Szerző Téma: Egy kis politika  (Megtekintve 142321 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
Re: Egy kis politika
« Válasz #1200 Dátum: 2008 December 16, 05:45:25 am »

Hoppá! Emil Boc a kijelölt miniszterelnök! Stolojan másodszor is visszalépett!

Emil Boc a kijelölt miniszterelnök, őt bízom meg a kormányalakítási feladattal, jelentette be ma délután 2 órakor Traian Băsescu államfő.

Az elnök közölte, tudomásul vette Theodor Stolojan visszalépését, miután jelöltje ma délelőtt bejelentette, hogy visszaadja mandátumát (Stolojan arra hivatkozott, hogy úgy látja, olyan helyzet teremtődött a PSD és a PD-L koalíciós megegyezése nyomán, amelynek következtében csak úgy lehet a kormányprogramot teljesíteni, ha a két legfontosabb tisztséget – a miniszterelnökit és a szenátusi elnökit – a két alakulat vezetője tölti be).

Băsescu kijelentette: kissé szomorú, amiért Stolojan visszalépett, egyébként pedig nem lát hozzá hasonló kaliberű személyiséget a Demokrata-Liberális Pártban.

Mint ismeretes, Theodor Stolojan egyszer már cserbenhagyta Traian Băsescut. Négy évvel ezelőtt Stolojan – betegségre hivatkozva – visszalépett az államelnöki jelöltségtől. Helyette Băsescu indult, aki meg is nyerte a választást.
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #1201 Dátum: 2008 December 16, 05:46:36 am »
csak nekem tunt fel hogy ez a kicsi demokrata liberalis fazsista komunista törpe neha ha ugy keri a kedve magyar ellenes ?
en nem szeretem semmi fele keppen...

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
  • De ki pofog erre eppen. Nicsak, hat ez Thomas!
« Válasz #1202 Dátum: 2008 December 16, 07:31:11 am »
feri ! a jó Isten vagy az evolució áldja neg a szokásiadat... de ha valamit akarsz irni, akkor érvelj is...nagyon gerinctelen dolog, hogy : egyetértek, vagy nem értek egyet, vagy ezt eddig te is tudtad .Legyen tartalma a kommentjeidnek, s ha nics, akkor légyszives hallgass, mert a diliházba kergetsz minket... :wall: :wall: :wall:

1.Ervelek!
2.Egyetertek
3.Talan tudtam.
5.Jo, az lesz.
6.Nem kergetlek benneteket sehova. :ok:
-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
« Válasz #1203 Dátum: 2008 December 16, 07:32:05 am »
csak nekem tunt fel hogy ez a kicsi demokrata liberalis fazsista komunista törpe neha ha ugy keri a kedve magyar ellenes ?

En se es bici se.
-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #1204 Dátum: 2008 December 16, 07:43:32 am »

En se es bici se.

továbbá, megkérlek, hogy nevembe NE NYILATKOZZ !!!

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #1205 Dátum: 2008 December 16, 07:51:32 am »
Lóri !
A krokodill könnyes "drága Stolo" episod egy drámai forgatókönyv volt, és politikai elemzők szerint, Base tette holtvágányra Stolojant. Rossz nyelvek szerint,Stolo mostani lépése bosszú volt, amely az váltotta ki, hogy a minisztereket, a kormányt  nem ő tudja alakitani, hanem a kerti törpe, aki nem más mint az elnöki hivatal "szócsöve".
A másik ...ebben a nevetséges helyzetben mindenki veszit, föleg a PSD, aki annyira akarja a hatalmat, hogy mindent lenyel.... és nem beszélve az új kinevezés alkotmányos mivoltáról.
Image-ben pedig Tariceanu nyert. Eddig ő volt az egyetlen ember, aki Basescu "támadásait" kitudta védni.
Politikai szinten, pedig ugyan csak egy liberális politikus került előtérbe : Bogdan Olteanu. Cinizmusával, amely érvekkel van lefedve.
« Utoljára szerkesztve: 2008 December 16, 07:59:15 am írta bici »

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #1206 Dátum: 2008 December 16, 09:53:21 am »
hUUUUU
BAZD MEG

TUDOD MIT JUT ESZEMBE KOLOZSVARON MAGYAR AZ ALPORGALMESTER S HA EZ A FASZKALAP ELMEGY........

MAGYAR POLGARMESTER KOLOZSVARON
 :great: :great: :great: :great: :great: :great: :great: :great: :great: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug:

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #1207 Dátum: 2008 December 16, 11:03:08 am »
hUUUUU
BAZD MEG

TUDOD MIT JUT ESZEMBE KOLOZSVARON MAGYAR AZ ALPORGALMESTER S HA EZ A FASZKALAP ELMEGY........

