Szerző Téma: Bolognai rendszer román módra  (Megtekintve 2350 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
Re: Bolognai rendszer román módra
« Válasz #1 Dátum: 2007 november 19, 11:25:30 pm »
Átcseszés, nem?
vagy most már az egyetemeket is zippelik?
a tieték normál mod volt...legalább.
De tudod, az egészben az a legrosszabb, hogy egyetemet végzel, és amikor valahova el kell menj melozni, akkor a fejedbe vágják, szori, de  ehez a munkahelyhez csak ennyit tudok adni és fütyülök az egyetemre.

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #2 Dátum: 2007 november 20, 12:30:20 pm »
Átcseszés, nem?
De tudod, az egészben az a legrosszabb, hogy egyetemet végzel, és amikor valahova el kell menj melozni, akkor a fejedbe vágják, szori, de  ehez a munkahelyhez csak ennyit tudok adni és fütyülök az egyetemre.

Nem, elmész...és azt mondják, hogy hiába van egyetemi diplomád...kell 3 év régiség...nah, ezt meg honnan?
Nigga's try to be the king, but the Ace is back...

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #3 Dátum: 2007 november 20, 08:45:17 pm »
Átcseszés, nem?

Nem, elmész...és azt mondják, hogy hiába van egyetemi diplomád...kell 3 év régiség...nah, ezt meg honnan?

Sajnos ezt én is végigjártam.Én azt javasolom hogy az első munkahelyed mindenképpen ismerős által beajánlott legyen.
" Sá ai o pilá mare". Hiába vagy jó szakember ha nincs ismerős akkor nem kapod meg a job-ot.

Nem elérhető Orbán1Ferenc

• Rezidens
« Válasz #4 Dátum: 2007 november 21, 10:38:51 pm »
Azért van más megoldás is. Némi aprópénzért akár én is igazolom, hogy egyetemi tanulmányaid alatt nálam gyakoroltál. ;)

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #5 Dátum: 2008 július 11, 08:27:22 am »
A román médiában egyre több a vita az oktatás minőságéről. A szikra, ami a vitát kirobbantotta, az érettségin tapasztalt rendellenességek sorozata volt.
Sajnos a levét a lelkiismeretes és jóhiszemű tanárok isszák meg.No meg a diákság, akik szerintem rengeteg marhassággal vannak megterhelve. A tanügyminisztérium pedig mossa a kezét. Ez egy.
A másik pedig, egyre gyakrabban hangzik, hogy az egyetemek, nem mások , mint "FABRICA DE DIPLOME".

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #6 Dátum: 2008 július 11, 06:08:06 pm »
A román médiában egyre több a vita az oktatás minőságéről. A szikra, ami a vitát kirobbantotta, az érettségin tapasztalt rendellenességek sorozata volt.
Sajnos a levét a lelkiismeretes és jóhiszemű tanárok isszák meg.No meg a diákság, akik szerintem rengeteg marhassággal vannak megterhelve. A tanügyminisztérium pedig mossa a kezét. Ez egy.
A másik pedig, egyre gyakrabban hangzik, hogy az egyetemek, nem mások , mint "FABRICA DE DIPLOME".

sajnos ebben igazad van Bici.sok egyetem nem azt nézi hogy okos vagy-e vagy nem hanem azt hogy mennyi pénzed van!!!!!!.maholonap minden utcasarkon lesz egy egyetem.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #7 Dátum: 2008 július 11, 06:40:36 pm »

sajnos ebben igazad van Bici.sok egyetem nem azt nézi hogy okos vagy-e vagy nem hanem azt hogy mennyi pénzed van!!!!!!.maholonap minden utcasarkon lesz egy egyetem.

