Szerző Téma: Dakar rally  (Megtekintve 2675 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
  • De ki pofog erre eppen. Nicsak, hat ez Thomas!
Dakar rally
« Dátum: 2008 November 22, 07:52:21 pm »
Emlekeztek amikor az iden szekelyfoldon akartak, hogy a" dakar rally" keresztul haladjon, csak a nagy ido miatt modositottak az utvonalat,vagyis mar nem szekelyfoldon rendeztek meg, hanem uj
utvonalat rendeztek, amibe a kovetkezo utvonalak fertek bele: Budapest=Szatmarnemeti=Nagybanya=Debrecen=Siofok=es vegul Fured.Ide irhattok a versenyrol sok mindent, es kuldhettek sok kepet is.En izelitonek kuldok ket kepet. :ok:
-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
Re: Dakar rally
« Válasz #1 Dátum: 2008 November 22, 07:56:44 pm »
Információm szerint a "Dakar" résztvevők csak átjöttek Erdélybe és Nagybánya környékén volt is egy futam.Csak Szovátára nem érteke el a nagy hó miatt.

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
« Válasz #2 Dátum: 2008 November 23, 08:23:08 pm »
Ami nagy kar, mert en is ugy szerettem volna, de ez van.
-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #3 Dátum: 2009 Január 04, 11:30:43 pm »
Mintegy 500 ezer néző volt kíváncsi a rajtra
Dakar 2009: elrajtolt a mezőny
Buenos Aires belvárosából elrajtolt a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében sorra kerülő tereprali-viadal mezőnye, amely január 17-én ugyancsak az argentin fővárosban ér majd célba.

A közel 13 milliós metropolisz La Rural nevű részén mintegy 500 ezer néző gyűlt össze, hogy megtekintse a karavánt, amely indulás előtt tett egy 15 km-es kört. A viadalra összesen 49 nemzet versenyzője nevezett: összesen 177 autó, 217 motor, 81 kamion és 25 quad vesz részt a száguldásban.

A Dakar 2009-en Szalay Balázs, Palik László és Liszi László autóval, Dési János pedig egy motor nyergében rajtolt el. Rajtuk kívül két kamionos csapat is elindult az összesen 9574 km-es versenyen, amelyen a mért szakaszok hossza 5652 km.

Az erőpróba egy 733 km-es nagyon gyors szakasszal kezdődött meg, az autók ezen az etapon akár a 190 km/órás sebességet is elérhetik.

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
« Válasz #4 Dátum: 2009 Január 05, 08:18:40 pm »
 :yeah: :ok:
-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #5 Dátum: 2009 Január 06, 10:35:45 pm »
DAKAR 2009, EREDMÉNYEK
 A SZAKASZ GYŐZTESE AZ ÖSSZETETT ÉLLOVASA
SZAKASZ       AUTÓS                   MOTOROS           AUTÓS        MOTOROS
1. SZAKASZ   al-Attijah (katari)     Coma (spanyol)    al-Attijah          Coma
2. SZAKASZ      Sainz (spanyol) Verhoeven (holland)      Sainz           Coma 
3. SZAKASZ      al-Attijah              Coma                   Sainz            Coma

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #6 Dátum: 2009 Január 06, 10:43:37 pm »
Gyenes feladta a Dakart
 Gyenes Emánuel, Dakar rali Betűméret:  Véget ért Gyenes Emánuel számára a dél-amerikai Dakar-kaland. A szatmárnémeti születésű motoros feladni kényszerült az Argentínában és Chilében zajló terepraliversenyt, miután a vasárnapi, második etapon bukott, és karsérülést szenvedett. A hétfői, harmadik versenynapon Gyenes már rajthoz sem állt.

Gyenes alig több mint egy napot versenyzett az idei DakaronA legutóbbi, 2007-es Dakar Rali újonc motorosainak rangsorában 9. helyen végzett Gyenes Emánuel számára már az első idei versenynap sem volt a legsikeresebb. Az előzetesen a végső győzelemre is esélyes csapattársa, David Casteu gumidefektet kapott, „Mani” pedig – aki akkor a 14. helyen állt – bevárta egy ellenőrzőponton a francia versenyzőt, hogy átadja neki hátsó kerekét, majd csak a szervizkocsi megérkezése után folytathatta a versenyt, így végül az első napot a 95. helyen zárta. A második, Santa Rosa és Puerto Madryn közötti etap ennél is rosszabbul kezdődött a szatmárnémeti motoros számára. Gyenes 3 kilométer megtétele után egy, a versenyzők rendelkezésére bocsátott útikönyvben nem megjelölt gödörbe esett, bal karja pedig megsérült, emiatt pedig orvosi ellátást kellett kapnia.

„Elég erős a fájdalom. Több versenyző nem tudta kikerülni az útikönyvben nem szereplő gödröt, hárman súlyosabb sérülést is szenvedtünk – nyilatkozta balesete után Gyenes Emánuel. – Hihetetlen pechem volt szombaton és vasárnap is. Sok gondot okozott, hogy az elöl haladók mögött kerekedett porfelhő miatt nem lehetett látni azokat a gödröket, amelyek nem voltak bejelölve a road bookban. Sajnos én is így jártam”. Mivel az orvosok azt tanácsolták Maninak, hogy ne folytassa a versenyt, a szatmárnémeti motoros feladta a viadalt. Gyenes a tervek szerint Buenos Airesbe utazik, s a hét végén visszatér Romániába.
Gyenes csapatának, a brassói Vectra Racing Team-nek egy másik versenyzője is feladta a Dél-Amerikába átköltöztetett Dakart. Marcel Butuză még az első etapon bordatörést szenvedett, ennek ellenére rajthoz állt a második etapon, azonban már nem tudta teljesíteni a távot.

Szerző(k): Páva Adorján Krónika

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #7 Dátum: 2009 Január 07, 04:18:23 pm »
Gyenes feladta a Dakart
 Gyenes Emánuel, Dakar rali Betűméret:  Véget ért Gyenes Emánuel számára a dél-amerikai Dakar-kaland. A szatmárnémeti születésű motoros feladni kényszerült az Argentínában és Chilében zajló terepraliversenyt, miután a vasárnapi, második etapon bukott, és karsérülést szenvedett. A hétfői, harmadik versenynapon Gyenes már rajthoz sem állt.

Gyenes alig több mint egy napot versenyzett az idei DakaronA legutóbbi, 2007-es Dakar Rali újonc motorosainak rangsorában 9. helyen végzett Gyenes Emánuel számára már az első idei versenynap sem volt a legsikeresebb. Az előzetesen a végső győzelemre is esélyes csapattársa, David Casteu gumidefektet kapott, „Mani” pedig – aki akkor a 14. helyen állt – bevárta egy ellenőrzőponton a francia versenyzőt, hogy átadja neki hátsó kerekét, majd csak a szervizkocsi megérkezése után folytathatta a versenyt, így végül az első napot a 95. helyen zárta. A második, Santa Rosa és Puerto Madryn közötti etap ennél is rosszabbul kezdődött a szatmárnémeti motoros számára. Gyenes 3 kilométer megtétele után egy, a versenyzők rendelkezésére bocsátott útikönyvben nem megjelölt gödörbe esett, bal karja pedig megsérült, emiatt pedig orvosi ellátást kellett kapnia.

„Elég erős a fájdalom. Több versenyző nem tudta kikerülni az útikönyvben nem szereplő gödröt, hárman súlyosabb sérülést is szenvedtünk – nyilatkozta balesete után Gyenes Emánuel. – Hihetetlen pechem volt szombaton és vasárnap is. Sok gondot okozott, hogy az elöl haladók mögött kerekedett porfelhő miatt nem lehetett látni azokat a gödröket, amelyek nem voltak bejelölve a road bookban. Sajnos én is így jártam”. Mivel az orvosok azt tanácsolták Maninak, hogy ne folytassa a versenyt, a szatmárnémeti motoros feladta a viadalt. Gyenes a tervek szerint Buenos Airesbe utazik, s a hét végén visszatér Romániába.
Gyenes csapatának, a brassói Vectra Racing Team-nek egy másik versenyzője is feladta a Dél-Amerikába átköltöztetett Dakart. Marcel Butuză még az első etapon bordatörést szenvedett, ennek ellenére rajthoz állt a második etapon, azonban már nem tudta teljesíteni a távot.

