Rettenetes, de már megint olyan kell legyek, mint a fehérnépek, és belekotyogjak olyasmibe, amihez nem értek. Van néhány észrevételem:
1. Pillanatnyilag kb havi 100 euróból tudnám gázzal kifűteni a nem egészen 60 m2-es lakásomat. (nem dicsekszem a szigetelésével, de a nyilászárók rendesek). Ha valaki azt mondja nekem, hogy évi 150-ből simán megvan, azért ezen legalábbis elgondolkodom...
2. A hagyományos tűzifa elég sok fát igényel. Csak szép csendben jegyzem meg, hogy minek még ezzel is terhelni Erdély erdőit, ha nem muszáj? Éppen elég fát "eladnak"... magasabb szinteken. (A külföldi elviszi, és örül neki, mrt olcsón kap jó minőséget, az üzletember vagy politikus is örül, mert ingyen kap jó sok pénzt, a környék pedig marad a megváltozott éghajlattal, meg a gyanús szelekkel, valamint a megjegyzéssel, hogy már a hagymanaptárban sem lehet bizni...
3. Erdélyszerte úgysem lehet a szántókat hasznositani, mert a vadgazdálkodási törvény érdekei nem esnek egybe a kisgazdák érdekeivel, és, ugye, előbbi a nagykutyák érdeke, akik tudják azt is, hol kell/érdemes ugatni. Úgyhogy 100 hektár biofúzzel betelepitett telek haszon a köznek, hiszen 20 évre megoldotta a földhasznositás kérdését, haszon annak, aki csinálja, mert ha bejön egy környéken és divat lesz, nem győz eleget "kaszálni", hogy a bici szavaival éljek, és haszon az embereknek, mert olcsó tüzelőhöz jutnak.
4. Ne beszéljek arról, hogy haszon a környezetnek, mert kevesebb a felszabaduló gáz. Ezt nem tudom elmagyarázni, de én magamnak értem, hogyan működik ez a dolog. Egyszer forditottam egy cikket ami ilyen kazánok móködéséről szólt.