Szóval előzetesként: valamikor a tavaly nyáron a Libertatiiben feltörték a kocsimat (simán bevágták a bal oldali ablakot), s vmi genyó cigányok lenyúlták a radardetektoromat. Mindez éjszaka történt, s reggel vették észre a szomszédok a kitört ablakot. Felhivtam a hires 112-t, elmagyaráztam nekik mi van, azt mondták küldenek egy rendőrt. 20 perc, senki sehol. Leérkezett Timinek a szomszédja, aki rendőr és felhivta a kollégáját, aki ki kellett volna jöjjön. Nagy nehezen megérkezett az is (saját kocsival, úgy látszik a rendőrség sajnálja ilyesmire a benzint), beültünk a bárba "deklarációt" irni. Megvolt elég hamar, mondták, hogy nem hiszik, hogy előkerül. Az ablakot meg inkább bizzam a biztositóra.
Kb. 1 hónap múlva benéztem a rendőrségre valami CASCO papirért, amikor meglátott a rendőr, akivel irtam a deklarációt. Behivott, hogy elkaptak valakit akinél volt egy detektor s nézzem meg. Persze az enyém volt, a szépen elvágott kábelemmel együtt. Boldogan hazavittem, úgyhogy + pont a régeni rendőrségnek (legalább ennyi).
Ma kapom a behivót a tárgyalásra, ami idén május 21-én lesz

Egy ÉV alatt a másik két tolvaj idiótát még nem zárták el. Azok már kitudja hol a francba vannak, biztos el sem mennek a törvényszékre. Szép a román igazságszolgáltatás. Azóta minimum 50-szer kellett volna seggbekúrják őket valamelyik börtönben, de ezek meg biztos tovább fosztogatják a kocsikat.
A két hires elkövető neve: Horvath Augustin Paul és Fodor Edison