Szerző(k): Páva Adorján Krónika

Gyenes Emánuel....ez is echte magyar... ;D
Nigga's try to be the king, but the Ace is back...

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #8 Dátum: 2009 Január 07, 07:50:37 pm »
Szerintem apja erdélyi és az anyja betelepített!! De nem akarok megsérteni senkit.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #9 Dátum: 2009 Január 11, 11:19:16 pm »
Az összetettben éllovas spanyol Carlos Sainz érte el a legjobb időt az autósok között a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali-viadal vasárnapi versenyén. A magyar résztvevők közül Palik László a 13., míg Szalay Balázs a 23. időt érte el, Liszi László pedig még úton van.
A viadal honlapja szerint a motorosoknál a francia Cyril Despres volt a leggyorsabb, Dési János az 58. helyen végzett. A mezőny pénteken lépte át a chilei határt és szerdán tér vissza Argentínába.

Nasszer al-Attijah nagyon csalódott: a katari versenyzőt a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali viadal hatodik szakaszán, az útvonalpontok kihagyása miatt csütörtökön az élről zárták ki a versenyből.

"A hatodik szakaszon öt kilométerrel a rajt után elkezdett melegedni a motor, nem működött a termosztát - mondta az MTI-nek al-Attijah, aki már hazaérkezett Katarba. - Mivel 50-60 kilométernyi dűne várt ránk, amit igen nehéz lett volna melegedő motorral teljesíteni, úgy döntöttünk, hogy egyenesen az első ellenőrzőponthoz megyünk, ezzel viszont kihagytunk néhány útvonalpontot. De nem tudtunk volna átmenni a dűnéken. Aztán amikor beértünk a táborba, a szervezők úgy döntöttek, hogy kizárnak minket. Ugyanis a szabály úgy szól, hogy ha négy útvonalpont hiányzik, azért kizárás jár."

Al-Attijah úgy érkezett Buenos Aires-be, hogy tavaly mindkét rangos tereprali sorozatot, a Baja Kupát és a Világkupát is megnyerte az X-Raid BMW-vel, toronymagas esélyese volt a viadalnak. A Dakar első és harmadik szakaszán ő érte el a legjobb időt, a negyediken második lett, az összetettben pedig vezetett, amikor kénytelen kelletlen abba kellett hagynia a száguldást. (MTI)

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #10 Dátum: 2009 Január 18, 11:12:41 pm »
31. DAKAR-RALI
AZ ÖSSZETETT VÉGEREDMÉNYE
Motorosok:
1. Marc Coma (spanyol, KTM) 52:14:33, 2. Despres 1:25:38 ó h., 3. Fretigné (francia, Yamaha) 1:38:56 ó h., …61. Dési János (magyar, KTM) 24:21:38 ó h.

Autósok:
1. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz 48:10:57, 2. Miller, Pitchford (amerikai, Volkswagen Race Touareg) 8:59 p h., 3. Gordon, Grider (amerikai, Hummer) 1:46:15 ó h., …21. Palik László, Darázsi Gábor 27:22:11 ó h., 22. Szalay Balázs, Bunkoczi László 29:21:27 ó h., …52. Liszi László, Fenesi József 71:27:52 ó h.

Kamionosok:
1. Firdausz Kabirov, Ajdar Beljajev, Andrej Mokejev 49:34:46, …8. Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor 20:27:01 ó h.

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #11 Dátum: 2009 Január 19, 07:56:00 am »
Pócsik László-rol meg nem hallottam  :poke: Laci ?
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
« Válasz #12 Dátum: 2009 Január 19, 01:25:20 pm »
pedig most problema van vele.
-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #13 Dátum: 2009 Január 23, 10:36:42 pm »
Alig ért véget a Dakar rali január közepén elrajtol Budapestről - Bamako - fogjuk rá hogy rali.
Ajánlom az alábbi linket.Kellemes időtöltést kívánok.

http://www.budapestbamako.org/

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
« Válasz #14 Dátum: 2009 Január 24, 07:58:55 pm »
Koszi szepen a linket, meg nem neztem at reszletesen mert most megyek mindjart agyat vetni. De majd maskor ha van idom akkor megnezem. Maskulonben klasssz. Cserebe ti is nezzetek meg a kovetkezot.www.raikonnen.com
-Szia, Thomas.
-Sziasztok.