Szerző Téma: Porosodo emlékképek  (Megtekintve 16857 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
Porosodo emlékképek
« Dátum: 2006 Március 31, 10:42:21 am »
 Emlekeztek? volt valamikor egy szinhjatszo  csoport... voltak zene eggyuttesek, volt egy irodalmi kor. Emlekkepek a mult felidezesere ezekerol. Aki tud,az irjon.

Nem elérhető ROZITA

• Hurdukács Rozita
  • Fórumfüggő
Re: Porosodo emlékképek
« Válasz #1 Dátum: 2006 április 04, 04:39:37 pm »
Hát persze hogy emlékszem, hisz én is részese voltam a 80-as évek színjátszó tagozatának. Az volt az igazi szórakozás, kikapcsolódás, mindenki szívvel lélekkel csinálta, mert volt egy nagyszerű rendezőnőnk Géczi Anna személyében (a jó Isten nyugtassa), aki nagyon összefogta a csapatot és aki nagyon sok helyre elvitte a csapatot vendégszerepelni. Egy csapatban játszott akkor a diák, a tanár, a mérnök, a segédmunkás, az orvos, a fodrász és még sorolhatnám, nagy együtértésben, nem vitatkoztak, nem voltak nézeteltéréseik, csak jól érezték magukat és szórakoztatták a közönséget. Még az országos első helyet is elvitte a magyar csapat Gyulafehérváron a "Cintarea Romaniei"-on, ami nagy szó volt akkor a Ceausescu időben. Még a magyar adásban, ami akkor ugye hétfönként volt két óra ha jól emlékszem, is leadták az egyik szindarabunkat amit hosszú ideig nagy sikerrel (mindig telt házzal) játszodtunk. Sajnos nagyon sok mindent elfelejtettem már azokból az időkből, de ha jól megeröltetem az elmémet, azért még emlékszem dolgokra. Ha valaki emlékszik azokra az időkre, szívesen felevenítek egy két emléket.
Nagyon sok képet készített a kulturház a darabokról, ha valaki hozzá tudna jútni pár ilyen képhez ha még megvan valahol az arhívumban, nagyon örülnék neki, ugyanis abban az időben még nem volt fényképezőgépünk és nem is tartottam fontosnak hogy legyenek fotóim, nem gondoltam arra, hogy később szívesen nézegetném emlékezés közben.(jót nevetek magamon, úgy beszélek mintha már 80 éves lennék, de tényleg nagyon rég volt)
Üdv. Rozita
Rozita

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #2 Dátum: 2006 április 04, 05:07:26 pm »
Talan 8-ikos voltam amikor jatszottatok az Isten véled Édes Piroskám. Erre emlékszem, de előtte is volt néhány szindarab.

Nem elérhető piglyt

• Dumagép
« Válasz #3 Dátum: 2006 április 04, 05:28:41 pm »
 :)  :)  :)
   Hogy emlékszem-e a régeni színjátszó csoportra??Nanááá!!!!
Meghatározó gyerekkori élményim közé tartozik.Nagyon sokszór,szinte állandóan ott voltam a próbákon,kívülről tudtam pl. Az isten véle. édes...
Tisztán emlékszem az öltözőre,ahogy a lányok sminkeltek.Azt élveztem,hogy össze-visza rohangálhattam az öltöző és színpad között.Le-föl a lépcőkön.És amire még emlékszem,az a pórszag ami a függönyökbe volt.Jellegzetes színházszag.
Ja meg a kiszállások...mindenféle falusi kulturotthonokba.Volt ahól csak egy cseppnyi színpadon tudtak játszani.És ahogy Rozita is írta,volt ott hangulat.
"I'm not fat,I'm big bone!!!!"

Nem elérhető ROZITA

• Hurdukács Rozita
  • Fórumfüggő
« Válasz #4 Dátum: 2006 április 05, 10:41:07 am »
Én a román színjátszó társulatnál kezdtem, az is egy jó darab volt a "Baiatul cu floarea", abban a tánckarban voltam. Sajnos román közönség nem nagyon volt, nem igényelték a kultúrát, úgy hogy nem sokáig ment a darab. Bezzeg a népzenéjükre megtelt a kultúrház, de hát ez volt akkor.
Utána ugyan ezt a darabot lefordították magyarra és a magyar színtársulat játszodta nagyon sokáig végig telt házzal, a címe " A fiú aki virágot hord a szájában"
Utána következett az "Isten veled édes Piroskám", aminek egy cenzúrázás miatt a címe "Piroska és a férje" lett, mert nem tetszett a cenzúrázó uraknak, hogy a címben szerepel az Isten szó.
Sajnos abban az időben minden premier előadás előtt volt egy cenzúra előadás ahol engedélyezték a darabot (vagy nem) és ott mondták meg, hogy mi maradhat a darabban és mit kell kivágni (jó volt mi?)
Igaza van Piglytnek, néha olyan kis szinpadon kellett játszanunk, hogy alig fértünk el, de nagyon jól sikerült azért az előadás, mert mindenhol nagyon lelkes közönségünk volt. Emlékszem Besztercére kétszer is vissza kellett mennünk, mert verekedés volt a jegyekért. Nagyon jók voltak ezek a kiszállások (mert úgy hívtuk őket).
Volt úgy hogy két napra is mentünk, főleg ha messzire kellett menni, na akkor volt hangulat. Persze minden előadás után buli volt, de ezt így nem lehet leírni, azt át kellett élni és én örülök, hogy olyan szerencsés voltam, hogy átélhettem.
Majd írok sztorikat a későbbiekben, mert vannak ám jó sztorik.
Rozita

