Szerző Téma: HIRVILÁG  (Megtekintve 43516 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
HIRVILÁG
« Dátum: 2008 Február 07, 07:23:00 am »
Szerintem ide lehet gyüjteni a fontosabb hireket.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
Re: HIRVILÁG
« Válasz #1 Dátum: 2008 Február 07, 07:23:46 am »
Tragédia a síneken
Egy 54 éves, segesvári mozdonyvezető vesztette életét tegnap délelőtt Bikafalva közelé­ben. A nyugdíjas mozdonyvezető meg akart állítani egy mozdonyt, ami a székelyudvarhelyi állomásról sza­badult el: a bikafalvi állo­mástól mintegy százötven mé­terre a férfi megpróbált felkapaszkodni a mozdonyra, ám a kerekek alá került. C. Ionnak a vonat mindkét lábát levágta, súlyos fejsérüléseket is szenvedett, a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A székelyudvarhelyi állomáson 11 óra körül C. Ion tolató manővereket végzett a mozdonnyal, majd a szemtanúk szerint leszállt róla. A nyo­mo­zás eddigi állása szerint a mozdony ezután indult el lassan, az állomáson lévő alkal­ma­zottak pedig már nem tud­ták megállítani. A mozdony­vezető gyorsan taxiba ült, és a bikafalvi állomásra sietett, megelőzve a lassan lefelé gu­ruló mozdonyt, ami addig nem okozott balesetet. A székelyudvarhelyi ügyészség részéről a nyomozást végző Györfi Fe­renc ügyész a helyszínen la­punknak elmondta, hogy a szemtanúk szerint a mozdony­vezető szembe ment a köze­ledő mozdonnyal, és oldalról megpróbált felkapaszkodni rá. A tragédia ekkor történt: C. Ion teste a kerekek alá került, a mozgó jármű bokából mindkét lábát levágta, illetve az esésnél nagyon súlyos fejsérülést szenvedett. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A mozdonyt Újszékelyen sikerült megállítani, újabb balesetet nem okozott. A Székelyud­var­helyre menetrendszerűen ér­ke­ző járat viszont körülbelül egy órát késett a baleset miatt. A tragédia körülményeinek ki­vizsgálása tovább folytatódik, a nyomozást a Hargita Megyei Területi Munkaügyi Felü­gye­lő­ség és a vasúti rendőrség végzi.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #2 Dátum: 2008 Február 08, 11:34:35 am »
Rendőrkézen a csuklyás?

Öt konkrét beszámoló és több, a pletykát súroló történet kering hetek óta Udvarhelyen egy titokzatos férfiról, aki a sötétség leple alatt fiatal nőket, lányokat molesztált. Úgy tűnik, hogy a jelenséggé fajult esetre megtörtént a várva várt, drasztikus rendőrségi lépés.

Talán megvan a csuklyás. Január 25-én adtunk először hírt az idő­közben több forrásból is megerősített tör­ténetre: egy fiatal, magas, vékony, csuklyás fel­sőt és farmert viselő férfi tartotta rettegésben elsősorban a Bethlen-negyedi és beth­l­enfalvi lakosokat. Módszere egyszerű volt: hátulról támadt áldozataira, egyik kezé­vel befogta szájukat, a másikkal pedig vet­kőztetni kezdte őket. Minden általunk is­mert esetben egy arra járó gépkocsi vagy gya­logos zavarta meg, így a megtámadottak kereket oldhattak. Lapunkat több olvasó is értesítette hasonló esetekről, egy ke­resz­t­úri személy pedig egy tavaly januárban történt eset alapján sejteni is vélte, hogy ki le­het az agressziót elkövető. Az Udvarhelyi Híradó rendőrségi forrásokból tegnap arról értesült, hogy kézre ke­rítettek egy férfit, aki az elmeséltekhez, leírtakhoz hasonló cselekedetet követett el. En­nél többet Ioan Crăciunaş székelyudvarhelyi rendőrparancsnoknak tegnap még nem állt módjában az ügyről elárulni, hiszen folynak még a vizsgálatok. A fejle­mé­nyek­ről hamarosan beszámolunk.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #3 Dátum: 2008 Február 08, 11:35:52 am »
1. hja zajlik az élet

2. megnyugodtam.azt hittem én voltam....  :D

atta

• Vendég
« Válasz #4 Dátum: 2008 Február 09, 12:23:02 am »
......

