Szerző Téma: Hontalansag  (Megtekintve 11728 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
Re: Hontalansag
« Válasz #30 Dátum: 2007 február 09, 09:08:56 am »
Ez a nekünk járó sors! Hontalannak sokféleképpen lehet lenni, például az erdélyi magyar papíron két állampolgársággal is hontalan.

lehet ,hogy te annak érzed magad
  Az érem egyik oldala, hogy ezt mi hogyan látjuk, de sajnos van az éremnek egy másik oldala is.... Láttál már megbilincselve feketén munkát vállaló erdélyi magyart vagy székelyt, aki a puszta létéért vállalt embertelen munkát, a vállalkozó meg letagadta hogy ismeri? Láttál már országot amely megtagadta saját fajtáját? Próbáltál pályázni komolyabb állásra úgy, hogy bennszülött a tulaj? Na ugye, máris helyben vagyunk!

Ez Hungaricum.

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #31 Dátum: 2007 február 09, 12:33:36 pm »
Ez a nekünk járó sors! Hontalannak sokféleképpen lehet lenni, például az erdélyi magyar papíron két állampolgársággal is hontalan.
Faszt
  Ezen lehet hőbörögni, lehet vitatkozni, el lehet bújni a paplan alá, de ettől semmi nem oldódik meg. Amig a kommunisták és a zsidók ennyire tudják befolyásolni a bírka népet, amig száz felé húzunk kicsinyes magánérdekből ahelyett hogy összefognánk és odasóznánk, addig sajnos gyakorlatilag népünk hontalan. Nagyon remélem, hogy a többségnek hamarosan megjön az esze!
Ugyanúgy lehet siránkozni, vagy le lehet szarni az egészet.
A hontalanság egyéni, nem közösségi érzés számomra.
« Utoljára szerkesztve: 2007 február 09, 12:47:50 pm írta vmlinuz »
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #32 Dátum: 2007 február 09, 12:52:22 pm »

lehet ,hogy te annak érzed magad
  Az érem egyik oldala, hogy ezt mi hogyan látjuk, de sajnos van az éremnek egy másik oldala is.... Láttál már megbilincselve feketén munkát vállaló erdélyi magyart vagy székelyt, aki a puszta létéért vállalt embertelen munkát, a vállalkozó meg letagadta hogy ismeri? Láttál már országot amely megtagadta saját fajtáját? Próbáltál pályázni komolyabb állásra úgy, hogy bennszülött a tulaj? Na ugye, máris helyben vagyunk!
Ez nem valami jó példa arra, amit mondani akarsz. Ha feketén vállalsz munkát, akkor vállald a következményeit is. Azért fog a vállalkozó feketén dolgoztatni, h ne fizessen adót stb. igaz? Vagyis KEVESEBB pénzből ússza meg. Most ha egy vállalkozó igy áll hozzá, szerinted ki fogja fizetni a bűntetést ebben az esetben v egyszerűen letagadja?? Nem hinném. Itt hibásak mind2-ten, s szerintem azt ő leszarja, h milyen a munkás(állampolgár v nem), neki az érdeke az, h több pénz maradjon.
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető Orbán1Ferenc

• Rezidens
« Válasz #33 Dátum: 2007 február 09, 02:24:12 pm »
Jó neked, ha elégedett vagy sorsoddal. De a nagytöbbség aki munkát akar vállalni Magyarországon, bizony eléggé csóringer! Elmagyarázom hogyan működik a munkavállalási engedély és vízum beszerzése: a munkaadó benyújtja munkaerő igényét a munkaügyi központba, ha 30 nap alatt nincs magyar állampolgár jelentkező / megjegyzem: 260,000 munkanélküli van az országban, és mindeniknek felajánlják az állást/, akkor megkapja a munkavállalási engedélyt. De még nem állhat ám munkába! El kell mennie orvosi vizsgára, amit saját zsebből kell fizetnie, általában 25,000ft, ki kell fizetnie előre 3 hónap albérletet, közjegyző kell hitelesítse a szerződést, és a munkaadóval kötött szerződéssel együtt el kell vigye Kolozsvárra a magyar nagykövetségre, ahol 1-2 hónap múlva lehet hogy kap vízumot, lehet hogy nem. És addig nem kell neki enni? Nem mindenki bírja ki 3-4 hónapig kereset nélkül!  Ha ők is magyar állampolgárok lennének, nem lenne ilyen gond. Azt mindenki tudja hogy ha a külföldi beszerezte a vízumhoz az összes pappírt, az biztosan nem tisztességesen tőrtént. Nincs a világon olyan munkaadó, aki 3-4 hónapig vár egy munkavállalóra miközben 260,000munkanélküli van az országban! Most kicsit belegázoltál néhány ember lelkivilágába, köztük Biciébe is. A hontalanság saját egyéni probléma lenne? Hát igen, van magyar és van romániai magyar akit sehol se látnak szívesen csak látogatóként!

