Szerző Téma: Megnyilt a vallas oriasi baromsag klubbbb...  (Megtekintve 17423 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
Re: Megnyilt a vallas oriasi baromsag klubbbb...
« Válasz #165 Dátum: 2009 Március 01, 05:28:24 pm »
kapufa... ;D

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #166 Dátum: 2009 Március 01, 05:38:03 pm »
azert erdekes...
olvasgatom ezt a topicot amit valamikor azert kezdtem el hogy provokaljam Orban baratom es nagyon is sikeres voltam mivel hogy a hires kereszteny aki Istent fujja fel s le elengedte magat es kiderult (nem mindha nem tudtuk volna) hogy szerinte a feketek nem emberek...
nagyon erdekesnek tunik...

milyen sokoldalu az elet sokan engem eliteltek satanistanak neveztek rossznak butanak stb es kozben a  nagy hivo rasyista es nem tud 1et erteni aval hogy minden ember egyenrangu ...

erdekes, erdekes...
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #167 Dátum: 2009 Március 17, 03:51:11 am »
 A Vatikán és a család
--------------------------------------------------------------------------------

A történelem viharain keresztül sokat változott a katolikus egyház. Módszereiben finomodott, de még mindig tartja magát fölösleges tradiciókhoz, melyeknek alapját semmiféle isteni kinyilatkoztatás nem támasztja alá. Ilyen természetesen a papi nőtlenség és vele együtt az apácák hasonló sorsa.

Ezt a szerepet a hit szolgálatával magukat örökre elkötelező emberek önként vállalják, tehát felmerül a kérdés, hogy hol itt a probléma.

A probléma nem is az isten szolgáinak az elhatározásával van, hanem az egyház álláspontjával és az egyház alkalmasságával arról, hogy bármilyen családi értékről is állást foglaljanak. Hiszen lehet-e  hiteles bármiféle kinyilatkoztatás attól a szervezettől, aki megtiltja saját tagjaiknak az önálló család alapításának jogát?
Természetesen nem. Az egyházi méltóságoknak semmi fogalmuk nincs arról, hogy mit jelent felnevelni egy gyermeket, mit jelent összetartani egy családot. Míg az egyház a férfiakat teszi meg a család fejévé, addig a család összetartásával kapcsolatos munka legjava az asszonyokra marad. Az asszonyokra, akik természetesen nem választhatják a papi hivatást. Lám itt komoly következetességi problémák vannak.

Jelenleg a Vatikán ezzel a hozzáállással a világ legcsaládellenesebb szervezete. Azon túl, hogy papságuknak megtiltják a családalapítást, használhatatlan életvitelt kényszerítenek rá a keresztény családokra. A gyermekáldást gondolkozás nélkül elfogadó családok teljesen ellehetetlenítik magukat a társadalom többi családjával összehasonlítva. Bolygónkon, ahol a túlnépesedés komoly problémát jelent, nem szerencsés családokat az erőn felüli gyermekvállalásba kergetni. Ez árt az egyénnek és árt a bolygónak is.

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #168 Dátum: 2009 Május 14, 06:05:27 pm »
Világgá kürtöli a Pro Európa Liga az ortodox egyház jogsértéseit

Kényük-kedvük szerint áthághatják a törvényeket, olykor az önkormányzati vezetők, karhatalmiak és igazságszolgáltatók támogatását is élvezve.

Ilyen volt a szaploncai templom. Az ortodoxok elbontották a
födémét, hogy hagymakupolássá alakítsák – bár nem övék

„A felekezet kénye-kedve szerint áthághatja a törvényeket, hiszen semmiféle büntető következménnyel nem kell számolnia. A hazai igazságszolgáltatás félénken és visszafogottsággal kezel minden olyan peres ügyet, amelyben az ortodox egyház valamilyen formában érintett. Ezért a Pro Európa Liga kötelességének érzi, hogy nemzetközi szervezethez forduljon jogorvoslatért” – jelentette be mai sajtótájékoztatóján a szervezet társelnöke.

