Szerző Téma: A konyvek konyve...  (Megtekintve 11554 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
Re: A konyvek konyve...
« Válasz #30 Dátum: 2008 Január 04, 03:08:55 pm »
Ki volt József apja?
Mát. 1,16 "Jákób nemzé Józsefet, férjét Máriának, a kitől született Jézus"
ezzel szemben

Luk. 3,23 "Maga Jézus pedig mintegy harmincz esztendős volt, mikor tanítani kezdett, ki, a mint állítják vala, a József fia vala, ez pedig a Hélié"
[Jézus nemzetségfáját számos különbséggel írják le az egyes evangéliumok. Pl. vesd össze Mát. 1,1-14-et Luk. 3,23-38- cal.]

Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #31 Dátum: 2008 Március 17, 11:52:12 pm »
na valaki nem latta Judas verziojat ?
vagy a tobbi irasokat amelyeket nem valasztottak a Bibliaba ( nem ment at az asztalon)

senki ?
kar mert erdekes eszre venni mekkora oriasi baromsag azt gondolni hogy a Biblianak akkarmilyen kapcsolata van a tortenelemhez...

gyerekek : meses konyv  ;D   na de  :-X
meg ver Isten  :2funny:

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
  • De ki pofog erre eppen. Nicsak, hat ez Thomas!
« Válasz #32 Dátum: 2008 November 24, 07:04:40 pm »
Kedves, El Barto1

Hat, ide...? :pimp:
-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #33 Dátum: 2008 November 25, 09:09:55 am »
Feri gyere mondjad ne tartsd vissza...

Make me HAPPY !!!

Nem elérhető pancho

• Veterán
« Válasz #34 Dátum: 2009 Március 28, 01:03:14 pm »
Politika...... a Biblia mindenki hazaban megtalalhato (majdnem). De ha osszeszamoljuk ez a legolvasattabb konyv s nem a Here Potter .Tehat ez egy rakas penz , nyomdaszok , papok meg az egesz nyavajas liturgia.
\
Jah meg ne beszeljunk arrol hogy ezek a jehovistak jarnak terjeszteni..hirdetni meg ....hagyuk a f..... kifogyott a turelmem.

Meg egy rakas penz a sok roplap amit nyomtatnak meg egy csomo magazin ...a szep vallas magazinok....melyikben megjelenik az ujjabb szemely amely szembenezett Jezussal....vagy eppen kartyaztak, stb.

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #35 Dátum: 2009 Július 12, 11:12:23 am »
Szabad-e ölni?

Az a baj, hogy elhagyod a szövegkörnyezetet. Ez a parancsolat valójában így hangzik:
"Ne gyilkolj meg zsidót."

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #36 Dátum: 2009 Július 12, 11:13:53 am »
Szabad-e hazudni?
2 Móz. 20,16 "Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot."

Rosszul használod a szavakat. Ez a parancsolat nem azt jelenti, hogy ne hazudj, hanem hogy ne tanúskodj (bíróságon) hamisan. Természetesen ha gój-ról van szó, akkor ez sem feltétlen érvényes.

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #37 Dátum: 2009 Július 12, 11:17:25 am »
Szabad-e lopni?
2 Móz. 20,15 "Ne lopj."
3 Móz. 19,13 "A te felebarátodat ne zsarold, se ki ne rabold."
ezzel szemben

Ne hagyd el sose a szövegkörnyezeted. Ne lopj olyantól, akinek egy a vallása és leszármazás alapján a nemzetisége veled. Szigorúan zsidókra vonatkozik még a parancsolat (az Újtestamentum nézetei még nem ismertek előttem, csak Ésaiásnál tartok), és nem gójokra. A babilóniaia Talmud szerint a gójok (olyan emberek akik vér szerint nem zsidók, vagy nem tartják a parancsolatokat) állatoknak számítanak, így semmilyen joguk a zsidókkal szemben nincs.

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #38 Dátum: 2009 Július 12, 11:18:46 am »
Csinálhatunk-e faragott képeket?
2 Móz. 20,4 "Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak."
3 Móz. 26,1 "Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok"
5 Móz. 27,15 "Átkozott az ember, a ki faragott és öntött képet csinál"
ezzel szemben

2 Móz. 25,18 [Az Úr mondja:] "Csinálj két Kérubot is aranyból, vert aranyból csináld azokat"
1 Kir. 7,15-16.23-25 "És formála két réz oszlopot ... két gömböt érczből öntve ... és csinála egy öntött tengert ... tizenkét ökrön állott [s így tovább]"

A "faragott kép" olyan dolog, ami egy istenséget ábrázol és imádkozol hozzá. Emiatt bálványimádó minden keresztény a feszületekkel.

