Szerző Téma: SPORT HIREK  (Megtekintve 1510 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
SPORT HIREK
« Dátum: 2009 Május 03, 02:33:05 am »

Ételmérgezés miatt kórházba került a román ifjúsági rögbiválogatott 11 játékosa

Az alakulat a 20 év alattiak világbajnokságán van Kenyán, itt kerültek bajba a fiatalok.

Velük egyidőben sürgősségi ellátásban kellett részesíteni a chilei válogatott 6 tagját is. A román csapat számára azért rendkívül kellemetlen a dolog, mert az alakulat első helyen zárt a világbajnokság B-csoportjában, így vasárnap döntőt játszhat az Egyesült Államok ellen.

Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
Re: SPORT HIREK
« Válasz #1 Dátum: 2009 Május 18, 04:58:21 am »

Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása - meg akarják menteni a tornaórát

Az RMDSZ továbbra is erőteljesen és határozottan hozzá kíván szólni az oktatást érintő kérdésekhez, többek között elfogadhatatlan számára a testnevelés órák számának csökkentése – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök szombaton, Marosvásárhelyen, a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozásán (TTOT).

A Testnevelés és Sporttársulás, illetve az RMDSZ Programiroda által szervezett tanácskozáson az erdélyi megyékből érkező magyar pedagógusok a testnevelés-oktatás és sport terén felmerülő problémákról, valamint az idei év versenynaptáráról folytattak eszmecserét.

Markó Béla, az RMDSZ elnöke elmondta, osztja azt a véleményt, amely szerint az iskolás gyerekek túlterheltek, de nem fizikálisan, ezért a probléma megoldása nem a testnevelés órák számának csökkentésében rejlik. Továbbá hozzátette, hogy igényelni kell a decentralizációt: a cél hosszútávon nem Bukarestben a pénz „kicsikarása”, hanem az oktatás decentralizációja, amely a kezdeti nehézségek ellenére fontos és támogatandó célkitűzés.

A szakelőadások sorozatát Kötő József, a parlament oktatási bizottságának alelnöke nyitotta, aki A parlament oktatási bizottságának lehetőségei a testnevelés oktatásának javítása terén címmel előadást is tartott. Matekovits Mihály, az Oktatási Minisztérium kisebbségi főosztályának vezérigazgató-helyettese az oktatásban zajló decentralizáció helyzetéről beszélt.

A Testnevelés és Sporttársulás (TEST) programjairól Borbáth István Ágoston elnök, Nemes Áron alelnök és a Kolozs megyei TEST elnöke, Mihály Béla tartott előadást. A rendezvény támogatója, a Communitas Alapítvány munkatársa pályázatíró-képzést tartott a résztvevőknek. A testnevelő tanárok a továbbiakban az éves iskolák közti sportrendezvények programját egyeztették, és döntés született a már vitatott leigazolt játékosok részvételi jogosultságával kapcsolatosan.

minek is Torna ora Jezuska a fontos     :finger: :finger: :finger: :finger: :finger:

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #2 Dátum: 2009 Május 22, 07:31:08 am »
"Ma bucur ca o echipa din Balcani a castigat Cupa UEFA!" - a comis-o un alt dinamovist, Turcu, la sptfm. Turcu a mutat-o pe Sahtior in Balcani.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Nem elérhető milan

• Portik Loránd
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • Fuck the Free World!
    • SfStats
« Válasz #3 Dátum: 2009 Május 22, 10:06:56 am »
"Ma bucur ca o echipa din Balcani a castigat Cupa UEFA!" - a comis-o un alt dinamovist, Turcu, la sptfm. Turcu a mutat-o pe Sahtior in Balcani.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Ne csodálkozz ezen...úgyanez a csóka mondta, hogy: Am fost la Londra la cumparaturi, si la shopping.... :2funny: :2funny: :2funny:
Nigga's try to be the king, but the Ace is back...

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #4 Dátum: 2009 Május 29, 07:51:59 pm »
Tenisz, Roland Garros: Szávay legyőzte Venus Williamst

A 29. helyen kiemelt Szávay Ágnes 6:0, 6:4-re legyőzte a harmadikként rangsorolt amerikai Venus Williamst és bejutott a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.

A világranglistán 31. magyar játékos - akinek ez pályafutása legjobb Roland Garros-eredménye - 1 óra 21 perc alatt nyert a volt világelső ellen. Szávay a következő fordulóban a 20. helyen kiemelt szlovák Dominika Cibulkovával találkozik.

Eredmény, 3. forduló (a 16 közé jutásért): női egyes: Szávay (29.)-V. Williams (amerikai, 3.) 6:0, 6:4.

Az első szettben a Vasas teniszezője valósággal lesöpörte a Roland Garros salakjáról hétszeres Grand Slam-győztes riválisát és harminc perc alatt nullra nyerte a játszmát.

A folytatásban már kiegyenlítetté vált a játék: a tengerentúli teniszcsillag nem hibázott annyit, így 4:4-ig fej-fej mellett haladtak. A tizedik gémben aztán kétszer is hibázott az amerikai, Szávay kihasználta ezeket és pályafutása egyik legnagyobb diadalát aratva bejutott a 16 közé a Roland Garroson.

A húszesztendős Szávay a nyolcaddöntőbe jutásért Cibulkovával találkozik: eddig háromszor játszottak WTA-tornán egymás ellen és mindhárom meccset - 2007-ben - a magyar nyerte. (MTI)

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #5 Dátum: 2009 Július 06, 04:21:30 pm »
Vízilabda: síma magyar győzelem Románia ellen

A világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos játékkal fölényesen nyert a románok ellen Cegléden.

Eredmény:
Magyarország-Románia 11-4 (4-0, 1-1, 2-2, 4-1).

Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata múlt szombaton még 6-5-re kikapott Kovács István romániai alakulatától Bukarestben. (MTI

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #6 Dátum: 2009 Augusztus 01, 03:06:41 am »

Magyarország-Románia 13-8

Előbbi az 5., utóbbi a 7. helyért játszik a vb-n.

Románia férfi vízilabda-válogatottja 13-8-ra kikapott Magyarországtól a római világbajnokságon. Ez azt jelenti, hogy a Kovács István edzette együttes csak a hetedik helyért szállhat medencébe, míg az olimpiai bajnok magyarok ötödikek is lehetnek

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #7 Dátum: 2009 Augusztus 01, 03:07:29 am »

Szüszpansz: 17 millió eurót fizethet Mutu a Chelsea-nek

A sportdöntőbíróság ma hirdet ítéletet

Ma hirdet ítéletet a sportdöntőbíróság a Chelsea kontra Adrian Mutu ügyben. A londoni alakulat 17 millió eurós kártérítést követel volt labdarúgójától, akit kokainbotránya miatt nem sokkal a leigazolása után kirúgtak a klubtól.

Mutut később hét hónapos eltiltással is sújtották.