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #34 Dátum: 2007 február 09, 06:34:35 pm »
Azért a hontalanségnak van egy másik fele.Hol jobb hontalanak lenni. odakint, vagy idehaza.Mert habár, itthon vagyok , de nem a szülőfőldőmőn, és semmi győkeret nem tudok ereszteni... valahogy szabadabbnak érzem magam mint az agyondicsért BP-en. Bujkálni egyfolytába, meg a sok rácsos ablak a belvárosba...meg a rendőri készenlét...hát.... :-\, még Bukarestbe sincs annyi rácsos ablak. Ez volna a hires magyar szabadság?

• Rezidens
« Válasz #35 Dátum: 2007 február 09, 06:58:41 pm »
Hát kedves Bicikém, Magyarország nem Budapestből áll, te egy napot töltöttél el itt, még nem biztos hogy láttál mindent. ;)

Nem elérhető ÉVA

• Veterán
« Válasz #36 Dátum: 2007 február 22, 10:26:41 am »
Sziasztok! Most fedeztem fel ezt a honlapot és nagyon örülök neki.  Nagyon vissza kellene mennem az időben,hogy elmondjam ,hogy mikor végeztem a 2-es sz.licibe és Sárika néni volt az osztályfönököm.De nem ez  a lényeg. Gratulálok. Már az ,hogy olyan emberekről olvashatok akik oda tartoznak ahol születtem és éltem,jó érzéssel tölt el.Minden kis hírt örömmel olvasok. Minden sikernek én is örülök.Hajrá Fiatalok,csak így tovább.Lépjetek azon "nagy emberek" nyomdokaiba akikről olyan szépen írtatok.További sok sikert.
Sajnos,örömben az üröm,hogy " oda"már nem és "ide"(én legalábbis úgy érzem)igazán soha nem fogok tartozni.Néha egy picit "hontalannak" érzem magam,de remélem ezzel nagyon kevesen vagyunk,mert Nektek már lehetőségetek van kialakítani a saját kis világotokat.Minden kedves Régenit szeretettel üdvözöl T.Éva

• Rezidens
« Válasz #37 Dátum: 2007 február 22, 02:13:31 pm »
Kedves T. Éva! Segítenél elmagyarázni bővebben, hogy mitől érzi magát az átlag erdélyi magyar és székely hontalannak magát mindenhol? Pedig pappíron nagytöbbségük kettős állampolgár! Köszike!

Nem elérhető haidy

• Rezidens
  • glory glory MU
« Válasz #38 Dátum: 2007 február 22, 03:59:00 pm »
ferikém ezt olvasd el és akkor sokmindenre rájössz

Hóba temetkezett csíki havasokon
Áron egymagában, fönn a Madarason
Uram, fohászkodik, Fiad megszületett.
Karácsony este van, hogyha megteheted
Te, aki rendezed ezt a nagy világot,
Juttass nekünk is egy kicsi boldogságot.
Hallottalak Áron, de nem mondottad kinek.
A népemnek, Uram, szegény székelyeknek.
Az Úr kicsit hallgat, majd így szól:
Áron jókedvemben kaptál,
legyen úgy, nem bánom,
de még mielőtt a kérést teljesíteném
valamit meg kéne magyarázni nékem.
Én a székelyekről hallottam eleget,
mondtak már rólatok hideget, meleget.
Tudom, hívők vagytok, sokat imádkoztok,
de szidásomban is világelsők vagytok.
Hallom, magatokat székelyeknek valljátok,
s kiválasztott népem neveit hordjátok
Áron, Ábel, Mózes, Dániel és Dávid,
az egész Biblia egész Ábrahámig,
Ha jól meggondolom, szinte már
úgy vélem, hogy Csicsó Názáret s Ditró Jeruzsálem.
Aztán, ha jól értem magyar beszéded,
s mégis a székelyek boldogságát kéred.
Miféle náció, mert a nyelve magyar.
Ó, Uram, szólt Áron, hisz a székely is magyar
Csak egy kicsivel több,
Úgy legalább három vagy négy fokkal.
Ott álltak a fenyők keményen vigyázva,
gyertyák pislákoltak ezer csíki házban,
megkondult Csíksomlyó Máriás harangja.
Szelíd korholással szólott az úr hangja:
Jól van Áron fiam, és most tartsunk rendet,
Ez a kicsivel több megmagyaráz mindent.
Én megértettelek, és most érts meg Te is,
Kicsit ezért több a szenvedéstek is.
go MU go go go

