pénzed van!!!!!!.maholonap minden utcasarkon lesz egy egyetem.
Ezt nem én mondom, hanem a tévékben boncolgatják a dolgokat, s ha akarod, ha nem bele botlasz.
De amit látok : mindent meg lehet "vásárolni".
Egy időszakban, amikor a katonai szolgálat kötelező volt, egyesek kb 1000 euroért "elintézték", hogy betegek. Pld.,hogy vakok. S nem telik el két év, az illetőnek hajtási engedélye van.
Vagy...Ismét hajtási engedély. Mostani "szolgálatos" botrány, hogy Arges megyében több száz, vagy ezer hajtási engedélyt bocsátottak ki - pénzért. A sajtó utána szimatolt, és a "vásárolt" hajtási engedélyel rendelkezők kb 22 súlyos balesetet okoztak.
Vagy egyetemek... Ismerek olyan személyeket akiket - és ezt sajnosnak tudom nevezni - az új gazdag, vagy módosabb szülők hajtják az egyetemre.
Vagy vannak az "örök diákok" - akik már kb az ötödike egyetemet végzik... csak azt nem értem miért...mert olyan munkakörben dolgoznak, amit érettsigevel is nyugodtan el lehet végezni. S ha ezt szóvá teszed, akkor " rossz" ember vagy, mert irigykedsz ha valaki egyetemet végzet ? S nem mellékes, hogy munkáját gyatrán végzi el.