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #5 Dátum: 2006 április 05, 06:06:42 pm »
 Sőt...nagyon szépen kérűnk, mesélj...

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #6 Dátum: 2006 április 08, 08:27:37 pm »
 Az irodalmi kőr még létezik?

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #7 Dátum: 2006 április 12, 09:14:24 am »
Szerintem igen. Ha jól tudom akkor Bőjte Lidia vezeti.

Nem elérhető rózsa

• Moderátor
  • Rezidens
  • Simply Irresistible !
« Válasz #8 Dátum: 2006 Június 08, 09:27:09 pm »
1968-69-ben nem tudom most mar pontosan ,de majus elsejere kotelezo volt az iskolasoknak betanulni valamilyen zenevel egybekotott torna gyakorlatott,szallaggal karikaval A valalatoktol a munkasok is szepen sorban zaszlokkal felvonultak a foterre, majd le a parkba ,ott sorban minden iskola felvonultatta a gyerekeket a betanitott gyakorlatokkal.Na de az idojaras abban az evben lefujt mindent,aprilis utolso napjan gyonyoruen sutott a nap ,meleg volt s reggel majus 1-en a viragzo fakon ho volt .Nem lett semmmi a nagy felvonulasbol.
Dal , a hatalmas egyetem
Legszentebb titka, lelke vagy!
Jöttem, hogy pár dús percet adj.
S ez minden is . Nincs egyebem!
     Tompa László : Zene

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #9 Dátum: 2006 Június 09, 08:49:27 am »
Tipikus kommunista bemutató olyan mint ma mikor mutatják Kínát meg Észak Koreát.

Nem elérhető brigi

• schuller brigitte
  • Fórumfüggő
« Válasz #10 Dátum: 2006 Június 09, 12:23:46 pm »
3 culori cunosc pe lume
God must love stupid people; He made so many.

Nem elérhető ROZITA

• Hurdukács Rozita
  • Fórumfüggő
« Válasz #11 Dátum: 2006 Június 13, 09:56:29 am »
Én meg arra emlékszem, hogy június 15-e környékén mindig volt évzáró ünnepség az Avintu pályán és azt is mindig elmosta az eső, sőt nem is eső volt, hanem felhőszakadás, az utcákon mintha patak folyt volna. Pedig mennyit készültünk rá, szerintem jó buli volt. :great:
Rozita

Nem elérhető Smeagol

• Rezidens
  • Drágasááágom......
« Válasz #12 Dátum: 2006 Június 13, 11:46:43 am »
Bizony jó buli volt. :ok: Az általánosban nekünk legyezős műsorunk is volt, piros fehérrel kombinálva.Egyik oldalon azt irta Béke, a másikon meg Pace.Imádtunk csapkodni vele. :jump2_125: Jó hangos volt.Persze kaptunk is érte fejmosást eleget.
Ne vesztegesd idődet arra, aki nem tart téged érdemesnek arra hogy veled töltse.  (Gabriel García Márquez)

Nem elérhető ROZITA

• Hurdukács Rozita
  • Fórumfüggő
« Válasz #13 Dátum: 2006 Június 30, 11:37:30 am »
Látom nem sok mindenre emlékeztek, pedig jó néha felidézni emlékeket, sajna most nekem se jút semmi érdekes az eszembe  :-\
Rozita

Nem elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #14 Dátum: 2006 Június 30, 12:48:20 pm »
Dehogynem emlékezünk vissza a gyönyörű Erdésznapokra ( Ziua Forestierului ) a kerekerdőben mikor ömlött a sör és a mics.Délután a fél Kerekerdő tele volt részeg emberekkel mint a gombák.Meg ne felejtsük el a főtéren a Motorversenyeket meg a Cart versenyt a régi szép Pionier házban, még soroljam. Hol vannak azok a 70"-80" évek  trapéznadrég Hawai ing, műszálas nyakkendők, a Fényes a régi Miorita kávézó, a Dorna, A Mozi !!!!!.