2. megnyugodtam.azt hittem én voltam.... :D

...azért akkorát még nem fordúlt a világ...

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #5 Dátum: 2008 Február 09, 11:33:20 pm »
Román sajtóértesülések szerint, Szász Jenőnek sikerült meggyőznie Bölöni Lászlót, hogy induljon a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségéért.

atta

• Vendég
« Válasz #6 Dátum: 2008 Február 10, 11:02:45 am »
Román sajtóértesülések szerint, Szász Jenőnek sikerült meggyőznie Bölöni Lászlót, hogy induljon a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségéért.

...hiszi a piszi !
...ezidáig még egy politikai nyilatkozatra sem bírták rávenni Bölönit, most meg bedobják, hogy polgármester jelőlt lesz   :coolsmiley:
...jelőlt ettől még lehetne, de szerintem sosem mocskólja be magát a politikával, leg-extrémebb esetben is csak visszalépne , habár erősen kétlem , hogy valaha is elindúlna egy ilyen választáson..
« Utoljára szerkesztve: 2008 Február 10, 11:09:37 am írta atta »

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #7 Dátum: 2008 Február 10, 11:11:26 am »
A Magyar Polgári Párt minden eszközt megragad, hogy a figyelem középpontjába kerüljön. Bölöni neve azért is jó neki rövid távon, mert azt üzenni, hogy olyan jelöltet akar állitani aki "pártok" feletti. Rövid távon ez bejön.De mint hosszú távó megoldás...sokan nem fogják vállalni ezt a "tisztséget", ezáltal a kialakulóban lévő választó, vagy szimpatizáns bázis csalodik.

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #8 Dátum: 2008 Február 10, 09:13:46 pm »
Szerintem ahogy a RMDSZ Frundaval fogja meg a szavazatokat ezek Bolonivel probaljak  csak nem lessz (remelem ) olyan buta Boloni...
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #9 Dátum: 2008 Március 20, 09:51:28 am »
Nincs tanítás húsvét másodnapján, több iskola nagypénteken is zárva marad
[ 2008. március 20., 08:00 ]

Idén először a nagypéntek – ráadásul kettő – is szabadnap lehet az iskolákban. Az oktatásügyi minisztérium rendelkezése értelmében ugyanis az iskolák eldönthetik, hogy a római katolikus, görög katolikus, protestáns és más keresztény felekezetek által a hétvégén ünnepelt húsvétot, illetve az április 27-ére eső ortodox húsvétot megelőző nagypénteken tartanak-e órákat vagy sem.

Húsvét másodnapján, hétfőn, egyetlen iskolában sem lesz tanítás, hasonlóképpen április 28-án, az ortodox húsvét hétfőjén sem kell iskolába menniük a diákoknak, ezt a napot pedig nem is kell bepótolniuk. Abban az esetben viszont, ha az iskolai vezetőségek úgy döntenek: szabaddá teszik a két nagypénteket, az elmaradt órákat később meg kell tartani.

Pásztor Gabriella, az oktatásügyi minisztérium államtitkára a Krónikának elmondta, a rendelkezések értelmében minden iskolának közölnie kellett a megyei tanfelügyelőséggel, hogy az elmaradt tanórák bepótlását hogyan oldják majd meg.

A szaktárca hétfőn érvénytelenítette egy februári jegyzékét, amelyben arról rendelkezett, hogy a hétfői órákat is be kell pótolni, ami felháborodást keltett több tanintézetben is, sőt egyes megyei tanügyi szakszervezetek arra szólították fel a tagjaikat, hogy a hétfői tanórákat ne pótolják be, mivel húsvét másodnapja a törvény értelmében hivatalos munkaszüneti nap.

