Szerző Téma: Zöld Energia  (Megtekintve 4167 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető piros

• Rezidens
  • másé a főszerep:-)))
Re: Zöld Energia
« Válasz #45 Dátum: 2009 március 28, 12:05:23 pm »
Rettenetes, de már megint olyan kell legyek, mint a fehérnépek, és belekotyogjak olyasmibe, amihez nem értek. Van néhány észrevételem:
1. Pillanatnyilag kb havi 100 euróból tudnám gázzal kifűteni a nem egészen 60 m2-es lakásomat. (nem dicsekszem a szigetelésével, de a nyilászárók rendesek). Ha valaki azt mondja nekem, hogy évi 150-ből simán megvan, azért ezen legalábbis elgondolkodom...
2. A hagyományos tűzifa elég sok fát igényel. Csak szép csendben jegyzem meg, hogy minek még ezzel is terhelni Erdély erdőit, ha nem muszáj? Éppen elég fát "eladnak"... magasabb szinteken. (A külföldi elviszi, és örül neki, mrt olcsón kap jó minőséget, az üzletember vagy politikus is örül, mert ingyen kap jó sok pénzt, a környék pedig marad a megváltozott éghajlattal, meg a gyanús szelekkel, valamint a megjegyzéssel, hogy már a hagymanaptárban sem lehet bizni...
3. Erdélyszerte úgysem lehet a szántókat hasznositani, mert a vadgazdálkodási törvény érdekei nem esnek egybe a kisgazdák érdekeivel, és, ugye, előbbi a nagykutyák érdeke, akik tudják azt is, hol kell/érdemes ugatni. Úgyhogy 100 hektár biofúzzel betelepitett telek haszon a köznek, hiszen 20 évre megoldotta a földhasznositás kérdését, haszon annak, aki csinálja, mert ha bejön egy környéken és divat lesz, nem győz eleget "kaszálni", hogy a bici szavaival éljek, és haszon az embereknek, mert olcsó tüzelőhöz jutnak.
4. Ne beszéljek arról, hogy haszon a környezetnek, mert kevesebb a felszabaduló gáz. Ezt nem tudom elmagyarázni, de én magamnak értem, hogyan működik ez a dolog. Egyszer forditottam egy cikket ami ilyen kazánok móködéséről szólt.
Az a helyzet, hogy szeretlek titeket (is) ;)

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #46 Dátum: 2009 március 29, 10:54:42 am »
eddig ezt a lapot találtam amely a legbővebb infot adja :

http://www.kontrastwege.ro/hu/index.html

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #47 Dátum: 2009 október 08, 09:47:51 pm »
Nincs „gáz”, mert lesz gáz   [Vissza]
Írta: Bedőházi Attila-Csaba   
2009. október 07. szerda, 17:20
December végéig biztos lesz fűtés, erről tájékoztatatta ma délután a sajtót városunk polgármestere, Bunta Levente és az Urbana Rt. igazgatója, Ráduly Mihály.

„Nehéz helyzetben van a város – kezdte beszédét a polgármester. – Ha veszélyben van a gázszolgáltatás, akkor a városlakókat tudatni kell erről, a közvéleményt informálni kell.”

A kialakult helyzet „több éves múltra tekint vissza”, azaz egészen 2006-ig, amikor a város még azt a pénzt sem utalta ki, amit jóváhagytak. Három évvel ezelőtt 6 milliárd lej helyett csupán 4,9 milliárdot folyósítottak. Ezt a problémát csak súlyosbította az állami támogatás illetve a havi leutalás késése. 2008-ra a tartózás elérte a 40 milliárd lejt, egyszóval rengeteg adósságot halmozott fel az Urbana Rt., így idén a költségek kiigazítására pénzt kellett elkülöníteni.

„Habár a Polgármesteri Hivatalban nincs fűtés, mégis orvosolják a lakók problémait” – jegyezte meg félig viccesen a polgármester. Ezek szerint 1,2 milliárd lejt különítenek el, amit átutalnak a gázszolgáltatónak, ezzel év végéig megoldódik a fűtésprobléma.

