Szerző Téma: INTERAKTIV  (Megtekintve 132475 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
Re: INTERAKTIV
« Válasz #1350 Dátum: 2010 április 01, 07:44:15 pm »
Tavaszi nagytakarítás az interneten

Április 1-e éjféltől április 2-a nulla óráig nagytakarítás miatt bezár az internet. A  nagytakarításban kisöprik a hálózatban sodródó „roncsokat, törmelékeket”, mint például a halott e-mail címeket, inaktív ftp, www oldalakat. A nagytakarítást öt nagyteljesítményű, többnyelvű japán robot végzi.

;D ;D ;D

Nem elérhető sico01

• Veterán
    • szabadorszag
« Válasz #1351 Dátum: 2010 április 01, 09:55:38 pm »
Tavaszi nagytakarítás az interneten

Április 1-e éjféltől április 2-a nulla óráig nagytakarítás miatt bezár az internet. A  nagytakarításban kisöprik a hálózatban sodródó „roncsokat, törmelékeket”, mint például a halott e-mail címeket, inaktív ftp, www oldalakat. A nagytakarítást öt nagyteljesítményű, többnyelvű japán robot végzi.

;D ;D ;D

Látom tetszik. Nekem is! :)

Nem elérhető rózsa

• Rezidens
  • Simply Irresistible !
    • www.avonconnects.com.ro/
« Válasz #1352 Dátum: 2010 április 01, 11:24:40 pm »
Jelenkezhetek én is egy zebracsikos képernyővel ?...talán sikerül annak a nagyteljesitményű többnyelvű robotnak hogy kipórszivóza végérvényesen a zebracsikokat ,mert nekem már napok óta nem sikerül ....időnként egy jobb oldali ,majd egy baloldali  döngöléssel  :twak_125: helyre szökik a kép ...aztán kezdödik megint előlről .... >:(   :o:
Dal , a hatalmas egyetem
Legszentebb titka, lelke vagy!
Jöttem, hogy pár dús percet adj.
S ez minden is . Nincs egyebem!
     Tompa László : Zene

Nem elérhető sico01

• Veterán
    • szabadorszag
« Válasz #1353 Dátum: 2010 április 03, 07:00:40 pm »
Jelenkezhetek én is egy zebracsikos képernyővel ?...talán sikerül annak a nagyteljesitményű többnyelvű robotnak hogy kipórszivóza végérvényesen a zebracsikokat ,mert nekem már napok óta nem sikerül ....időnként egy jobb oldali ,majd egy baloldali  döngöléssel  :twak_125: helyre szökik a kép ...aztán kezdödik megint előlről .... >:(   :o:
Vágd ki a gépet a kukába, de előtte kérd a közönség segítségét :D esetleg keresztezd a zebrát egy fejen álló zebrával és akkor kockás lesz a kép Ugye milyen okkos tanácsokat tudok adni??? :o

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #1354 Dátum: 2010 április 04, 10:40:10 pm »
Szándékosan súlyosbította a válságot Európa fejlődő felében az IMF, hogy később kisegíthesse a bajba került országokat - állítja Mojmir Hampi, a cseh jegybank alelnöke.

A szakember szerint az IMF félreértelmezett egyes makrogazdasági adatokat, ami később hibás döntésekhez és a válság súlyosodásához vezetett régiónkban. Hampi feltételezése szerint ez nem volt véletlen: az IMF 'munkát keresett'.

A cseh nemzeti bank alelnöke a német Der Standardnak adott interjújában kifejtette, hogy szerinte az IMF lépései gyorsították és súlyosbították a válságot, a céljuk az lehetett, hogy az egész régió IMF-segélyre szoruljon. A válság előtt az IMF hatalmas pénzalapja érintetlenül feküdt. A válság érkeztével azonban találtak módot a hasznosításra és a pénz fialtatására.

Mojmir Hampi szerint a legnagyobb 'félreértelmezés' az volt, amikor az IMF a Kelet-Európai kereskedelmi bankok problémáit kezdte előtérbe helyezni és a bankszektor sürgős megerősítését sürgette a régióban. Mindezt annak ellenére, hogy ezek a bankok a válság legsötétebb hónapjaiban is vastagon profitábilisok voltak, sőt, ők segítették ki anyabankjaikat.