Ezt nem én mondom, hanem a tévékben boncolgatják a dolgokat, s ha akarod, ha nem bele botlasz.
De amit látok : mindent meg lehet "vásárolni".
Egy időszakban, amikor a katonai szolgálat kötelező volt, egyesek kb 1000 euroért "elintézték", hogy betegek. Pld.,hogy vakok. S nem telik el két év, az illetőnek hajtási engedélye van.
Vagy...Ismét hajtási engedély. Mostani "szolgálatos" botrány, hogy Arges megyében több száz, vagy ezer hajtási engedélyt bocsátottak ki - pénzért. A sajtó utána szimatolt, és a "vásárolt" hajtási engedélyel rendelkezők kb 22 súlyos balesetet okoztak.
Vagy egyetemek... Ismerek olyan személyeket akiket - és ezt sajnosnak tudom nevezni - az új gazdag, vagy módosabb  szülők hajtják az egyetemre.
Vagy vannak az "örök diákok" - akik már kb az ötödike egyetemet végzik... csak azt nem értem miért...mert olyan munkakörben dolgoznak, amit érettsigevel is nyugodtan el lehet végezni. S ha ezt szóvá teszed, akkor " rossz" ember vagy, mert irigykedsz ha valaki egyetemet végzet ? S nem mellékes, hogy munkáját gyatrán végzi el.

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #8 Dátum: 2008 július 11, 07:30:13 pm »
hat jelenleg ez nagy baj nem csak a 2hand egyetemeken mert meg a hireseken is mindent meg lehet venni...
a roman rendszer 0 minden katasztrofalis es nem latok javulast s tudom ti azt mondjatok regebb... de akkor sem volt jobb...
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #9 Dátum: 2008 július 11, 08:29:17 pm »
hat jelenleg ez nagy baj nem csak a 2hand egyetemeken mert meg a hireseken is mindent meg lehet venni...
a roman rendszer 0 minden katasztrofalis es nem latok javulast s tudom ti azt mondjatok regebb... de akkor sem volt jobb...

Akkor is müködött a PCR (Pile Cunostiinte Relatii) rendszer, de ...
Emlékszem, hogy orvosira valami 14-en voltak egy helyre...
a listát lehet sorolni....

De tudja a fene... azért jó, hogy manapság elég könnyen "diplomázott" ember lehetsz.  De még mindig "deszkurkörec"-nek kell legyél. DE lehet, hogy már a ti generációtoknál már az értéket is számba veszik majd...Egyszer....

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #10 Dátum: 2008 július 12, 12:09:13 pm »
hat igen...
ami tenyleg szomoru az a szakiskolak helyzete , mashol szakiskola utan futnak utanad hogy menj dolgozni itt nalunk asod a diri kertjet smiutan bevegezted messz epret szedni az EU bajnokhoz...
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető pancho

• Veterán
« Válasz #11 Dátum: 2008 július 14, 07:35:45 am »
Ezzel a fizetett jogsival nem kell menjunk messze, csak itt aljunk meg a regeni rendorsegenel, nem reg va 2 hete hallottam radioban (Europa FM), hogy Regenben tobb szemelyt kaptak el ilyesmivel tobbek kozott egy par rendor meg egy par tanitot akik penzert rendeztek a dolgokat. Neveket nem tudok mert mindegyiknek csak kezdobetuit mondtak.... tehat ez orszag szerte folyik!!!
Meg az is nagyon igaz, nem vesznek fel anelkul hogy legyen legalabb 3 ev regiseg, sokszor megtobb es meg az, hogy abban a szakmaban legyen, nahat egy kezdo mit tegyen? Vegez egyetemet s mas szakmaban dolgozik nem? s vagul mondjak s akkor mit ertel az egyetemmel? sokat igy nem, licit elvegezted volna dolgozni mesz s meg hamarabb jon a nyugdij... :D.
A mostani nagy botrany az, hogy a nagyokos allam 3 eves egyetemet rendelt... de az nem egyetem ..most mondjak mikor mar az elso generacoi kijarta!!! Amelle meg kell egy mernoki, muszalj!!! mert mindenhol, s neztem interviukat a hirekben...mondjak, hogy meg igen fiatalok, meg nem felelnek meg, keves a tudomeny.... na most akinek alig volt penze kijarja az egyetemet, nyakig adosagba eddig orvendett, de most mi a f.....t csinal? -eladja vesejet..............