Arra a kérdésünkre is kielégítő választ kaptunk, hogy mi történik a következő évben. „Projektekben gondolkodunk, nem adjuk el a várost” – mondta Bunta Levente.

Biomasszás kazánházak építésében, napelemekben és hasonló alternatív energiaforrások kihasználását elősegítő tervekben elmélkednek. Ezt is úgy, hogy a beruházó megépíti a berendezést, a város pedig megveszi az energiát. Ez várhatóan a szolgáltatás javulását és kedvezőbb árakat jelent. Eszerint akár 20-30 százalékos árcsökkentést is eszközölhetnek.

Ha a jelenlegi adatokat nézzük, akkor még mindig jól állunk, már ami a fűtés díját illeti: 1 Gigakalória Székelyudvarhelyen 197 lejbe kerül. Még mindig olcsóbb távfűtéses rendszerhez csatlakozva fizetni, mint saját fűtésrendszert fenntartani. Ennek ugyanis havi díja 230-250 lej.

„Biztonságot tudunk nyújtani a lakosságnak, nem kell leválni” – fogalmazott Ráduly Mihály. A város felkészült, tehát most már csak igényelni kell és elindítják a távfűtést.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #48 Dátum: 2009 október 08, 09:50:36 pm »
Ok, eddig minden szép és jó.
Az udvarhelyi őszi vásáron erről is elbeszégetünk. A kazánok, a rendszerek már megvannak, de nincs miből biómasszát csinálni.
Ez kb olyan, mint a CFR-nél, hogy vettek egy szupergyors mozdonyt, amely kb 200 km/h sebbességel haladna, de nincs megfelelő vasúti pálya.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #49 Dátum: 2010 január 31, 11:46:36 pm »
                              Aláírást gyűjt a Greenpeace az új atomerőmű megépítése ellen

Több mint 13 ezer aláírást gyűjtött össze a Greenpeace civil szervezet a Romániában tervezett új atomerőmű megépítése ellen. A petíciót a világon bárki aláírhatja, aki nem akar újabb nukleáris reaktort Romániában.

– Nem kívánjuk bezárni a létezőket, de már nem akarunk többet. Követeljük, hogy fektessenek be a zöld, megújuló, környezetbarát energiaforrásokba – nyilatkozta Irina Bandrabur, a Greenpeace romániai koordinátora. A Greenpeace képviselői bejelentették, hogy beperelték a román gazdasági minisztériumot, mert nem hozza nyilvánosságra a tervezett erőmű helyszínét.

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #50 Dátum: 2010 február 01, 09:24:10 am »
Ezeknek sincs jobb dolguk, menjenek dolgozni. Nem kell atomerőmű, nem kell vizierőmű (mert elbassza az ököszisztémákat), nem kell hőerőmű, mert szennyez. Vissza a kőkorszakba, nem kell áram sem. Ezek mégis mit akarnak, megtölteni szélerőművel az országot, vagy hogy képzelik el? Nem értem az ilyen túlzott ződfejűeket.
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #51 Dátum: 2010 február 13, 07:25:39 pm »
Ezeknek sincs jobb dolguk, menjenek dolgozni. Nem kell atomerőmű, nem kell vizierőmű (mert elbassza az ököszisztémákat), nem kell hőerőmű, mert szennyez. Vissza a kőkorszakba, nem kell áram sem. Ezek mégis mit akarnak, megtölteni szélerőművel az országot, vagy hogy képzelik el? Nem értem az ilyen túlzott ződfejűeket.

Nekem nincs semmi gondom velük de az atomerőmű dolog nekem sem tetszik. A Csernobili tragédia nagyon mély sebet hagyott az emlékeimben.

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #52 Dátum: 2010 február 13, 07:44:16 pm »

Nekem nincs semmi gondom velük de az atomerőmű dolog nekem sem tetszik. A Csernobili tragédia nagyon mély sebet hagyott az emlékeimben.

Hát nekem is a testemben... azóta világítok éjszaka... ;D
Nigga's try to be the king, but the Ace is back...

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #53 Dátum: 2010 február 13, 07:53:12 pm »

Hát nekem is a testemben... azóta világítok éjszaka... ;D

Hát igen.