Bartolf Hedwig, Hargita megyei főtanfelügyelő-helyettes a Krónikának úgy vélekedett: a megyei tanintézetek a zavar ellenére megoldották az órák pótlását, helyenként rövid napnak, máshol pedig szünnapnak nyilvánították. Egyes iskolák ugyanakkor az első átiratnak megfelelően már előre bepótolták a hétfői órakiesést is, ezek esetében a tanfelügyelőség hivatalból egy szünnapot biztosít, amelynek felhasználásáról az intézmény vezetősége dönt, tette hozzá a főtanfelügyelő-helyettes.

Húsvét első és másodnapja hivatalos munkaszüneti nap. A munkatörvénykönyv előírása ugyan nem tesz különbséget ortodox és nem ortodox ünnep között, Kerekes Károly, a képviselőház munkaügyi szakbizottságának RMDSZ-es titkára azonban a Krónika érdeklődésére elmondta: mindenkire felekezeti hovatartozása szerint vonatkozik a törvény.

A politikus hozzátette, ugyanígy értelmezik és alkalmazzák a törvényes előírásokat a pünkösdi ünnep kapcsán is, miután a képviselőház kedden pünkösd első és másodnapját is hivatalosan munkaszüneti nappá nyilvánította a munkatörvénykönyv módosításával.

www.kronika.ro

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #10 Dátum: 2008 Március 31, 08:38:05 pm »

Rasszista és xenofób falfeliratok Kolozsváron

A kolozsvári rendőrségnek sikerült előállítania egy 27 éves fiatalembert, aki rasszista és xenofób tartalmú szimbólumokat és szövegeket írt fel a kincses város néhány épületére. A rendőrök előzetes letartóztatásba helyezték a grafittizőt.

A hatóságiak eljárást is indítottak ellene, a vád: fasiszta, rasszista és xenofób jelek és szövegek használata közterületeken, a közrend és a jóízlés megsértése.

A fiatalember beismerte tettét, de azzal védekezik, hogy ittas állapotban követte el tettét. A grafittik készítése alatt amiatt is frusztrált volt, mert kiábrándult a romániai felsőfokú végzettséggel rendelkezők siralmas helyzetétől.

Aha...a magyarok a hibásak ezért is...
a köcsögök

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #11 Dátum: 2008 április 02, 06:00:49 pm »
Virtuális napló Kolozsváron

Úttörő kezdeményezésnek számít a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium legújabb kínálata: egy speciális internetes alkalmazás segítségével a szülők otthonról, a számítógép segítségével követhetik gyermekeik tanulmányi előmenetelét. Popa Márta a János Zsigmond Unitárius Kollégium igazgatója elmondta:- A Virtuális Napló a hagyományos napló adatait tartalmazza, a diákok jegyeivel és hiányzásaival együtt. Minden diákhoz külön, jelszóval védett adatbázis tartozik, így minden szülő kizárólag a saját gyermeke adatait tekintheti meg. Az adatok frissítése jelenleg hetente egyszer, pénteki napokon történik: ilyenkor kerülnek be az új adatok a Virtuális Naplóba, és ugyanekkor van lehetőség a korábban már digitalizált adatok módosítására is.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #12 Dátum: 2008 április 02, 06:04:48 pm »
Tehát :
1.minden szülő meg kell tanuljon számitógépen dolgozni...
2. mit jelenthet :"...ugyanekkor van lehetőség a korábban már digitalizált adatok módosítására is." azt, hogyha egy tanár kijavithatja a mult héten beirt osztályzatot?

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #13 Dátum: 2008 április 02, 06:47:03 pm »
Tehát :
1.minden szülő meg kell tanuljon számitógépen dolgozni...
2. mit jelenthet :"...ugyanekkor van lehetőség a korábban már digitalizált adatok módosítására is." azt, hogyha egy tanár kijavithatja a mult héten beirt osztályzatot?

Még szerencse, hogy a mi időnkbe nem volt ilyesmi...Thank God!!!
Nigga's try to be the king, but the Ace is back...

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #14 Dátum: 2008 április 02, 08:34:17 pm »
El tudom képzelni Lajos bátyámat, amint bömgészi, hogy hányast kaptál  ;D- és azon bosszankodna, hogy miért nem mutattad meg neki,hogyan kelll a számitógépet kezelni  :D