Igen, jól érted, a Biblia nem tiltja a hazudozást, csak a hamis tanúskodást. Azt is csak a zsidókkal szemben (a goyok természetesen senkivel szemben nem tanúzhatnak hamisan).
Nem tudom mennyi idő, míg a végére érek. Év elején kezdtem (január 16.), annyi a biztos (nem számítva az előkészületeket). Léo Taxilnak még 16 évébe tellt átrágnia magát rajta, manapság (éljen a technika) 12-18 hónapra saccolható egy olyan végigolvasás, amiben próbálsz emlékezni is arra, amit olvastál (nálam ez komoly jegyzetelést jelent).
Nálam sokkal nagyobb problémát jelentenek az olyan dolgok, mint a "gondolatbűn" fogalmának bevezetése (pl. "ne kívánd meg felebarátod ezét-azát"), meg hogy büntessünk valaki mást az elkövető helyett.
Eleddig egyébként egy olyan könyvet sem találtam, ami megállná a helyét (talán két zsoltárt leszámítva, amiből az egyik a 137.).
A Zsoltárok Könyve meg nem is egyetlen könyv, hanem 5! Na ez meglepett.
A Prédikátor Könyve viszont komoly

Depresszióra hajlamos emberke ne is kezdjen bele, annyira súlyos. Lehetne pldaanyag az orvoslásban

Amúgy most azt pedzegetem, hogy Jézus valójában Anti-Krisztus volt. Még élő áldozatból enni? Vért fogyasztani? Nem zsidó származásúaknak tanítani? Szándékosan félrevezetni a hallgatóságot? Milyen Messiás az ilyen? Ráadásul hol maradt Illés??
AmúgyÉsaiás első 10 sorát érdemes elolvasni. Az Úr azon értetlenkedik, hogy annak ellenére, hogy kiválasztott népét szinte teljesen felperzselte, kifosztotta, halálra kínozta azok mégsem követik őt. Hát nem megátalkodottak