Szerző Téma: Abafája Huszár Kastély  (Megtekintve 2350 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Imi65

• Junior
  • **
Abafája Huszár Kastély
« Dátum: 2010 július 20, 06:26:07 pm »
Sziasztok. Szeretnék minden információt megtudni az Abafáján lévő kastélyról, és annak melléképületeiről, Parkjáról. Ezen kivűl érdekelne a környék, az ott lakó emberek, és minden ami érdekes lehet. Ha valaki tud erről információkat, az kérem válaszoljon.

Elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
Re: Abafája Huszár Kastély
« Válasz #1 Dátum: 2010 július 20, 08:32:29 pm »
Mihez kellenek az információk? Egy könyv írásához? vagy csak úgy általánosan.

Nem elérhető Imi65

• Junior
  • **
« Válasz #2 Dátum: 2010 július 20, 09:39:56 pm »
Megízásom van a terület, és a kastély felmérésére, egy esetleges befektetéshez.

Nem elérhető El Barto

• Kloss Lorand
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
« Válasz #3 Dátum: 2010 július 20, 10:19:28 pm »
hat az igazsag az hogy az egy gyönyörü teruletgyönyörü kastely gyönyörü park es gyönyörü to ...

sajnos az ott lako emberek nem gyönyörüek es a kastely döl össze...
Egyszer azt gondoltam , hogy tevedtem de akkor kivetelesen nem volt igazam...

Nem elérhető Imi65

• Junior
  • **
« Válasz #4 Dátum: 2010 július 20, 10:57:54 pm »
Igen az ott lakókról már tudok. Azt, hogy a hely szép, azt pedig gondoltam. Soha nem jártam sajnos még Erdélyben, de rengeteg szépet hallottam a gyönyörű helyekről. Remélem hamar személyesen is megcsodálhatom.

Nem elérhető P.Laci

• P.Laci
  • Rezidens
« Válasz #5 Dátum: 2010 július 22, 09:24:59 pm »
háááát...
tényleg csodálkozni fogsz.

Nem elérhető Imi65

• Junior
  • **
« Válasz #6 Dátum: 2010 július 28, 09:31:34 pm »
Most komolyan. Ennyire vacak egy hely, hogy semmi komoly infót nem lehet róla kapni?

Nem elérhető vmlinuz

• Szűcs Imre
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
    • blog
« Válasz #7 Dátum: 2010 július 29, 02:50:00 am »
Állami kézen van (vagy talán visszaadták a tulajdonosának már?), és kisegitő iskola működik benne, ezért nem kapsz róla túl sok infót. Fényképezni meg nem mennék oda, mert féltem a bantuktól a gépet.

« Utoljára szerkesztve: 2010 július 29, 10:03:49 am írta Andy »
vmlinuz blog

réducséré lá minőség!

Elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #8 Dátum: 2010 július 29, 10:04:16 am »
Állami kézen van (vagy talán visszaadták a tulajdonosának már?), és kisegitő iskola működik benne, ezért nem kapsz róla túl sok infót. Fényképezni meg nem mennék oda, mert féltem a bantuktól a gépet.

Mikor hazamegyek akkor megpróbálok egy "kiskaput" találni és valahogy bejútni a Kastély területére fotózni.

Nem elérhető Imi65

• Junior
  • **
« Válasz #9 Dátum: 2010 július 29, 11:40:06 am »
A fotókat előre is köszönöm. Azért nem semmi állapotok lehetnek ott, ha a megközelítése is ilyen veszélyes. Gondoljátok, hogy így valaki lát benne fantáziát, és befektet több milló eurót?
Ha fel lenne újítva, és lenne valódi gondos gazdája, akkor is ugyanez a rossz állapot, és közbiztonság lenne? A hatóságok semmit nem tudnak tenni?
Olvastam a pár évvel ezelött ott történtekről, de az arról szoló cikkek inkább a rendőri túlkapásokról szólnak. Vagy talán nem is volt indokolatlan az ott történt rendőrségi erőszak?

Elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #10 Dátum: 2010 július 29, 12:24:49 pm »
A fotókat előre is köszönöm. Azért nem semmi állapotok lehetnek ott, ha a megközelítése is ilyen veszélyes. Gondoljátok, hogy így valaki lát benne fantáziát, és befektet több milló eurót?
Ha fel lenne újítva, és lenne valódi gondos gazdája, akkor is ugyanez a rossz állapot, és közbiztonság lenne? A hatóságok semmit nem tudnak tenni?
Olvastam a pár évvel ezelött ott történtekről, de az arról szoló cikkek inkább a rendőri túlkapásokról szólnak. Vagy talán nem is volt indokolatlan az ott történt rendőrségi erőszak?

Nem a megközelítéssel van a gond, a bejáratig símán eljútsz autóval, hanem a román hatóságoknak a szemét szúrják ezek a dolgok. Vagyis most az az álláspont ezekről a régi kastélyokról , kúriákról hogy valahogy próbálják elszigetelni őket, és azt az időt kivárni amikor annyira tönkremennek hogy magától összeomlanak és akkor lassan eltüntetik.Ezért kellene ezekről a dolgokról a nyugati médiában minél nagyobb vízhangot kelteni.

