http://www.origo.hu/itthon/20091006-diplomas-cigany-diszkriminacio-interju-roma-ertelmisegiekkel.html
erdekes cikk...
Olvasva ezt a cikket eszembe jut , hogy valamikor augusztus magasságában mondotta,egy erre tévedő magyar turista, hogy mit ugrálunk mi erdélyi magyarok vagy székelyek, mert nekünk hazánk sincsen, és a Szent Anna -tó, a Békási szoros- azok csak pocsolyák a Balatonhoz képest. És no comment, mert egyszerüen bunkóknak nincs amit mondani.
Említettem ezt a dolgot én is vagy 1-2 hónapja hogy ebből nem lesz jó vége.
Egyre többen kezdenek szemtelenkedni, itt a Pannon turistákra gondolok Erdélyországban, az ember szépen tisztességesen fogadja őket, és ők egyre többet várnak el ami már az emberiesség határát túllépi.
Jó, ez egy dolog, hogy azt hiszik ők a világ közepe...
De nem ez a lényeg... hanem mint erdélyi magyar mi is nyilatkozhatunk úgy, hogy amit elérünk sokkalta több energiát fektetünk be, mint egy őshonos.Akár itt, vagy a világ bármely táján.De ezen tovább kell lépni, felül kell kerekedni, és hiába őnsajnáljuk magunkat, mert azzal nem érünk el semmit.
Az is igaz, hogy minden nemzet kitermeli az elitrétegjét.Ahogy a magyaroknál Győzike,a románoknál Guta, vagy akit a legjobban tisztelek a Banel Nicolita.
De azt se felejtsük el, hogy pannoniába nemcsak zsidó ellensség van, hanem cigányelleneség. Meglehet, hogy én látom rosszul,de a zsidókat a magyarok nyiltabban tudják gyülőlni. Románia esetében, pld ott vannak a kőpsunárok, és az olaszországi románok. Ők már ott vannak, hogy a sok cigány miatt még a nemzetiségüket is letagadják,mert asszociálják. Agresszivek és tolvajok. Ez valóság.
Persze, ha nem lennének a cigányok a bünőzés nem szünne meg , mintahogy ha eltünik egy politikus ne lenne más a helyébe. Száraz ág minden erdőben van.
Talán lehetetlenség őket integrálni.A génükben levő szabadság vágy miatt. Nagyon sok emberőltő kell elteljen, ugyanakkor nagyon fel kell higuljanak, hogy ez megtörténjen.
Ugyanakkor marad a "mindennapok".Amire nincs kézenfekvő megoldás. Az erőszak a tehetlenség egyik formája.Nem támogatom, de a velejárója az eseményeknek, amikor egy közősségnél betelt a pohár.
Ha jól emlékszem, amikor a Pipánál a "republikások" felgyújtották a cigányházakat, az valamikor 1990 január végén , február elején volt. Most idővel úgy látom, hogy az bemelegités volt a fekete márciusi eseményekre.