Az IMF hibás döntése különösen kényelmetlenné vált, amikor a korrekciós lépések kerültek sorra - jóval a bankok megsegítése után.

Nem elérhető sico01

• Veterán
    • szabadorszag
« Válasz #1355 Dátum: 2010 április 06, 12:47:59 pm »
Szándékosan súlyosbította a válságot Európa fejlődő felében az IMF, hogy később kisegíthesse a bajba került országokat - állítja Mojmir Hampi, a cseh jegybank alelnöke.

A szakember szerint az IMF félreértelmezett egyes makrogazdasági adatokat, ami később hibás döntésekhez és a válság súlyosodásához vezetett régiónkban. Hampi feltételezése szerint ez nem volt véletlen: az IMF 'munkát keresett'.

A cseh nemzeti bank alelnöke a német Der Standardnak adott interjújában kifejtette, hogy szerinte az IMF lépései gyorsították és súlyosbították a válságot, a céljuk az lehetett, hogy az egész régió IMF-segélyre szoruljon. A válság előtt az IMF hatalmas pénzalapja érintetlenül feküdt. A válság érkeztével azonban találtak módot a hasznosításra és a pénz fialtatására.

Mojmir Hampi szerint a legnagyobb 'félreértelmezés' az volt, amikor az IMF a Kelet-Európai kereskedelmi bankok problémáit kezdte előtérbe helyezni és a bankszektor sürgős megerősítését sürgette a régióban. Mindezt annak ellenére, hogy ezek a bankok a válság legsötétebb hónapjaiban is vastagon profitábilisok voltak, sőt, ők segítették ki anyabankjaikat.

Az IMF hibás döntése különösen kényelmetlenné vált, amikor a korrekciós lépések kerültek sorra - jóval a bankok megsegítése után.
Az IMF is olyan mint Soros Gyurka, egyik sem tisztességes úton gazdagodott meg.Az IMF is virtuális pénzt adott a ráfanyalodóknak és valódit kér vissza, Sorosnak pedig a pénzromlásban van könyékig az összes keze!
« Utoljára szerkesztve: 2010 április 06, 04:04:02 pm írta sico01 »

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #1356 Dátum: 2010 június 29, 09:59:09 pm »
                             Menekülnek az állatok - profi fotók az árvízről

http://www.boston.com/bigpicture/2010/06/european_flooding.html

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #1357 Dátum: 2010 július 16, 07:24:28 pm »
Az újabb árvizeket beszámoló hirportálokon egyre nagyobb az anti-újgazda hangúlat.Ma reggel mondták, hogy a környékünkön az éjjel megöltek egy újgazdagot és a feleségétmegkínozták.Közvetlenül nincs összefüggés a méltatlnkodás és a gyilkosság közt,de tény, hogy az egyre elharapzó szegénység miatt,hasonló esetekre is számitani kell.

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #1358 Dátum: 2010 szeptember 26, 03:07:54 pm »

Ezért késik az észak-erdélyi autópálya építése?

A kormánypárt volt koalíciós társát hibáztatja, amiért nem halad a munka.

Románia érdekeivel ellentétes az észak-erdélyi autópálya megépítésére kötött szerződés, állítja a Demokrata-Liberális Párt egyik szenátora. Petru Filip kijelentette: az Adrian Năstase vezette kormány olyan egyezményt írt alá 2004-ben a kivitelező Bechtel társasággal, amely még abban az esetben is kifizetési kötelezettséget ró a román államra, ha a cég nem dolgozik.

mediatica.ro

szerintetek miert nem lessz meg ez a kurva autopalya mar ergyszer  :eek:
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #1359 Dátum: 2010 december 30, 03:04:11 pm »
Kedves Fórumtársak !

Eredményekben és Sikerekben gazdag 2011-es esztendőt kivánok nektek és családjaitoknak.

BOLDOG ÚJ ÉVET !

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #1360 Dátum: 2010 december 30, 06:10:12 pm »
Viszont kivanom !

BUEK mindenkinek !!!

