Szerző Téma: Orvosi ellátás  (Megtekintve 7486 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető piros

• Rezidens
  • másé a főszerep:-)))
Re: Orvosi ellátás
« Válasz #30 Dátum: 2009 július 06, 09:05:42 pm »
Csak addig, mig rájönnek, hogy sokkal többe kerül a lerobbant egészségű lakosság, mint a mostani rendszer fenntartása...
Az a helyzet, hogy szeretlek titeket (is) ;)

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #31 Dátum: 2009 július 06, 09:14:54 pm »
Csak addig, mig rájönnek, hogy sokkal többe kerül a lerobbant egészségű lakosság, mint a mostani rendszer fenntartása...

Aztán következnek a vizitdíj automata vásárlások amiket majd fel fognak állítani minden egészségügyi központban, mert lásd Uram, ez olcsóbb megoldás mint egy embert fizetni/egészségügyi központban. Ezt megint valamelyik politikus cége nyeri meg stb stb.
Végezetül pénzkidobás az ablakon.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #32 Dátum: 2010 február 15, 10:40:00 pm »
Az egyik régeni kedves ismerősőm abba a kellemetlen helyzetbe került, hogy a régeni kórház sürgősségi osztály szolgáltatásait kellett igénybe venni. Reggel 7 órakor jelentkezett , és 12,30-kor végezték az első valamire való kezelést.Amikor mesélték nekem , nem hittem el, hogy 2010-ben egy "municipiumi" kórházba ilyesmi megtörténhet. Az már teljesen más eset, hogy a kórházi ágyak állapota a siralmasnál is rosszabb. Amikor az egyik páciens alatt összerogyik az ágy... az már no comment.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #33 Dátum: 2010 február 15, 11:05:57 pm »
Az egyik régeni kedves ismerősőm abba a kellemetlen helyzetbe került, hogy a régeni kórház sürgősségi osztály szolgáltatásait kellett igénybe venni. Reggel 7 órakor jelentkezett , és 12,30-kor végezték az első valamire való kezelést.Amikor mesélték nekem , nem hittem el, hogy 2010-ben egy "municipiumi" kórházba ilyesmi megtörténhet. Az már teljesen más eset, hogy a kórházi ágyak állapota a siralmasnál is rosszabb. Amikor az egyik páciens alatt összerogyik az ágy... az már no comment.

Sajnos el tudom képzelni hogy milyen állapotok vannak a Kórházban.Azt várom hogy mikor jön el az az idő mikor valaki ráteszi a kezét a telekre.Az egy aranybánya.

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #34 Dátum: 2010 február 15, 11:46:37 pm »
Én meg arra gondolok, hogy be kéne menjek oda fényképeket csinálni, s felpakolni a netrem hogy lássa mindenki mekkora hányás az egész épület, mert kórháznak még jóindulattal sem lehet nevezni azt a lerobbant putrit. Csak a lovak hiányoznak onnan, mert fasz van ott elég.
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #35 Dátum: 2010 március 25, 02:12:05 pm »
"Áprilistól az országos egészségbiztosítási pénztár már csak napi húsz vizsgálatot számol el a családorvosoknak, így azoknak a betegeknek, akik nem férnek bele ebbe a keretbe, várhatóan ki kell fizetniük a rendelés költségeit, ha még aznap sorra akarnak kerülni. A szolgáltatásnak nincs egységesen megszabott ára, valószínűleg kissé olcsóbb lesz, mint egy magánrendelés.
Március végén jár le a családorvosok éves keretszerződése, az új szerződéstervezet pedig korlátozza a biztosítópénztár által megtérített napi szolgáltatások számát. Az intézkedés mostanáig csak a szakrendelésekre volt érvényes. „Konzultáció szerint is fognak fizetni, tehát a szolgáltatások pontértékének aránya megnő, viszont a szolgáltatások számát korlátozzák” – mondja dr. Soós Szabó Klára, a családorvosok Hargita megyei szövetségének elnöke. A betegek úgy kerülhetik majd el azt, hogy fizetniük kelljen a háziorvosnál, hogy előzetesen időpontot egyeztetnek vele, így az első húsz beteg között lehetnek majd. „A huszonegyedik vagy elfogad egy későbbi dátumot, vagy fizetnie kell” – teszi hozzá a családorvos. A szolgáltatás ára egy magánrendelés áránál valamivel kevesebb lesz, véli a megyei elnök, ugyanis a beteg által fizetendő összegből levonják a biztosítópénztár által fizetett fejkvóta pontértékét, ami betegenként nagyjából 3,5 lejnek felel meg."

http://www.szh.ro/hirek/tarsadalom/ha-a-beteg-nem-ker-idopontot-valoszinuleg-fizetni-fog

Szerintem ez elég jó intézkedés. Ha a fogorvosoknál mükődik , akkor miért nem mükődhet az orvosi rendelőkben is .
Jah, a nyúgdijasoknak lesz rossz, az biztos.

De én azért tennék egy kivételt : a gyerekorvos rendelők...

Nem elérhető Speedy

• Junior
  • **
« Válasz #36 Dátum: 2010 június 23, 10:52:35 am »
sajnos ez is Régen...
vagy
ez még Régen...

http://www.gandul.info/viata/un-veceu-la-sapte-gravide-in-maternitatea-reghin.html?3931;4490969

kérdésem : mi hallatszik az új korház felépitéséről ?
mikor lesz az orvosi ellátás legalább egy átlagos Romániai szinten ?

Az unokaink megerik a felepiteset ! Mi nem ! Tehat kb meg 80 ev  :noway: