Szerző Téma: Kultúra  (Megtekintve 26538 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
  • De ki pofog erre eppen. Nicsak, hat ez Thomas!
Re: Kultúra
« Válasz #105 Dátum: 2008 November 14, 09:27:53 am »
Szia,Andy!

Igy igaz,akkor nagyon jo kedvem volt.Ezert eldontottem,hogy meg irok egy par notat:

1.)              Mi.mi.mi.mi.mi.mi.mi.mi.mi,mi, mozog a sotetben???
                  Azt gondoltam,hogy egy roka meg egy nyul.
                  Komamasszony mihez nyul, a sotetbe???

2.)               En is reszeg, te is reszeg.
                   Mind reszegek vagyunk.

3.)              Reszeg vagyok,rozsam.

Reszeg vagyok, rozsam.
          Mint a csap.
          Nem aludtam, harom ejjel, harom nap.
          Jaj,haza menek,jaj, de nem tudok.
          Reggelig rozsam, nalad maradok. :ok:                   
-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
« Válasz #106 Dátum: 2008 November 14, 09:39:44 am »
Szia,Andy! :cya:

Igy,igaz, akkor jo kedvem volt. Ezert ugy gondoltam,hogy meg kuldok, egy par notat:

1.)                  Mi,mi,mi,mi,mi,mi,mi,mi,mi,mi, mozog a zoldleveles bokorban???
                       Azt gondoltam, hogy egy roka meg egy nyul.
                       Komamasszony,hova nyul a sotetbe??? :yeah:

2.)                  En is reszeg, te is reszeg.
                      Mind reszegek vagyunk. :yeah:

3.)               Reszeg vagyok, rozsam.

Reszeg vagyok, rozsam,
              mint a csap.
              Nem aludtam, harom ejjel, harom nap.
             Jaj,hazamennek,jaj, de nem tudok.
             Reggelig rozsam,nalad maradok. :yeah:

-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
« Válasz #107 Dátum: 2008 November 14, 09:47:27 am »
Sziasztok!

Megtudjatok  irni nekem, ide a forumba, a kulonbsegeket a ket hozzaszolasomrol?

Viszlat. :cya:
-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
« Válasz #108 Dátum: 2008 November 14, 10:04:00 am »
Most egy, kis " Popdaralo ".  (zene) (zene) (zene)

1.) Dupla Kave :               Kicsiny,falum,ott szulettem en.
                                           Nincs, ott gyertya,lampafeny.  Folytassatok!
                                           .................................................
                                           ................................................

2.) Karpatia egyuttes 2003:      O,bujdoso szekely,tekints fel az egre!
                                                       Nezd meg,hogy toled milyen keletre?
                                                       Nezd meg,hogy a felho,hogyan keletkezik?  Folytassatok!
                                                       ...........................................................................
                                                       ...........................................................................

3.)Edda:                                     A kor kozepen, allok.
                                                    Korulvesznek,jok es rosszak. Folytassatok!
                                                    ....................................................
                                                    ....................................................

-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #109 Dátum: 2008 December 29, 08:06:37 pm »
Szegényszag

Tamás Gáspár Miklós

...
"Az új szegénységre, a meglévőre és a várhatóra nehéz fölkészülni. A „gazdaság” – az ezredforduló leghazugabb mítosza, hiszen „gazdaság” mint olyan nem létezik – végzetnek, második természetnek tetszik, nem pedig történelemnek. A gazdaságra azért panaszkodnak, mert jéghideg kalkulációnak, „számításnak”, érzés és otthonosság nélküli gépezetnek fogták föl, a folyamatos fejlődés, növekedés, bővülés – mindezek a tőkefölhalmozásra alkalmazott ideológiai eufemizmusok – biztató parancsolatának mintha ez lett volna az ára. Most ismét kiderül, hogy a „gazdasági” rendszer merőben irracionális, véletlenszerűen sújt le és omlik össze. Ennyit sejthet a barátságos szellemektől – die Mütter – magára hagyott nép, ami érzékelhető, az a balsors, akár öt évezrede. Balsors, gázszámla, villanyszámla, házbér, adó. A háziasszonyok elővehetik a ceruzacsonkot, és a vízművektől érkezett számlalevél hátán számolgathatják a fátumot. Ők képviselik ebben a társadalomban az értelmet, a messze tekintő rációt.