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #1361 Dátum: 2011 február 13, 08:54:58 am »
Hobo bucsúkoncert

A Bohóc és barátai elbúcsúztak. És bár a koncert hibátlan volt, mindenki lehajtott fejjel, maximum tűnődő mosollyal az arcán indult a kijárat felé. Nemcsak egy együttest temettünk, hanem egy korszakot, és sokan az ifjúságukat is.

http://langologitarok.blog.hu/2011/02/12/elt_33_evet

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #1362 Dátum: 2011 február 14, 08:13:24 pm »

Kíváncsi, miben jobb Magyarország Romániánál? - íme, az összehasonlító statisztika!

A napokban bemutatták az Azonosságok és különbségek a magyarországi Dél-Alföldi és a romániai Nyugati régiók között című román– magyar összehasonlító statisztikai kiadványt.

Bemutatunk néhány érdekesebb összehasonlítást a sajtó rendelkezésére bocsátott adatok alapján.

A Nyugati Régió négy (Arad, Hunyad, Krassó-Szörény és Temes), valamint a Dél-Alföldi Régió három (Bács-Kiskun, Békés és Csongrád) megyéje között sok a hasonlóság, gazdasági adottságaik terén is. Az egy főre eső termelés átlagos értéke 6700-6800 euró mindkét régióban. Megyei lebontásban Temes megye termel a legtöbbet (8500 euró/fő, Csongrádot (7400 euró/fő) és Aradot (6600 euró/fő) megelőzve. A sereghajtó Krassó-Szörény megye kevesebb mint 5000 euró/fő termeléssel. Az aktív lakosság aránya valamivel jobb a Nyugati Régióban, ugyanakkor a foglalkoztatottság is magasabb (60%), a munkanélküliség viszont a Dél-Alföldi Régióban nagyobb (9%).

A mezőgazdasági terület aránya a várakozásnak megfelelően nagyobb a Dél-Alföldön, mintegy 71%, a Nyugati Régió 59%-ához képest, a termőföldek közel 80%-át mezőgazdasági termelésre használják a magyar oldalon, miközben a határ innenső oldalán ez az arány mindössze 54,4%. A hektáronkénti mezőgazdasági termelés a burgonya, búza, kukorica, repce, napraforgó és árpa esetében is magasabb a Dél-Alföldön, egyedül a lucernából termett több a határon innen.

Az 1000 lakosra jutó óvodások és iskolások száma hasonló a két régióban, a középiskolások száma a Dél-Alföldön, az egyetemistáké a Nyugati Régióban magasabb. Mindkét régióban az 50 év feletti lakosság többsége a női nemhez tartozik, az elöregedés mértéke a Dél-Alföldön nagyobb, az öregek/fiatalok arány 120, míg a Nyugati Régióban csak 101. Érdekesen alakul a 100 ezer lakosra jutó, rákban elhalálozott betegek statisztikája (2008-as adat): Békés megye fölényesen vezet 375 fővel, következik Csongrád (300) és Bács-Kiskun (290), Arad (260), Hunyad (230), Temes (220) és végül Krassó-Szörény (180), ahol ez a betegség a legkevésbé szedi áldozatait.

A elhalálozások száma mindkét régióban magasabb, mint a születéseké, de megyék szerinti lebontásban nagyok a különbségek: míg Temes megyében a születések és elhalálozások száma megközelítőleg egyforma, Békés megyében fele annyi gyerek születik, mint ahányan meghalnak.

Az 1000 főre eső szálláshelyek száma 20 felett van Csongrád, Békés és Krassó-Szörény megyében, Bács-Kiskunban 10-20 között, Arad és Temesben 7,5-10 között, míg a legkevesebb szálláshely Hunyad megyében van (7,5 alatt). Rosszabb a helyzet a közművesítés területén is a Nyugati Régióban: a Dél-Alföldön minden településre bevezették az ivóvizet és a földgázt, a Nyugati Régióban csak a települések 71%-ában van vezetékes víz és csak 25%-ában földgáz.

Fölényesen vezetünk a baleseti statisztikákban: a Nyugati Régióban 100 000 lakosra 17, a Dél-Alföldön 11 halálos áldozat jutott 2008-ban. A baleseti statisztikát Hunyad megye vezeti 21 halálos áldozattal, a legkevesebb halálos baleset Csongrád megyében történt (8).

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #1363 Dátum: 2011 március 14, 11:36:36 am »

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #1364 Dátum: 2011 március 24, 11:38:39 pm »