Az Osztályfőnöki óra ingyenes!
A múlt héten volt a 20 éves érettségi találkozónk ( '91-ben végeztünk a magyarrégeni 2-es liciben ), ahol egy kellemetlen állapottal szembesülten, pontosítom szembesültünk azok akik részt vettünk az osztályfőnöki órán és az azt követő mulatságon. Mind ilyenkor szokás jó időben elkezdték a szervezők a munkát. Megpróbáltak mindenkitől elérhetőséget megszerezni , mert azért ez elmúlt 20 évben szétszóródott az osztály a Kárpát medencében és Európában.Első ütemben, még valamikor a tél vége fele, sikerült megegyeznünk egy dátumban, amit az osztálytársak nagy része megfelelőnek látta. Ekkor szembesültünk ( a távolból én is a szervezésben részt vettem ) az első negatív tapasztalatokkal amikor is egyes osztálytársak ( itt nem a név a fontos ) többszőri megkeresés után sem tudtak konkrét választ adni, hogy IGEN vagy NEM veszek részt az osztályfőnöki órán és a szokásos mulatságon. Tekintve a gazdasági válságra amely sajnos erre a részre is éreztette magát, megpróbáltunk a mulatság költségeit csökkenteni és egy megfelelő helyet találni azért, hogy mindenkinek a pénztárcájának megfelelő legyen. Miután összeállt ez a dolog is, ismét következett egy körlevelezés amikor is mindenkinek tudomására hoztuk hogy mi mennyibe kerül, hogy időben mindenki tudjon határozni.Ekkor jött a második "pofon" a szervezőknek mikor is szintén a kollégák nem jeleztek vissza. Egy dolgot nem tudok megérteni, hogy egyesek miért nem tudják azt mondani, hogy "NEM" és inkább a hallgatást az elhatárolódást választották. Nemet mondani nem szégyen. Utólag tudtuk meg, hogy egyesek a pénzügyekre hivatkozva nem jöttel el a találkozóra. Pedig az osztályfőnöki óra az ingyenes!!!!! A mulatság az opciós tétel volt. Én azt mondom, hogy egy osztályfőnöki órán való megjelenés, az egy tisztelet adás a kollégáknak és a tanároknak. Mert 20 éve érettségi találkozó nem minden hétvégén van. Megjegyzem, hogy a 36 végzősből 19-en voltunk az osztályfőnöki órán. A hiányzók közül kb. 3-4 osztálytársnak volt valós, megérthető ok a hiányzásért. És a többiek? Vagy tényleg olyan siralmas állapotban van az erdélyi magyarság, hogy inkább a szétzúzást választjuk mind az összefogást?