Senki más."

http://www.korunk.org/korunk/?q=node/8&ev=2008&honap=11&cikk=9360

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #110 Dátum: 2009 Január 12, 07:38:03 pm »
Vízkereszttől a farsangig

Tudományos kutatások szerint maga a farsang szó a bajor „vasching”-ból származik, s első írásos emléke is 1263-ból, bajor–osztrák adatokból ismert. Valójában azonban sokkal régebbi ünnep, amelynek gyökerei a természetkultuszok tavaszváró misztikus szertartásáig nyúlnak vissza.

Figyelemre méltó, hogy bár a farsangi időszak mulatságai először a királyi udvarban, majd pedig a városi polgárság köreiben honosodtak meg, időtálló tartalmát a néphagyományok, a népszokások határozzák meg, amelyekben felfedezhetők az ősi regölés elemei is.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #111 Dátum: 2009 Január 15, 06:22:17 am »
Azt már megszokhattuk, hogy a Félsziget és a Tusványos koncertfelhozatal szempontjából kezd úgy kinézni, mint a rockzene Fásy mulatója. Ha a Magyarországról Erdélybe hívott művészeket nézzük, akkor igazán aktuális az a mondás, hogy „nem csak a húszéveseké a világ”. Sőt a negyvenesek is kezdenek kikopni.

Erdély a magyar zeneszakma Recycle Binje. Mert hol máshol lehet óriási, teltházas sikere az Eddának Kolozsváron kívül? A Paprika rádió adott még egy esélyt Pataky Attilának, hogy azt higgye magáról, hogy sztár.  És a szerződésbe foglalt időszaknál többet is koncerteztek, gondolták a fiúk, hogy soha többé nem lesz nekünk egy örjöngő sportcsarnoknyi közönségünk, használjuk ki.

A Bikini annyira modern, mint nagyanyám körtefakredence

Lásd csak az olyan slágereiket, mint a „Nehéz a dolga a katonának”. Milyen rossz hír lehetett nekik, mikor eltörölték a kötelező sorkatonaságot. Egy himnusz vált rímhalmazzá. Ennek ellenére a kolozsvári magyar diákok nagyon élvezték, mikor itt koncerteztek a fiúk. Retró – gondolták.

A kölykök ugyanarra a zenére buliztak, amire fogantak. Egy tinédzsert a legjobban az zavarja, mikor azt mondják neki, hogy „olyan leszel, mint apád”. Nos, kiderült, hogy ez igaz, sőt még ugyanarra a zenére is fog bulizni, mint a fater.

Ha rockzenés szövegkörnyezeteket nézünk, akkor nyilvánvalóvá lett, hogy a „Make lowe, not war” üzenet időtálóbb, mint a „megüssem vagy ne üssem, azon tünődtem”.

Nem tudom hányan érzékelték, de a Republic átköltözött Erdélybe. Magyarországon semmit sem lehet hallani róla, egy pesti ismerősöm megkérdezte tőlem, hogy „az az együttes még létezik?”

Hát igen, Cipő Erdélybe jár

Banner Géza a Duna tévés Kivánságkosár sztárja pedig tulajdonképpen csak hazajött. Mondjuk nem jó helyre ment haza, de a szándék a fontos. Kolozsváron született, Gyergyószentmiklóson érzi magát a legjobban, közel a székely nép szivéhez, de gondolom ilyen kaliberű műsorvezetőnél a város neve lazán behelyettesíthető.

Koncz Zsuzsa és Bródy János meg bármikor jön, amikor az RMDSZ csettint egyet. Akárcsak a Kormorán a polgáriaknak. Megélhetési művészet.

Sajnos ez a trend várható 2009-re is. Vannak magyarországi sztárok, akik a napi gázsiért dél-amerikai valóságsóba mennek bogarat enni, és vannak olyanok, akik Erdélybe. Gyomor kérdése. 

Nem elérhető piros

• Rezidens
  • másé a főszerep:-)))
« Válasz #112 Dátum: 2009 Január 15, 08:43:47 am »
bici, te honnan szeded ezeket a vitriolos cikkeket?? :nu:
Mi bajod neked azokkal a zenekarokkal? Szerintem is jó zenét csinálnak, és nem az ők hibájuk, hogy a budapesti műanyagra átszokott fiatalság nem szereti őket. Képzeld, a sztárok is esznek, ők is meg kell éljenek, sőt, meg foglak hökkenteni: a művészetükből szeretnének megélni. Koncz Zsuzsának nem vagyok egy megszállott rajongója, de sokan vannak, akik szeretik, és ha azok számára az RMDSZ hozza el, hát legyen...
A Dupla Kávé is Erdélyből él, ő meg ráadásul ócska is. Miért nem őt cikized?  :pimp:
Az a helyzet, hogy szeretlek titeket (is) ;)

