Szerző Téma: Hontalansag  (Megtekintve 11727 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
Re: Hontalansag
« Válasz #15 Dátum: 2006 november 07, 07:19:06 pm »
Ezzel telyesen egyetértek. Ez van.
        Na hááááát EMBEREK,TI aztán helyesen írtok!Biciklivel az élen mindenki elmehetne egy kis nyelvtan korrepetálásra.
 "Anyanyelvünk"rovatban szívesen kifejtené valaki a helyesírás szabályait!

ok. án benne vagyok. és nagyon szivesen venném ha hibáimat is megmondanád,n ecsak azt, hogy tévedtem. Nem másért csak, csak tudjam mit, hol ás hogyan rontottam el.

Nem elérhető Ariadné

• Hédervári E.
  • Junior
  • **
« Válasz #16 Dátum: 2006 november 07, 07:24:30 pm »
Ezzel telyesen egyetértek. Ez van.
        Na hááááát EMBEREK,TI aztán helyesen írtok!Biciklivel az élen mindenki elmehetne egy kis nyelvtan korrepetálásra.
 "Anyanyelvünk"rovatban szívesen kifejtené valaki a helyesírás szabályait!

ok. án benne vagyok. és nagyon szivesen venném ha hibáimat is megmondanád,n ecsak azt, hogy tévedtem. Nem másért csak, csak tudjam mit, hol ás hogyan rontottam el.
      Bocs,de erre nincs időm.Vedd meg "A magyar helyesírás szabályait" című könyvet és segítségével javítsd ki önmagad. ;)
"Ne gondold, hogy ami neked nehezedre esik, az emberileg lehetetlen. Inkább úgy fogd fel, hogy ami emberileg lehetséges és megszokott, azt te is elérheted."

Nem elérhető Pityu

• Demeter István
  • Fórumfüggő
  • ,,Korán keltem, de hol az arany??
    • http://www.e-lexicon.ro
« Válasz #17 Dátum: 2006 november 08, 03:32:25 pm »
Na én megtaláltam a hibámat, lehet több is van, de nincs időm keresgélni :2funny:. Bickli sajnos a te hibáidat nincs időm megkeresni :2funny: borzasztó foglalt vagyok mostanság.  De komolyra fordítva a dumámat köszönetet mondok Ariadnénak, hogy figyelmesen figyeli kezünk írását, és felfedezi hibáinkat. De tényleg segítene, ha meg is mondaná, mit hibáztunk.

Nem elérhető LAcIk@

• Miklós László
  • Fórumfüggő
  • Érdeklődés hiányában a holnap elmarad.
    • Myspace
« Válasz #18 Dátum: 2006 november 13, 04:18:31 pm »
Na én megtaláltam a hibámat, lehet több is van, de nincs időm keresgélni :2funny:. Bickli sajnos a te hibáidat nincs időm megkeresni :2funny: borzasztó foglalt vagyok mostanság.  De komolyra fordítva a dumámat köszönetet mondok Ariadnénak, hogy figyelmesen figyeli kezünk írását, és felfedezi hibáinkat. De tényleg segítene, ha meg is mondaná, mit hibáztunk.

Pityu drága! Pl "telyesen"  :cya:

Nem elérhető Pityu

• Demeter István
  • Fórumfüggő
  • ,,Korán keltem, de hol az arany??
    • http://www.e-lexicon.ro
« Válasz #19 Dátum: 2006 november 15, 02:10:30 pm »
mondom, hogy megtaláltam

Nem elérhető Orbán1Ferenc

• Rezidens
« Válasz #20 Dátum: 2006 december 19, 12:21:32 pm »
Ez a nekünk járó sors! Hontalannak sokféleképpen lehet lenni, például az erdélyi magyar papíron két állampolgársággal is hontalan.

Elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #21 Dátum: 2007 február 04, 09:01:54 pm »
Kit keresel ? Lehet hogy tudunk segíteni.

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #22 Dátum: 2007 február 04, 10:04:06 pm »
Ez a nekünk járó sors! Hontalannak sokféleképpen lehet lenni, például az erdélyi magyar papíron két állampolgársággal is hontalan.
Faszt
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető Tii

• Egyed Tibor
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #23 Dátum: 2007 február 08, 01:43:21 pm »

lehet ,hogy te annak érzed magad

• Rezidens
« Válasz #24 Dátum: 2007 február 08, 02:17:26 pm »
Én egy kiváltságos pali vagyok, nincsenek gondjaim, de sajnos testközelből látom hogyan románozzák a székelyeket és az erdélyi magyarokat itt Pesten. Pedig már magyar állampolgárok! Az itteniek szemében sose lesznek telyes értékű állampolgárok akik nem itt születtek! Nem gond hogy cigány, sváb, tót, rác, bunyevác, ha magyarországon született akkor elfogadják. Romániáról meg mit beszéljünk? Másodosztályú polgároknak tartanak, a román alkotmány így szól: Románia a románoké! Bővebben kifejtem ezt a témát hamarosan megjelenő könyvemben, amit nem mertek kiadni se itt Pesten se Érdélyben, de szerencsére Újvidéken vállalták.

Elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #25 Dátum: 2007 február 08, 02:28:25 pm »
Röviden összefoglalom ezt: Tekintsünk vissza kb. 1000-1200 évvel ezelötti időkre a nagy népvándorlásra  és főleg a Kárpát medencében a " magyar - hún " törzsekre. Ott telepedtek le előszőr és mivel volt élelem megtudtak élni. Aki nem szerette a fenyőket, a friss vizet meg az erdei vadat, az nem tudott megélni és az a társadalom szélére került ( a salak nép ). Ezért ök elvándoroltak és letelepedtek Pannóniában a " sivatagban"  és itt véget ér a film. És még ők beszélnek? Csak nem tudom kinek.

• Rezidens
« Válasz #26 Dátum: 2007 február 08, 02:37:26 pm »
Az a kétségbeejtő, hogy nemcsak a mezei senkiházi érezteti felsőbbrendűségét velünk szemben, hanem a HIVATAL, a KÓRHÁZ, a RENDŐRSÉG! Egy melósom leesett a tetőről Hollandiában, ne tudd meg mit szenvedtünk ameddig a dolgait el tudtam intéztetni! Ugyanolyan biztosítása volt mint bárki másnak! Mikor a doki meglátta a papírjait, felkiáltott: DE hiszen ez egy román!

• Rezidens
« Válasz #27 Dátum: 2007 február 08, 08:28:18 pm »
Kit keresel ? Lehet hogy tudunk segíteni.
  A szétszóródott népemet keresem kedves Andy, még amig nem késő! Téged már valahogy megtaláltalak, tehát semmi kifogás, szombaton sörözés!

• Rezidens
« Válasz #28 Dátum: 2007 február 09, 07:55:22 am »

lehet ,hogy te annak érzed magad
  Az érem egyik oldala, hogy ezt mi hogyan látjuk, de sajnos van az éremnek egy másik oldala is.... Láttál már megbilincselve feketén munkát vállaló erdélyi magyart vagy székelyt, aki a puszta létéért vállalt embertelen munkát, a vállalkozó meg letagadta hogy ismeri? Láttál már országot amely megtagadta saját fajtáját? Próbáltál pályázni komolyabb állásra úgy, hogy bennszülött a tulaj? Na ugye, máris helyben vagyunk!

• Rezidens
« Válasz #29 Dátum: 2007 február 09, 08:06:01 am »
Faszt
  Ezen lehet hőbörögni, lehet vitatkozni, el lehet bújni a paplan alá, de ettől semmi nem oldódik meg. Amig a kommunisták és a zsidók ennyire tudják befolyásolni a bírka népet, amig száz felé húzunk kicsinyes magánérdekből ahelyett hogy összefognánk és odasóznánk, addig sajnos gyakorlatilag népünk hontalan. Nagyon remélem, hogy a többségnek hamarosan megjön az esze!