Szerző Téma: HIRVILÁG  (Megtekintve 43516 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
Re: HIRVILÁG
« Válasz #720 Dátum: 2010 December 18, 10:35:37 pm »
"Erdélyben csak és kizárólag a demokrácia-központok rendelkeznek naprakész, pontos információkkal" a kettős állampolgárság felvételéről - közölte még kedden a magyar kormány nemzetpolitikai államtitkársága, amely szerint "az utóbbi időben az egyszerűsített honosítási eljárással kapcsolatos ügyintézésre több önjelölt szervezet, egyesület jött létre".

http://www.origo.hu/nagyvilag/20101217-az-erdelyi-magyar-nemzeti-tanacs-segedkezik-a-hataron-tuli-magyarok.html

ezt megint elpolitizálják...

Laci: Ez a "zsorigo" ugyanabban a hajóban evez mint a "zsindex" :nu: :nu:.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #721 Dátum: 2010 December 19, 09:00:06 pm »
itt nem csak  a hirt közlő orgánumról van szó...
hanem magáról a tényről

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #722 Dátum: 2011 Március 16, 08:07:32 am »
Nálunk is lezajlott a március 15-i megemlékezés

http://www.youtube.com/watch?v=b18r6qFfvGY

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #723 Dátum: 2011 Március 16, 11:40:42 am »
Nálunk is lezajlott a március 15-i megemlékezés

http://www.youtube.com/watch?v=b18r6qFfvGY

szerintem nagyon szep....   sajnos regenben igy nem lehet osszehozni...
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető rózsa

• Rezidens
  • Simply Irresistible !
« Válasz #724 Dátum: 2011 Március 16, 01:10:13 pm »
Nem tudom hogy volt-e koszoruzás mind Szilágycsehben ,de a kulturházban a '48 -as szabadságharcra emlékeztek egy ünnepi müsor keretében...a kulturház kicsinek bizonyult ..nagyon sokan akartak részt venni ,az ünnepi előadáson...
Dal , a hatalmas egyetem
Legszentebb titka, lelke vagy!
Jöttem, hogy pár dús percet adj.
S ez minden is . Nincs egyebem!
     Tompa László : Zene

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #725 Dátum: 2011 Március 16, 01:15:46 pm »
Nem tudom hogy volt-e koszoruzás mind Szilágycsehben ,de a kulturházban a '48 -as szabadságharcra emlékeztek egy ünnepi müsor keretében...a kulturház kicsinek bizonyult ..nagyon sokan akartak részt venni ,az ünnepi előadáson...

:great: :great: :great:
Nigga's try to be the king, but the Ace is back...

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #726 Dátum: 2011 Március 16, 03:56:56 pm »

Azt szeretném kérdezni hogy ez az Ünnepély hogyan volt meghírdetve. Ki volt plakátolva  a városban? vagy szájról szájra terjedt a hír?

Janó

• Vendég
« Válasz #727 Dátum: 2011 Március 16, 06:05:45 pm »
Ime Magyarország Alkotmánya (tervezet), lehet véleményt mondani róla.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #728 Dátum: 2011 Március 16, 07:54:38 pm »
Ime Magyarország Alkotmánya (tervezet), lehet véleményt mondani róla.

Ezt az Alkotmányt már meg is szavazták?  2012 január 01-től érvényes?

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #729 Dátum: 2011 Március 16, 08:14:34 pm »

1. örvendetes, hogy Régenben is volt megemlékezés ...és, lám... mekkora igény van.
Véleményem : igenis, a régeni magyarság igényesebb, minthogy csak a Hahotát és a Gruppen heccet érdemelje meg.
Kérdés : ki foglalkozik a régeni magyar kúltúrával ? Aki foglalkozik vele, s mielött siránkozási tiradába kezdene,nem tudja, hogy rengeteg pályázati forrás van , azokról csak értesülni kell és szépen megirni ? Az is igaz, aki ezzel foglalkozik, nem fog meggazdagodni, de egy tisztes fizetést ki tud termelni önmagának és egy két személynek.

Azt szeretném kérdezni hogy ez az Ünnepély hogyan volt meghírdetve. Ki volt plakátolva  a városban? vagy szájról szájra terjedt a hír?

Véleményem : 1. ha már annyian voltak, biztosan volt valami "hirverési" prócedúra
2. amit sajnálatosnak tartok : akik jelen voltak ,nem merik vállalni, hogy videot vagy fényképet készitsenek, és megosszák a nagyvilággal.
Kérdés : miért ez a félsz ?

Megjegyzés : én nem emlékszem, vagy nem tudok róla, hogy Régenbe létezne 1848-al kapcsolatos emlékmű vagy emléktábla. Ha tévedek, kérlek javitsatok ki.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #730 Dátum: 2011 Március 16, 10:56:57 pm »

Március 15-i rendezvények Szászrégenben

*
A Radnótfájai Református Egyházközségben március 13-án, vasárnap emlékeznek meg az 1848-49-es forradalom és szabdságharc 163. évfordulójára.
A régi radnótfájai református templomban, a délelőtt 11 órai istentiszteleten igét hírdet Székely György helybéli lelkipásztor.
Ezt követően a templom előtti turulmadaras emlékoszlop előtt köszöntő beszédet mond Erős Csaba mérnök, megyei tanácsos, majd Nagy Attila történelem szakos tanár Március 15 jelentőségéről tart előadást.
Fellép Géczi János az Ifjúsági Ház előadója, a Radnótfájai Református Egyházközség Vegyes Kara melyet az Egyházközség Cserkészcsapatának ünnepi műsora követ Magyari Levente, csapatvezető-öregcserkész vezetésével.
A koszorúzást követően Aszalos Gábor a Szászrégeni RMDSZ ügyvezető elnöke, köszönti a jelenlevőket.
A radnótfájai rendezvény koszorúzással zárul.

**
Az RMDSz szászrégeni szervezete meghív minden ünnepelni vágyót az 1848-49-es forradalom és szabdságharc emlékére szervezett központi rendezvényre, melyet, március 15-én kedden 13.00 órai kezdettel tart a római katolikus templomkertben, a Petőfi szobor előtt.
A jelenlevőket Csiszér Imre római katolikus plébános köszönti. Köszöntő beszédet tart Nagy András Szászrégen polgármestere. Az Augustin Maior iskolaközpont magyar diákjai az alkalomhoz illő műsort mutatnak be. Áldást mond Tamás Endre Ottó református lelkipásztor. Közreműködik a város fúvószenakara. A rendezvény koszorúzással és a Himnusz elénekléséval zárul.

A SZÁSZRÉGENI HUMANA REGUN EGYESÜLET és a SZÁSZRÉGENI EUGEN NICOARĂ MŰVELŐDÉSI HÁZ szeretettel meghívja Vannak napok, melyek nem szállnak el... című előadásra, melyet az 1848-49-es forradalom és szabdságharc emlékére szerveztek.
Helyszín: Művelődési Ház nagyterme
Időpont: 2011. március 15. - 18.00 óra
Fellép:
-Csim-Bumm gyerek és ifjúsági színjátszó csoport,
-a szászrégeni Rügyecskék néptánccsoport,
-a Petru Maior Iskolaközpont néptánccsoportja,
-a marosfelfalusi Bíborka néptánccsoport,
-az Öröktűz Ápolói valamint a Lármatűz hagyományőrző csoportok
-Virginás Árpád és Géczi Jancsi előadók
A belépés ingyenes. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Fábián András

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #731 Dátum: 2011 Június 28, 10:05:37 pm »
                        Szászrégenben és Marosvásárhelyen kaptak el csalókat az érettségin

Szászrégen két tanintézetében összesen három puskázót értek tetten a felügyelő tanárok, Marosvásárhelyen pedig egy végzőst „csíptek el” a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgán.
Közepes nehézségű tételeket kaptak a végzősök hétfőn a román nyelv és irodalom vizsgával rajtoló írásbelin. Maros megyében összesen négy diákot kaptak csaláson – tájékoztatott Illés Ildikó, Maros megye főtanfelügyelő-helyettese. A puskázáson érteket kizárták, és eltiltották a következő két érettségi időszakról is, legközelebb 2012 őszén szerezhetik meg az okleveleiket. Két végzőst a szászrégeni Lucian Blaga, egyet a szintén szászrégeni Ioan Bojor Iskolaközpontban „értek tetten”, illetve egy diákot a marosvásárhelyi Gheorghe Şincai Iskolaközpontban kaptak puskázáson – tudtuk meg a tanfelügyelőség vezetőjétől.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #732 Dátum: 2011 Július 14, 11:44:20 pm »
ok, Ioan Bojor iskolaközpont...
de ki volt ez a Ioan ?

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #733 Dátum: 2011 Július 25, 10:08:46 pm »
Ha eddig azt mondták, hogy életembe semmit sem tettem, vagy nem értem el,
erre büszke vagyok :

http://www.adevarul.ro/locale/zalau/S-a_nascut_a_doua_oara_0_523747953.html

a többi már nem érdekes.
Ennyiért már érdemes volt élni.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #734 Dátum: 2011 Július 25, 10:28:44 pm »
Ha eddig azt mondták, hogy életembe semmit sem tettem, vagy nem értem el,
erre büszke vagyok :

http://www.adevarul.ro/locale/zalau/S-a_nascut_a_doua_oara_0_523747953.html

a többi már nem érdekes.
Ennyiért már érdemes volt élni.

Gratulálunk Laci. Remélem, hogy hamarosan meggyógyul teljesen és megtanítod focizni.