Szerző Téma: A konyvek konyve...  (Megtekintve 11554 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető piros

• Rezidens
  • másé a főszerep:-)))
Re: A konyvek konyve...
« Válasz #105 Dátum: 2009 Július 25, 01:40:09 pm »
twillight, kedves, megértettem. Bocsánat, hogy a mondat elején nagy betűvel irtam a neved, többet nem fordul elő. Sajnos nem igazán ismered a véleményemet, hiszen soha nem is kérdezted, nem is akartad tudni, elkönyvelted, hogy vallásbuzi meg bibliaimádó vagyok, én meg nem mondtam semmit, mert láttam, hogy nem is érdekel. Az, hogy nem bólogatok sűrűn minden mondatodra, talán nem jelent feltétlenül ellenkezést...
Nyugodtan kekeckedj tovább, ha ez lett az életed értelme. Elvégre mások a túróevéstől, a rockzenétől, a napozástól akarják megóvni az emberiséget, vagy a fluoros fogkrémtől, és azokat is megszoktuk lassan... Szerencsére sokfélék vagyunk :cya:
Az a helyzet, hogy szeretlek titeket (is) ;)

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #106 Dátum: 2009 Július 26, 12:45:06 am »
@vmlinuz

bocs, de nem én kezdtem személyeskedni.
Az "imádkozom érted" külön kérés nélküli megjelenése a legsúlyosabb sértések egyike amit ismerek.

No, megyek és inkább kivégzem Ézsaiást (akárhogy is írják, magyarul legalább 3féle írásmódja van) meddő viták helyett. Legközelebb majd akkor esz erre a fene :coffee:

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #107 Dátum: 2009 Július 29, 07:00:43 pm »
Belekezdtem Jeremiásba. Végre egy könyv, amiben van lendület. Viszont nagyon szabadszájú :twak_125:
Ézsaiás viszont semmire nem jó. Csak politikai beszédeket tartalmaz. Ilyeneket bármelyik választásnál hallhattaok. Sehol egy árva prófécia  :'(

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #108 Dátum: 2009 Július 30, 08:51:33 am »
kedvenc profeciam hogy hol fog szuletni a megvalto...

ket oldallal kesobb azert kelett oda menni mert ugy mondtak a profetak hogy ott fog szuletni Jezuska  :2funny:
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #109 Dátum: 2009 Július 30, 08:57:41 am »
A Názáret-Betlehem kavarásra gondolsz?

Hát roppant kíváncsi vagyok többek közt bárilyen Jézusra, vagy egyáltalán: jövőbeni Messiásra vonatkozó jóslatra, mert eddig zéró van belőle.

Az is nagy kavarás, hogy a "messiás" jelentése valójában "felkent", nem pedig "megváltó"

Na de persze addig még meg kell szenvedni Ezékiellel is, márpedig nagyon úgy emlékszem, hogy a fickó a "betépett próféta" névre hallgat :pimp:

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #110 Dátum: 2009 Augusztus 01, 08:15:50 am »
Láttatok már Talmudot? Főleg egy cenzúrázatlan Babilóniai változatot?
Ok, tudom, hogy nem a Biblia, de a zsidóság számára annál még fontosabb, és elméletileg a Bibliát magyarázó szövegek összessége.

Csakhogy beteges. Nem csak olyan primitív, mint a Biblia, hanem egyenesen szégyenletes. De lásd saját szemeddel. És nem, ez nem holmi antiszemtia magyar szélsőségesek fordítása, ez egy (több) rabbi saját munkája:
http://www.come-and-hear.com/talmud/index.html
http://www.come-and-hear.com/talmud/rabbis.html
A fenti két könyv mind része a B. T.-nek, és az utóbbi tanulmányozandó inkább egy zsidó számára. (Csak hogy elkerüljük a félreértést, miszerint látszólag a második holmi irreleváns kommentárok gyűjteménye.)

Annál is jobb az oldal, mivel a "súlyos" részek ki vannak emelve a szövegben, így nem kell az összes hülyeséggel feltétlen vesződni.

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #111 Dátum: 2009 Augusztus 09, 10:08:26 pm »
Egyszer valaki összegyűjthetné a mesebeli lényeket amiket mind megemlít a Biblia. Annyira bírnék egy teljes listát. Ez a második dolog amit kívánok a Könyvhöz. Az első egy vázlat mind a 4 evangéliumhoz, hogy mi történik bennük. Esetleg képeskönyv, vagy rajzfilm formátum ha valakinek van hozzá idege.

Jeremiás kivégezve. A kedvenc részem ahol aszondja, Babilon birodalmát mikor lerohanják többé nem fogja lakni a területét ember, csak sárkányok :uglystupid2:
Jövőbeli messiásról szóló prófécia ebben sem akadt.

Most jöhetnek a Siralmak (amikről ma már épeszű ember nem mondja, hogy Jeremiáséi), aztán Ezékiel (érdekes élmény lesz), Dániel (argh), majd a 12 apos... idió... törp... szóval na, aztán jöhet Jesszum-pepi!

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #112 Dátum: 2009 November 08, 08:57:02 pm »
twillight kollega:  Megállt a tudomány? vagy szabadságon vagy?