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #39 Dátum: 2009 Július 12, 11:22:44 am »
Egyenlőnek teremtetett-e a férfi és a nő?
1 Móz. 1,27 "Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket."
ezzel szemben

1 Móz. 2,18.23 "És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt ... És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett."

A magyarázat egyszerű: az Édenkertben csak a "kiválasztott nép", a zsidóság ősei lettek teremtve, a többi ember (a gójok) nem.

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #40 Dátum: 2009 Július 12, 11:27:12 am »
Politika...... a Biblia mindenki hazaban megtalalhato (majdnem). De ha osszeszamoljuk ez a legolvasattabb konyv s nem a Here Potter .

Nos, tévedsz. A Biblia egyike a legolvasatlanabb könyveknek. Mármint ha "elejétől a végéig, minden szót" értünk olvasás alatt, akkor tutira. A papok (99%-uk) sem olvasták saját bevallásuk szerint (csak az Újtestamentum érdekli őket valamennyire).

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #41 Dátum: 2009 Július 12, 03:06:05 pm »
Szabad-e lopni?
2 Móz. 20,15 "Ne lopj."
3 Móz. 19,13 "A te felebarátodat ne zsarold, se ki ne rabold."
ezzel szemben

Ne hagyd el sose a szövegkörnyezeted. Ne lopj olyantól, akinek egy a vallása és leszármazás alapján a nemzetisége veled. Szigorúan zsidókra vonatkozik még a parancsolat (az Újtestamentum nézetei még nem ismertek előttem, csak Ésaiásnál tartok), és nem gójokra. A babilóniaia Talmud szerint a gójok (olyan emberek akik vér szerint nem zsidók, vagy nem tartják a parancsolatokat) állatoknak számítanak, így semmilyen joguk a zsidókkal szemben nincs.

és mennyi idő kell ameddig az Újszövetséget is elolvasod ? és meg is érted ?

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #42 Dátum: 2009 Július 12, 03:09:32 pm »
Szabad-e hazudni?
2 Móz. 20,16 "Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot."

Rosszul használod a szavakat. Ez a parancsolat nem azt jelenti, hogy ne hazudj, hanem hogy ne tanúskodj (bíróságon) hamisan. Természetesen ha gój-ról van szó, akkor ez sem feltétlen érvényes.

Akkor szabad hazudni ?  ::)

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #43 Dátum: 2009 Július 12, 08:51:41 pm »
 ;D
jaj megin kezdodik...

Nem elérhető twillight

• Junior
  • **
« Válasz #44 Dátum: 2009 Július 12, 09:24:15 pm »
Igen, jól érted, a Biblia nem tiltja a hazudozást, csak a hamis tanúskodást. Azt is csak a zsidókkal szemben (a goyok természetesen senkivel szemben nem tanúzhatnak hamisan).

Nem tudom mennyi idő, míg a végére érek. Év elején kezdtem (január 16.), annyi a biztos (nem számítva az előkészületeket). Léo Taxilnak még 16 évébe tellt átrágnia magát rajta, manapság (éljen a technika) 12-18 hónapra saccolható egy olyan végigolvasás, amiben próbálsz emlékezni is arra, amit olvastál (nálam ez komoly jegyzetelést jelent).

Nálam sokkal nagyobb problémát jelentenek az olyan dolgok, mint a "gondolatbűn" fogalmának bevezetése (pl. "ne kívánd meg felebarátod ezét-azát"), meg hogy büntessünk valaki mást az elkövető helyett.
Eleddig egyébként egy olyan könyvet sem találtam, ami megállná a helyét (talán két zsoltárt leszámítva, amiből az egyik a 137.).
A Zsoltárok Könyve meg nem is egyetlen könyv, hanem 5! Na ez meglepett.
A Prédikátor Könyve viszont komoly :police: Depresszióra hajlamos emberke ne is kezdjen bele, annyira súlyos. Lehetne pldaanyag az orvoslásban :uglystupid2:

Amúgy most azt pedzegetem, hogy Jézus valójában Anti-Krisztus volt. Még élő áldozatból enni? Vért fogyasztani? Nem zsidó származásúaknak tanítani? Szándékosan félrevezetni a hallgatóságot? Milyen Messiás az ilyen? Ráadásul hol maradt Illés??

AmúgyÉsaiás első 10 sorát érdemes elolvasni. Az Úr azon értetlenkedik, hogy annak ellenére, hogy kiválasztott népét szinte teljesen felperzselte, kifosztotta, halálra kínozta azok mégsem követik őt. Hát nem megátalkodottak :crossbones: