Szerző Téma: 2008 OLIMPIA  (Megtekintve 3647 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
Re: 2008 OLIMPIA
« Válasz #15 Dátum: 2008 Augusztus 31, 01:44:47 pm »
A gratuláció mindenképp helyénvaló, csak az a szomorú, hogy a sok "droid" és idönként a rossz bíráskodás miatt /elment/... néhány érem!!! Talán majd 4 év múlva... Nem tudjátok mi lehet  Andyval? Régóta várom a hozzászólásait az olimpiával kapcsolatban...

Andy Kazahsztán-nak szurkolt, de a gyengébb szereplés miatt most inkább nem szól hozzá a dolgokhoz... ;D
Nigga's try to be the king, but the Ace is back...

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #16 Dátum: 2008 Augusztus 31, 02:57:40 pm »
Nem a kozákoknak hanem Tibetnek, Koszovónak, Palesztinának és természetesen ERDÉLYNEK  :smitten: :smitten: galeriáztam!!!!!!!

Nem elérhető hadex

• Junior
  • **
« Válasz #17 Dátum: 2008 Augusztus 31, 04:12:35 pm »
Ez mind ok., de valahogy mégis hiányoztak a benyögések.., vagy rátapadtál a tv képernyőre az olimpia alatt, hogy nem hallottunk rólad??? Amúgy nem is lehet rossz a "kírgizeknek szurkolni, de Grúzia sem rossz. most van reklámjuk bőven... :jump2_125: :2funny: :2funny: :2funny:
NEVER SAY NEVER!

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #18 Dátum: 2008 Augusztus 31, 04:38:08 pm »
Nem néztem az Olimpiát!!!! Tiltakoztam a Kinai politika ellen.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #19 Dátum: 2008 Augusztus 31, 04:51:20 pm »
Népbutítás a doppingteszt?

Werner Franke német doppingszakértő szerint a népbutítás kategóriájába tartoznak a pekingi olimpián elvégzett vizsgálatok. – Ez volt a világ legnagyobb átverése – mondta Franke egy német kereskedelmi televízióban. Szerinte a játékokon csak a nagyon ügyetlen sportolók buknak meg az ellenőrzéseken és nincs abban semmi meglepő, hogy Pekingben kevés pozitív eredmény született. Franke úgy véli, a több ezer doppingvizsgálatot az olimpia előtt 4–10 héttel kellett volna minden résztvevőn elvégezni. – És arról még nem is beszéltünk, hogy a kínaiakat hazájukban nem lehet bejelentés nélkül, váratlanul ellenőrizni, mert a doppingellenőröknek is vízumot kell igényelniük a helyi hatóságoktól, így előre lehet tudni, mikor érkeznek az országba – mondta a doppingszakértő.

Pekingben öt sportoló bukott meg a doppingtesztek során, a tesztek szerint Kim Dzsong Szu, Kim Hjun Vun (mindketten észak- koreaiak), Thi Ngan Thuong Do (vietnámi), Ljudmila Blonszka (ukrán) és Fani Halkia (görög) szervezetében találtak a szakértők tiltott szert. A 29. Nyári Olimpiai Játékokon közel 4500 doppingtesztet végeztek el.

Hargita Népe

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #20 Dátum: 2008 Augusztus 31, 10:53:50 pm »
Nem néztem az Olimpiát!!!! Tiltakoztam a Kinai politika ellen.
ez komoly?
megertem ...
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #21 Dátum: 2008 Október 08, 08:06:14 pm »

Az összes pekingi doppingmintát újraelemzik

Az augusztusi pekingi olimpián doppingvizsgálat céljából levett összes mintát újra elemzik - jelentette be az eddig példa nélküli intézkedést szerdán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Az ismételt kontroll nem titkoltan a CERA, az eritropoetin (EPO) legújabb generációjára irányul. A lefagyasztott mintákat a lausanne-i laborban vizsgálják ismét. A pekingi olimpián több mint 5000 doppingellenőrzést tartottak.

A NOB eljárásának előzménye, hogy a júliusi Tour de France-on szereplő több versenyzőről csak a napokban derült ki, hogy CERA-t használt. A doppingellenőrzéseket végző laboratóriumok a nyáron még nem tudták ezt a szert gyorsan kimutatni. A francia körversenyen indulók mintáit is a napokban újra tesztelik. Hétfőn derült ki, hogy az olasz Leonardo Piepoli és a német Stefan Schumacher CERA-val készült, és szintén ezzel bukott le az olasz Riccardo Ricco. Kedden Thomas Bach, a NOB alelnöke jelezte: el kell gondolkodni a kerékpár ötkarikás jövőjéről. A német sportdiplomata szerint az is elképzelhető, hogy a sportágat meghatározatlan időre leveszik az olimpia műsoráról.

Vélhetően a Tour-botrány egyértelmű lökést adott a NOB-nak, hogy a pekingi vizelet- és vérmintákat újra vizsgálják.

A CERA a hagyományos EPO-teszt egy finomított változatával mutatható ki, melynek kifejlesztésében a gyógyszert előállító cég is közreműködött. Az EPO olyan hormon, amely elősegíti a vörösvértestek termelődését. Használatával a sportoló izomzata több oxigénhez jut. Az első generációnál még változatlan formában alkalmazták, a másodikban néhány alkotórészét kicserélték, a harmadikban pedig egy hordozóanyaghoz kötötték, így lassabban bomlik le.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a közvélemény csodálkozhat a mostani intézkedésen, a szakemberek számára ez nem jelent meglepetést: „Amikor az olimpia után eljöttünk Pekingből, már tudtuk, hogy lesznek ilyen újravizsgálatok. Ez egy koncepció része. És a laborok tarsolyában van még hasonló lépés. Igen, megint elő fogják venni a mintákat, és megint megnézik! Van rá idő, nyolc évig kell tárolni a pekingi mintákat" - mondta Tiszeker Ágnes.

Duna Tv