Szerző Téma: Szomorú....de igaz  (Megtekintve 11037 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
Re: Szomoru....de igaz
« Válasz #30 Dátum: 2009 Március 26, 09:17:34 am »
Ötleteket várok hogy szerintetek mi az amit meg kellene örökíteni, vagy felhívni rá a figyelmet.

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #31 Dátum: 2009 Március 26, 09:34:23 am »
Ötleteket várok hogy szerintetek mi az amit meg kellene örökíteni, vagy felhívni rá a figyelmet.
Körbenézünk. Én ilyenekre gondoltam: szar utcák, hülye közlekedés, cigányputrik.
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #32 Dátum: 2009 Március 26, 09:37:10 am »
Körbenézünk. Én ilyenekre gondoltam: szar utcák, hülye közlekedés, cigányputrik.
en a masik oldalat is ajalnam...

ezek  az uj gazdag izlestelen olah piros kek hopi-veres hagymatornyu epitkezesek...

pont annyira rontjak a varos kinezetet mind a cigany putrik...
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető piros

• Rezidens
  • másé a főszerep:-)))
« Válasz #33 Dátum: 2009 Március 26, 09:45:19 am »
Én sajnos nem lehetek ott, de gratulálok az ötlethez. Csak, ha szabad megjegyeznem, nagyobb szabású dolgot kellene csinálni belőle. Szerintem ez egy kurva jó ötlet, és hatalmas lehet a hatása, ha megfelelően tálaljátok. Adjatok neki egy rendes cimet, és ne tegyétek egyoldalúvá. Mutassátok meg a rosszat, de a jót, és főleg a lehetőségeket is. Készitsetek mondjuk a képekből egy rendes (legalább fél órás, de inkább hosszabb) jó hatásos PPS-t, és mutassátok be nyilvánosan valahol. Vagy legalább egy kiállitást. Az nem olyan agitativ, mitha mondani is kell melléje, mint egy PPS esetében, de egy rendes megnyitóval (két nyelven, mert a baj oka nemcsak a magyarok!) sok embert megszólit. El kell juttatni az iskolákba, muzeumba, mittudomén milyen szervezeteitek vannak... Nem tudom, milyen ott a mentalitás, de az én sulim pl. biztosan vevő lenne egy hasoló dologra Keresztúrról, sőt, most, hogy jöttetek az ötlettel, lehet, kezdeményezni is fogom, hogy a diákok készitsenek egy hasonlót. Ha meg nem vevő az iskola, a kulturális zóna stb. akkor azzá kell tenni  :)
Persze, ez igy több, mint egy hobbi-megindulás, de valahogy itt többetekben érzek energiát, késztetést arra, hogy valamit tegyen is, necsak a beszéddel maradjon..
Ja, és akár "mozgalmat" csinálhattok belőle. Mit tudom én, valahol meghirdetni, hogy ilyen akció készül... lehet, sokan elmennének fotózni. És nem is csak a fotók lennének fontosak, hanem inkább az, hogy addig erre figyelnek az emberek a tévé helyett.
És ha a fórumot is belekeveritek, lehet, hogy ez a kis társaság lassan felkarolhatja a "Szászrégen megmentője" eposzi jelzőt  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2009 Március 26, 09:48:21 am írta piros »
Az a helyzet, hogy szeretlek titeket (is) ;)

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #34 Dátum: 2009 Március 26, 02:58:28 pm »
Szerintem nagyszerü ez az ötlet. Itt soroljuk csak fel, hogy miről is lehetne szó:

1. tisztaság/szennyeződés

2. utcák minősége

3. játszóterek biztositása (s itt nem csak gyerekekre gondolok, hanem pl. egy kültéri kosárlabda pálya hiányáról...)
Nigga's try to be the king, but the Ace is back...

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #35 Dátum: 2009 Március 26, 03:19:15 pm »
en a masik oldalat is ajalnam...

ezek  az uj gazdag izlestelen olah piros kek hopi-veres hagymatornyu epitkezesek...

pont annyira rontjak a varos kinezetet mind a cigany putrik...
Igaz, s az ortodox gombatemplomokat sem kell elfelejteni, mert nagyon nőnek.
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető k_timi

• Kloss Timea
  • Rezidens
« Válasz #36 Dátum: 2009 Március 26, 08:51:33 pm »
Jo otletnek tartom en is es melletettek vagyok amennyiben lehet innen tavolrol... :great: Jo lenne ha latna mas is hogy milyen allapotba van Regen....Hatha valamit ellehet erni evvel az akcioval...Hatha valaki meghallgat es tesz valamit...Egy valtozas jol jonne a regenieknek... :yeah:
You can´t live in fear !

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #37 Dátum: 2009 Március 26, 10:17:11 pm »
Mint akció és kezdeményezés nem rossz...
De tudjátok, hogy milyen azoknak a hozzállása AKIÉRT lenne az egész ?

- Áh, nem bújok bele mert kirúgnak az állásomból. Vagy mit mond nemtudomki....
vagy
- Mit nyerek én ebből ? Jobb lesz az életem ? Én ezt nem tudom megcsinálni ! ( és a tegnapi Andy stilusban, nem is akarják )!!! )

De az istok bassza meg, azt a kurva papírt az utcán eltudja dobni...

Nem vagyok pesszimista...
De, nekem az a véleményem, hogy a MENTALITÁSON kell változni.( Ha valaki megteszi tegye, de ő nem röhögteti magát, mert a hodáki úridámák mit mondanak ? ) Hogy igen, ő is tehet ( a városlakó ) valamit ! És ne azt kérdezzék : aki ezt csinálja valami funkcióért cselekszi, vagy pedig lebőgni startból, áh ez fölösleges időtöltés.

