Újabb adalékok az emberbarát munkálatok mibenlétéről, ezúttal Székelykeresztúrról.
2009. május 18-án, azaz kerek 9 nappal ezelőtt a tömbháznegyedünkben minden külön értesités nélkül egy ügyes kis kortógép nagyobbacska gödröt ásott a garázsoknál, lehetetlenné téva az autós közlekedést. Az öcsém 2 napig figyelgette a gödröt, harmadik nap aztán halálmegvető bátorsággal valahogy kihozta az autót a garázsból. Kint is volt a szentem egészen tegnapelőttig, amikor is úgy döntött, nem valami biztonságos kint hagyni, és ugyanolyan halálmegvető bátorsággal (félrelapátolva egy kis földet) visszarakta. Erre, mit gondoltok, mi történt tegnap? Akkora gödröt ástak, mint egy nagyobbacska székesegyház alapja. Anyám kicsit beszólt a bandának, miért nem értesitik a lakókat, mire a válasz: "Nem vagyok én postás, hogy házról házra járjak..." A dolog nyitja: "a kortógép Udvarhelyről kell jöjjön, ennyi munkát volt idő elvégezni, most még kiszállt, ennyit elvégeztünk, és amikor mégegyszer jönni tud, akkor majd folytatjuk..."