:great: :great: :great: :great: :great: :great: :great: :great: :great: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug:

Nem lesz, ne örvendj.
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #1208 Dátum: 2008 December 16, 12:24:32 pm »
miert ?
nem alpolgarmester ?
vagy mi?
visszajon Funar ?   :D

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
« Válasz #1209 Dátum: 2008 December 16, 02:04:34 pm »
hUUUUU
BAZD MEG

Az biz jo lenne.
-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető Feri

• Sogor Andras
  • be vagyok lőve
  • Rezidens
« Válasz #1210 Dátum: 2008 December 16, 02:05:48 pm »
hUUUUU
BAZD MEG

Nem lesz, ne örvendj.

Igazad van El Barto.Ott nemlesz soha magyar polgarmester.
-Szia, Thomas.
-Sziasztok.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #1211 Dátum: 2008 December 17, 04:15:55 pm »
Csontháttér
[ 2008. december 15., 13:54 ]

Vácce, egyszeriben milyen betonkemény lett az RMDSZ gerince. Miután egyértelművé vált, hogy a két győztes román párt tökszorongatós tárgyalásain a PDL minden, őket érdeklő kérdésben visításig szorítja markát Geoană gatyájában, és nem enged sem a miniszterelnökök kétévenként cseréjében, sem a 16 százalékos adókulcsban, az RMDSZ-t, mint légvári partnerüket egyszerűen behajították a politikai konyhamalacba. „Na, ezt kapd ki, Bélám!” felkiáltással.

Markó Béla pedig, fantasztikus politikai stratégaként kikapta, és szombat este duzzogva ellenzékbe vonult, megtagadva az államtitkári tisztségeket. Legalábbis, egyelőre. Hogy ez, mennyire volt jó húzás, az majd eldől az elkövetkező négy évben. Pedig az RMDSZ egész héten büszkén mutogatta magát a PDL hóna alatt, még akkor is, ha onnan napszámosi izzadságszag fonnyasztotta a tulipánt.

Ha pedig az RMDSZ rákönyököl első felindulásában tákolt söntéséhez, akkor a szaft a szövetség második, harmadik vonala, a megyei szervezetek meg a hétköznapi romániai magyar torkát fogja égetni. Máris több száz, minisztériumoknak alárendelt intézmény négy év alatt kellemesen bemelegedett magyarja kezdheti kitakarítani hivatali számítógépében a fájlokat, meginni az utolsó költségvetési whiskyt meg olasz presszókávét. Vagyis ők, személy és család szerint veszítenek nem csupán egy jól fizetett, viszonylag nyugis állást, hanem óriási befolyást állami és magáncégekre, hisz végiglapozva ezek hatalmát kiderül, hogy az RMDSZ állami tisztségviselői kezében hasznot termelő, éles macséta pörgött 2004-től errefele. Ráadásul az ő esetükre tökéletesen illik az „amíg a szentekhez jutsz, megesznek az angyalok” mondás, mert olyan alsóbb szinteken dolgoztak – legtöbbjük remekül –, akik szó szerint ezer számra suztáztak meg kis magyar közösségeknek fontos dolgokat, szereztek pénzt apró, a hétköznapi boldogsághoz és a helyi RMDSZ szervezet rózsaszínű híréhez kellő összegeket, okmányokat, toltak a főnök orra alá életbevágóan sürgős kérvényeket. Vagyis idelenn, tetszik vagy sem, érződött az RMDSZ jelenlét, hisz Romániában működésképtelen az önkormányzatiság, nincs „decentralizált” rendszer, fix, éves költségvetéssel, hatalommal a megyénél, városnál, községnél. Szóval, némi túlzással fogalmazva: ajtót akarsz cserélni az óvodában? Futás a kérvénnyel a miniszterhez.

A szombat esti betongerinc kizárólag az RMDSZ legfelső kreméjének hasznos, magyarán mindegy. Mert annyi kanasztapartit zavartak már le a PSD-vel, PDL-vel, PNL-vel, hogy nekik, függetlenül attól, hogy a szövetség része a kormánynak, vagy sem tök mindegy. 2009-től is meglesznek az exportengedélyek, adósságeltörlések, frekvenciák, állami megrendelések, közös bulik, hadd ne soroljam, az olvasó fantáziájára bízom a többi variációt.

Persze, gerincesség kell, de Romániában a gerinces politikus éhen dögleszti választóit, lásd PSD, PDL, PNL. És RMDSZ, amely ne felejtsük már el, puszipajtás volt a PSD-vel 2004-ig, utána a PDL-PNL-vel, majd kormányérdekből megszavazta Băsescu felfüggesztését, most meg, ooooopsz, december másodikán keblére ölelte az ország első tengerészét, csakhogy a PDL bevigye őket a kormányba.

Nem vitte, mert a PDL is elsősorban román párt, s csak utána szavatartó európai érdekbagázs.