• Rezidens
« Válasz #39 Dátum: 2007 február 22, 04:21:07 pm »
Igazad van Szomszéd! Nagyon találó! :angel:

Nem elérhető haidy

• Rezidens
  • glory glory MU
« Válasz #40 Dátum: 2007 február 22, 04:48:37 pm »
ezért szenvedünk bárhol is vagyunk
go MU go go go

Nem elérhető ÉVA

• Veterán
« Válasz #41 Dátum: 2007 február 22, 04:50:58 pm »
Szia kedves Orbán1Feri! Kösz,hogy írtál és kiváncsi vagy a véleményemre.Bocs,nem kiosztásnak szánom de mi nem átlag székelyek meg erdélyiek vagyunk,hanem kemény és egyenes fából faragott ERDÉLYIEK akik néha meghajlanak de újra és újra kiegyenesednek.Segítünk anélkül,hogy viszonzást várnánk,nem csak siránkozunk hanem mást is meghallgatunk és elismerjük a mások erényeit.Kitartásunk és munkabírásunk dicséretre méltó.Erre neveltek erre tanítottak és mi ezt be is tartjuk.Tapasztalatom szerint az emberek szivesebben sajnálnak mint elismernek.Megtanítottak,hogy akivel beszélsz nézzél szembe.Mond el bátran a véleményed és hallgasd meg a másokét is.Ezek azok a dolgok amivel sajnos itt nagyon ritkán találkozunk.Ha sikerül megmaradnunk önmagunknak és nem alkuszunk meg,nem sok jóra számíthatunk.Ha szembe nézel az emberrel akivel beszélsz,elmondod öszintén a véleményed,segítőkész vagy és öszinte a gyávák és hamisak elkullognak mellöled és kialakíthatod az igényeid szerinti világodat.Rajtad múlik,hogy milyen életet alakítasz ki magadnak.Mi általában nem szeretnünk,hanem akarunk valamit,de azért keményen megharcolunk(vagy megdolgozunk).Nagyjából ezek azok a dolgok amilyért inkább kiközösítenek mint befogadnak minket.De tudod inkább irigyeljenek mint sajnáljanak.Néha nagyon fáj és hontalannak érzem magam,de nem kényszerített senki hogy ide jöjjünk és így vállalnunk kell jót és rosszat egyaránt.Az Élet szép csak meg kell tudni élni.Lehetetlen nincs csak tehetetlen.Emberek vagyunk néha el lehet gyengülni és önsajnálatba merülni,de csak rövid ideig.Kívánok sok sikert és boldogságot.Üdv.T.Éva

• Rezidens
« Válasz #42 Dátum: 2007 február 22, 06:56:38 pm »
Na, végre valaki, aki látja a lényeget! Azért írtam olyat, hogy átlag magyar és székely, mert van akinek sikerült kitörnie, és neki már nem merik azt mondani, hogy ROMÁN. Ezért minimum kirúgás és megruházás jár.

Nem elérhető ÉVA

• Veterán
« Válasz #43 Dátum: 2007 február 22, 08:43:00 pm »
Örülök,hogy megérezted hogy mi a lényege a mondandomnak.17 éve élek itt és egy ember románozott le de a válaszomat szerintem amíg él nem felejti el.A munkahelyemen történt,elég nagy visszhangja volt és még minég ott vagyok,őt már rég kirugták .10 éve történt.Elégtételt kellene éreznem de az akkor olyan borzasztó rossz volt,hogy sajnos nem tudom elfelejteni.Ha talán mindenki venné a fáradságot és nem megsétödne és átvenné az aljas emberi stílust, hanem civilizált i módon elmondaná azt amit sajnos nagyon sokan tévesen tudnak,hogy aki ott él az mind román,és ez sokszor emberi primitivség és nem csak rosszindulat,talán kevesebben bántanának.
nagyon sokat és hosszan lehetne erről beszélni,de nem untatlak tovább.Kösz,hogy meghallgattál.Üdv.Éva

• Rezidens
« Válasz #44 Dátum: 2007 február 23, 09:05:22 am »
Ezt a témát feszegetem nemsokára megjelenő könyvemben! Engem megpróbáltak megölni, amiért magyarnak mondtam magam, a rendőrség az ujját nem mozdította miután meglátták hol születtem, azt tanácsolták, költözzek vissza bocskorországba. A kórházban el se akarták látni sebeimet miután elmondtam mi történt. De azért dedikálok Neked is egy példányt!