Na ez nem lebőgés volt.Csak valamennyire próbáltam a jelenlegi "hozzáálást" ecsetelni.

De meg kell csinálni !!!

Gratula Andy az ötletért !!!

Nem elérhető piros

• Rezidens
« Válasz #38 Dátum: 2009 Március 26, 10:28:32 pm »
Bici, remek gondolat. Csakugyan változtatnod kellene a mentalitásodon...

Nem elérhető piros

• Rezidens
« Válasz #39 Dátum: 2009 Március 26, 10:34:07 pm »
Szerintem fotózni lehetne ilyen kvázi-"művészi" helyeket is, ahol a romlás nem olyan egyértelmű... Pl. hogy néz ki egy lepukkant kocsma belseje, milyenek az üzletek kirakatai, milyen állapotban vannak a házak, a régi értékes épültek (gondolom, ott is vannak), milyen a közvilágitás, megrongált telefonfülkék, szétdobált szemét, kóborkutyák, és, persze, jellegzetes emberek (ha meritek 8) )

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #40 Dátum: 2009 Március 26, 10:36:43 pm »
Köszi az ötleteket Laci.A következő lépés az lesz amikor otthon leszek és Imrével Milánnal +   a lista nyitva van + vagyis aki akar csatlakozni leülünk az asztalhoz és megbeszéljük a dolgokat.
Egyelőre nem akarjuk ezt konkrétan egy személynek odaadni hanem csak felhívni a figyelmet a régeni lakóságnak valahogyan.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #41 Dátum: 2009 Március 26, 11:16:42 pm »
Bici, remek gondolat. Csakugyan változtatnod kellene a mentalitásodon...

;D

Köszi a biztatást...
s méghogy az én mentalitásom... ::)

na figyelj csak egy pillanatra , mai sztori:

Egy keresztúri cégnek szereztem megrendelést  (hamár van cégem legyen valami tevékenység, ha még egyelőre nincs pénzem se), valami termékből ( ez nem a reklám helye) , aminek darabja 16 lej, havi 10 ezer darabos megrendelést, egy éven át.Az havi 160.000 lej, régi pénzben egy milliárd hatszáz milliót. A 16 lejt a termelő mondta. 
Ma találkoztunk, és mondom, hogy megvan a kliens, és irjunk alá egy szerződést, hogy én megkapom a munkadijamat. Mert szóbeli igéretekből a padlásom tele van ( hogy ne használjak csúnyább ) szót.  Erre ő : mondjam meg ki a kliens, és majd megfizeti nekem a jutalékom, de ő nem ir alá semmi papirt. S tudod, hogy mikor fizetne ki ? Sohanapján !!! Addig nem kap klienst ameddig nem irja alá a szerződést.Raktárra termel már egy hónapja. Sajnálja azt a 1,00%-ot,amelyet ilyen esetekben minimálisan szoktak fizetni...

S itt jön a képbe a mentalitás változat.

Panaszkodnak , hogy krizis van,senkinek nem kell semmi , stb. stb, stb. de azt nem nézik, hogy még 5 embernek munkát tudnak adni ,és még ők is jól megélhetnek (habár őket nem kell sajnálni,de a legjobban a gazdag réteg panaszkodik).

A szomorú az aki épitőjelleggel lép fel, azt vagy kinevetik vag elküldik a bús p***ba.

S tudod ? sokkal könnyebb CSAK KRITIZÁLNI , LEBŐGNI valamit - ez volt a mai nap leckéje.
Mondtam már neked, hogy tudom aljasnak és gazembernek meg disznónak kell lenni...de valahogy nem tudtam az lenni...

S mégis, annak kell lennem !!!
Na ez a mentalitás váltás.
« Utoljára szerkesztve: 2009 Március 26, 11:25:09 pm írta Bici »

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #42 Dátum: 2009 Március 26, 11:24:26 pm »
Szerintem fotózni lehetne ilyen kvázi-"művészi" helyeket is, ahol a romlás nem olyan egyértelmű... Pl. hogy néz ki egy lepukkant kocsma belseje, milyenek az üzletek kirakatai, milyen állapotban vannak a házak, a régi értékes épültek (gondolom, ott is vannak), milyen a közvilágitás, megrongált telefonfülkék, szétdobált szemét, kóborkutyák, és, persze, jellegzetes emberek (ha meritek 8) )
Jó ötletek szerintem. A weboldal motorján is változtatok majd pár dolgot, s remélhetőleg lesz több hir a főoldalon, esetleg új rovatok is.
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető piros

• Rezidens
« Válasz #43 Dátum: 2009 Március 27, 08:00:35 am »

Jó ötletek szerintem. A weboldal motorján is változtatok majd pár dolgot, s remélhetőleg lesz több hir a főoldalon, esetleg új rovatok is.
[/quote]
Tudjátok, mit láttam ma reggel? Egy zacskó háztartási szemetet a templomkertben, a főut mellett, több tiz méternyi távolságra minden háztól... Hát ez is megérne egy fotót... Premier plánban egy elhasznált intim betét egy halkonzerves doboz társaságában, háttérben, magasan, a templomtorony. Mit szólsz, Lóri?  :)

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #44 Dátum: 2009 Március 27, 08:54:41 am »
A papnénak megjött a havija... ;D
Nigga's try to be the king, but the Ace is back...