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #113 Dátum: 2009 Január 15, 01:36:58 pm »
bici, te honnan szeded ezeket a vitriolos cikkeket?? :nu:
Mi bajod neked azokkal a zenekarokkal? Szerintem is jó zenét csinálnak, és nem az ők hibájuk, hogy a budapesti műanyagra átszokott fiatalság nem szereti őket. Képzeld, a sztárok is esznek, ők is meg kell éljenek, sőt, meg foglak hökkenteni: a művészetükből szeretnének megélni. Koncz Zsuzsának nem vagyok egy megszállott rajongója, de sokan vannak, akik szeretik, és ha azok számára az RMDSZ hozza el, hát legyen...
A Dupla Kávé is Erdélyből él, ő meg ráadásul ócska is. Miért nem őt cikized?  :pimp:

A DK szóra se érdemes...annyira selejt...

a cikk forrása : www.manna.ro

jah...s máskor odakell irjam :
 szerkesztőségem véleménye nem mindig egyezik a cikk írójával !!!  ;)

amúgy, van ilyen álláspont is...

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #114 Dátum: 2009 Január 15, 07:47:29 pm »

Vannak magyarországi sztárok, akik a napi gázsiért dél-amerikai valóságsóba mennek bogarat enni, és vannak olyanok, akik Erdélybe. Gyomor kérdése. 

Laci.Ezzel a mondattal feldobtad az estémet.Megérdemled a vacsorát.Megdolgoztál érte :jump2_125: :jump2_125: :jump2_125: :jump2_125:

Nem elérhető piros

• Rezidens
  • másé a főszerep:-)))
« Válasz #115 Dátum: 2009 Január 15, 09:21:43 pm »

szerkesztőségem véleménye nem mindig egyezik a cikk írójával !!!  ;)

amúgy, van ilyen álláspont is...
bici, ha egy cikk a neved mellett jelenik meg, az számunkra a te véleményedet tükrözi. Ha esetleg olyan cikket közölsz, amivel nem értesz egyet, hálásak lennénk, ha közölnéd velünk. Legalábbis én, de szerintem ez elemi sajtóetika, még a mai kompillációs világban is...
« Utoljára szerkesztve: 2009 Január 15, 09:23:50 pm írta piros »
Az a helyzet, hogy szeretlek titeket (is) ;)

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #116 Dátum: 2009 Január 19, 05:05:18 pm »

Vannak magyarországi sztárok, akik a napi gázsiért dél-amerikai valóságsóba mennek bogarat enni, és vannak olyanok, akik Erdélybe. Gyomor kérdése. 

Laci.Ezzel a mondattal feldobtad az estémet.Megérdemled a vacsorát.Megdolgoztál érte :jump2_125: :jump2_125: :jump2_125: :jump2_125:

Volt szerencsém hallgatni péntek és ma ( hétfő) hajnalban a Dumakanyar cimű Slágerrádiós betelefonálos müsórt. Valahogy az erdélyi magyarok is belekeveredtek... Azt a , hogy irigykednek a magyar-magyarok ...
asszongya az egyik tápos, hogy itt egyik Székelyfaluban tiszteletbeli polgár , és mindig csak a segélyt kérik tőle... de arról nem beszél az "úriember", hogy alaposan kihasználta székelytestvéreit amikor cserébe nála dolgoztak... de bezzeg most, hogy egyikük vállalkozást inditott és jól csinálja, az már hét bün !
a másik pedig, abszolut kisebbségi komplexusban szenved, mert "erdélyinek" alanyi jogon jár állami lakás. Nagy marha- mondtam én

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #117 Dátum: 2009 Január 24, 04:28:25 pm »
A Magyar Kultúra Napján kezdődött a Benedek Elek Emlékév Háromszéken. Tulajdonképpen három évforduló is kapcsolódik a nagy mesemondó nevéhez: Benedek Elek ezelőtt 150 évvel született, 80 éve hunyt el és 40 éve működik szülőfalujában, Kisbaconban az Emlékház.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #118 Dátum: 2009 Február 27, 01:45:19 pm »
A tegnap este, telt ház elött játszott a "Hahota".
Jó volt ismét a régeni színházba lenni...20 év után.

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #119 Dátum: 2009 Február 27, 02:22:28 pm »
A tegnap este, telt ház elött játszott a "Hahota".
Jó volt ismét a régeni színházba lenni...20 év után.

20 éve nem voltál színházban? ;D ;D