Akkor meg mitől lett az ex-FSN picsipacsi hallatán fél óra leforgása alatt ilyen önérzetes, elvszerű, gerinces az RMDSZ szombaton?

Erre szokták mondani, hogy pár kapcsolat még mindig jobb, mint a párkapcsolat.

Irházi János
nyugatijelen.com

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #1212 Dátum: 2008 December 18, 04:19:54 am »

Nicolae Ceauşescu fia visszakapja elkobzott festményeit

Visszakapja Nicolae Ceauşescu néhai román diktátor kisebbik fia azokat a festményeket, amelyeket 1989-ben koboztak el tőle.

A jogerős bírósági döntés értelmében a bukaresti nemzeti szépművészeti múzeumnak vissza kell szolgáltatnia tizenöt festményt, három grafikát, valamint kilenc ezüst- és porcelántárgyat. Ezek az értékek Nicolae és Elena Ceausescu 1989-ben kivégzett kommunista diktátor házaspár három gyermekének a tulajdonát képezték abban az időben - adta hírül szerdán az Agerpres hírügynökség.

Hármójuk közül már csak Valentin, a diktátor kisebbik fia van életben, ugyanis a májzsugorban szenvedett Nicu 1996-ban elhunyt, lányuk Zoe pedig szintén betegség miatt 2006-ban halt meg.

A műkincsek miatt indított perben örökösként Valentin Ceauşescu mellett Zoe férje is részt vett. A mostani jogerős határozat megerősíti gyakorlatilag az április végén alacsonyabb szinten született hasonló bírósági döntést.

A múzeumnak már 2006-ban egy bukaresti bíróság döntése alapján vissza kellett volna szolgáltatnia a javakat, de az intézmény vezetősége ezt megtagadta. Valentin Ceauşescu ezért újabb pert indított, ami most ért véget győzelmével. A bíróság nem először dönt Valentin javára, aki 2007-ben és 2006-ban ugyancsak az államtól perelt vissza műtárgyakat.

Akkor egyebek között 50 festményt, szobrokat és egyedi bútordarabokat kapott vissza. A visszaszolgáltatott műkincsek között olyan híres román festők munkái is megtalálhatók, mint Theodor Pallady, Corneliu Baba és Nicolae Tonitza. (MTI)

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #1213 Dátum: 2008 December 18, 10:15:09 am »
miert ?
nem alpolgarmester ?
vagy mi?
visszajon Funar ?   :D
Ezért:

A közigazgatási törvény értelmében a polgármester lemondását követő 90 napon belül időszakos választásokat kell kiírni. A jogszabály ugyanakkor kimondja: a polgármesternek lehetősége van arra, hogy kérje tisztségéből való felfüggesztését fél éves időszakra, ezalatt eldöntheti: marad a városvezetői tisztségben, vagy miniszterelnökként tevékenykedik tovább.

Egyes sajtóinformációk szerint a pártok helyi szervezetei már keresik Boc utódját. Szó van arról, hogy a PSD Vasile Dancut indítaná, de Vasile Puscas és Remus Lapusan is számíthat a jelölésre. A parlamenten kívül rekedt PRM képviselője, Gheorghe Funar volt kolozsvári polgármester is munka nélkül maradt. A PD-L részéről mindenekelőtt Sorin Apostu jelenlegi alpolgármester az esélyes a jelölésre. Más források szerint Florin Stamatian orvos és Alin Tise, a megyei tanács elnöke is szóba jöhet. Ami pedig a liberálisokat illeti: Marius Nicoara, Horia Uioreanu, Lucia Morariu volt szenátorjelölt, esetleg Steluta Catanaciu városi tanácsos nevét emlegetik, mint lehetséges polgármesterjelölteket.

Az RMDSZ részéről László Attila jelenlegi kolozsvári alpolgármester és Eckstein-Kovács Péter volt szenátor nevét vetette fel a román sajtó. László Attila – aki egyben a szervezet megyei elnöke is – nem is cáfolta, de nem is erősítette meg a felröppentett hírt. Úgy vélte: egyelőre korai még erről beszélni, amikor viszont itt lesz az ideje, a szervezet napirendre tűzi és megvitatja a kérdést. (Szabadság)

Tudtam, hogy van valami fáza, de nem tudtam pontosan mi.
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #1214 Dátum: 2008 December 18, 02:07:39 pm »
Koloysvári polgármesterség ...

Magyar semmikép sem lesz...habár jó lenne.Szerintem, most vagy PDL-s vagy PDS-s polgármesterre van szükség. Hogy a "pénzcsapokat" ne zárják el.el, implict , afejlődés ne torpanjon meg.
Lehet romantikázni, hogy magyarpolgármester mlyen jó lenne.... Hosszú távon , és gyakorlati szempontból - ismét hangsúlyozom, nem szerencsés. Sokszor háttérmunkával több mindent el lehet érni, mint a "harcvonalban".