Smaranda Enache elmondta: az utóbbi időben rengeteg támadás érte a civil szférát a politikum részéről, miszerint az ország azért esik el Európai Uniós támogatásoktól, mert szóvá tesznek jogsértéseket, amelyek a román társadalom bizonyos tagjait érik. Az országot vezető réteg szerint az állam érdeke fontosabb, és megkívánja, hogy ne verjék nagy dobra az ilyen eseteket. „Ez nevetséges – fogalmazott Smaranda Enache. – Hiszen az Európai Bizottság, de az Európai Unió tagállamai is működtetnek képviseletet Romániában, így gyakorlatilag első kézből értesülnek mindenről, ami itt történik. Nem lehet elhallgatni semmit” – mondta.

Ebből a megfontolásból a Pro Europa Liga úgy döntött, az Európai Bizottságnál tesznek feljelentést a szaploncai görög-katolikus templom neogotikus tornyának lebontása miatt. Mivel az ingatlan tulajdonjogával kapcsolatosan peres eljárás van folyamatban, ezért elnöki rendeletben tiltottak meg bármiféle építkezést. Ennek ellenére az ortodoxok, a nyárádtői esethez hasonlóan, önkényesen hozzáláttak a torony átépítéséhez, mondta Smaranda Enache.

A Pro Europa Liga felszólítja Theodor Paleologu művelődési minisztert, hogy állítsa le az építkezést, egyben jelzik az esetet az Európai Bizottság elnökéhez, Emmanuel Barrosóhoz címzett levelükben. Ugyanakkor online aláírásgyűjtést is kezdeményeznek az ügyben.

„Botrányosnak tartjuk az esetet. Laikus ország vagyunk, maga az állam kellene hogy tiltakozzon a legjobban” – mondta Smaranda Enache.

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #169 Dátum: 2009 Július 12, 12:06:13 pm »
Ha a bibliai istenről van szó, kéretik minimum "Úr"-knt emlegetni (vagy Elohim, Jahve, Jehova, Seregek Ura, Izráel istene, a Biblia istene stb.). Ne hagyjuk má' hogy kisajátítsák maguknak az "Isten" megjelölést! Elvégre minden hívő a saját istenére úgy hivatkozik, mint "Isten", legyen az Hermész, Ahura Mazda, Quetzacoatl...

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #170 Dátum: 2009 Augusztus 03, 12:36:43 am »
nagyon jot rohogtem...

a hires PAX-bank (a katolikus egyhaz bankja )  mintha egy kalap ala lehetne huzni  az egyhazat ez a bankokat , nagy szarba lepett...

a Spiegel (nyemet folyoirat) felfedezte hogy a hires vallasos-bank hova fekteti be a penzet (ezennel tamogatva )

többek kozt FEGYVER GYAR !!!   , CIGARETTA GYAR !!!

S az en kedvencem OVSZER GYAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1       ;D ;D ;D ;D ;D :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ennek ugy mondjak magyarul a penz nem büzlik...

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #171 Dátum: 2009 Augusztus 03, 12:43:06 am »
http://www.rp-online.de/public/article/panorama/deutschland/739711/Pax-Bank-will-sich-von-unmoralischen-Investments-trennen.html

a cim : vagyont befektettek anti-beby tablettakba  :yeah: :2funny:

a papa atom fegyvereket tamogat...

tudtam hogy tomeg gyilkosok mert a sok szidas a papanak koszonheto de most mar tudorakot is okoz a hires fonok ...   jah ez szuper...

reg nem kacagtam ilyen jot (meg Feri ota)

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #172 Dátum: 2009 Augusztus 03, 01:41:02 am »
na megvan magyarul is...

Fegyver-, dohány- és óvszergyártásba fektetett a katolikus bank

Ahogy kiderült, bűnbocsánatot kezdeményeztek.

Németországban fegyvereket, dohánytermékeket és óvszereket gyártó cégek papírjaiba fektette ügyfelei pénzét egy katolikus bank, amely szóban a keresztény etikával összeegyeztethető befektetéseket szorgalmazza. A Der Spiegel német hetilap szerint a kölni Pax Bankról van szó.

A pénzintézet alig néhány órával a cikk megjelenése után elismerte hibáját. Vezetői azt ígéreték, hogy a következő banki munkanapon, vagyis hétfőn "korrigálni" fogják a helytelen lépést. (MR)