Nem elérhető metatron

• Orsi
  • Junior
  • **
« Válasz #11 Dátum: 2010 július 29, 12:39:29 pm »
Túlzottan indokolt volt a közbelépése a rendőrségnek. Sőt a fekete sisakosok nevét megjelentették a médiában.

Bantu és zulu erődítmény mükődik a közvetlen szomszédságában, komoly gazdasági tevékenységgel fűtve. Mármint ami a tied az az övéké lesz véglegesen:))

A hatóságok Romániában? szerintem Afganisztán jobban szervezett ilyen téren, mint a román hatóságok a zulu maffiával szemben. Na meg jön az EU és a Schengen - zulukat verni tilos, mi több ha főbe csapnak tartsd a hátad is, hogy oda is kapj egyet és utána köszönd meg az eggyütmükődést. És mivel a román állam katolikusabb a pápánál és betartja vakon a külső ukázokat, ha azok a saját állampolgárainak a rovására is vannak, ne várd, hogy a befektetendő 10 millió euró helyett az összköltség fel fog ugrani 25 milkára:))

Orsi :crazy2:

Nem elérhető Imi65

• Junior
  • **
« Válasz #12 Dátum: 2010 július 29, 01:34:12 pm »
Tulajdonképpen ezt úgy is érthetem, hogy ha odamegyek akkor a Román hatóságok nem engednek be a kastély területére? Ez viszont érdekes annak tudatában, hogy az elmúlt időben a park védett faritkaságait megritkitották a környékbeliek. Azt nem védik?
Jelenleg még nem került a jogos örökösök birtokába, úgy tudom azért, mert az ott végzett beruházást nekik még meg kell fizetni. Persze a Román állam nem fizet használati díjat, és azért sem, mert hagyta így lepusztulni. Magyarországon is van még jó pár lepusztult régi kastély, és Kúria ,de nagyrészét már szépen rendbetették. Ezekben leginkább kastélyszállók üzemelnek. A védett fákat meg még akkor is nagyon nehéz kivágatni, ha már rád akar dőlni. Többlépcsős szakértői szakvéleményeztetés kell hozzá. Úgy tudom az Abafájai parkban több ritka fafajta is megtalálható. Bár lehet az is már rég eléget valakinek a kályhályában.
Mindenesetre köszönök minden apró infót. Ennyivel is jobban megismerem a helyet.

Nem elérhető metatron

• Orsi
  • Junior
  • **
« Válasz #13 Dátum: 2010 július 29, 02:07:40 pm »
Tulajdonképpen ezt úgy is érthetem, hogy ha odamegyek akkor a Román hatóságok nem engednek be a kastély területére? Ez viszont érdekes annak tudatában, hogy az elmúlt időben a park védett faritkaságait megritkitották a környékbeliek. Azt nem védik?
Jelenleg még nem került a jogos örökösök birtokába, úgy tudom azért, mert az ott végzett beruházást nekik még meg kell fizetni. Persze a Román állam nem fizet használati díjat, és azért sem, mert hagyta így lepusztulni. Magyarországon is van még jó pár lepusztult régi kastély, és Kúria ,de nagyrészét már szépen rendbetették. Ezekben leginkább kastélyszállók üzemelnek. A védett fákat meg még akkor is nagyon nehéz kivágatni, ha már rád akar dőlni. Többlépcsős szakértői szakvéleményeztetés kell hozzá. Úgy tudom az Abafájai parkban több ritka fafajta is megtalálható. Bár lehet az is már rég eléget valakinek a kályhályában.
Mindenesetre köszönök minden apró infót. Ennyivel is jobban megismerem a helyet.

MEgnézni megnézheted. NEm tudom hogy áll a visszaadási stásua a jogos tulajdonosoknak, de ha azt mondod , amit leírtál, akkor biztosan a megszokott román tipikus huzavona folyik a visszadással szemben.

Védett fafajok, védett állatok, hmmm. Amíg romániában a honatyák járnak tilos vadászati idényben orvvadászni mit vársz a védelemről. Ilyesmi csak papíron létezik. Amúgy van egy nagyon védett állatfaj, vagyis 2 -  a zuluk és a politikusok:)) de ezek aztán nagyon védve vannak. A többi, ki mint bírja, marja:)) Rulett az egész:) :jump2_125:

Elérhető Andy

• Egyed András István
  • Adminisztrátor
  • Rezidens
  • KVSC 1907
« Válasz #14 Dátum: 2010 július 29, 02:24:36 pm »
Tulajdonképpen ezt úgy is érthetem, hogy ha odamegyek akkor a Román hatóságok nem engednek be a kastély területére?

Tudtom szerint ez úgy van ilyenkor, és nem hiszem hogy változott azóta, hogy elméletileg be mehet oda bárki de gyakorlatilag nem mehetsz oda, mert hivatkoznak mindenféle engedélyre, vagyis a híres román birokrácia világába toppansz.Gyere holnap gyere holnapután stb. stb. Úgy képzeld el mintha egy vakablakot kopogtatnál.Amint írtam fenntebb kiszimatolom én a dolgokat,hogy hogyan lehetne egy pár képet készíteni.