Kedves Szászrégeni lakosok, és fórumozók.
Köszönöm mindenkinek, aki akár pár szóval is válaszolt itt, ill. privát üzenetben. Sok mindent megtudtam az Erdélyi, és Romániai emberekről. Persze nem csak itt, hanem az elmúlt hetekben több Romániai weblapot, és fórum oldalt felkeresve.
Nem tartom valószínűnek, hogy az Abafájai kastéllyal a jövőben foglalkozom. Elég érdekes dolgokat tapasztaltam. A helyi romákkal, ill. cigányokkal kapcsolatban semmi problémám. (persze nem ott élek, így ezt könnyen kijelenthetem). Ami teljes mértékben elkeserít az a hivatalok hozzáállása, fogadtatása. Persze nem is vártam, hogy ünnepnappá nyilvánítsák a feléjük küldött megkeresésem napját, de azt azért elvártam volna, hogy levelemre valami pár soros, akár elzárkózó választ küldjenek. Valószínűleg Szászrégen, és azon belül Abafája egy rendkívül gazdag település, ezért a Polgármester felé küldött levelem is válasz nélkül maradt. A Kulturális, és Örökségvédelmi hivatalnak küldött levelemre sem érkezett válasz.(Lehet nem ez a hivatal neve, de a Magyarországinak a Román megfelelője)
Azért ha valakit érdekel, röviden ismertetem a hivatalok felé küldött levelem, és az itt történt információ kérésem okát. Külföldi befektető megbízásából kellett volna az Abafájai Kastélyról információkat szereznem. Megbízóm a Kastélyt megvásárolta volna, amennyiben a helyi szabályok, és rendeletek lehetővé tennének egy beruházást. A beruházás első fázisaként a Kastély és Parkja felújítása, eredeti állapotának helyreállítása lett volna, ahol egy exkluzív kastélyszállót alakítanak ki. Továbbiakban a 20 Ha területen épülhetett volna golfpálya, lakó-villapark, lovas-centrum, és különböző szolgáltató tevékenységekre alkalmas ingatlan. Természetesen mindez üzleti alapon, a rentabilitás reményében.
Hogy miért pont ott? Nem kizárólag ott. A megbízásom kétoldalú. A kastély örököseinek (, mint esetleges eladók) nem közvetlen megbízása alapján érdeklődtem az Abafájai Kastély felől. Információm szerint jelenleg még nem is tulajdonosok, mert van még pár jogi, ill. anyagi akadály. Valamint egy Osztrák befektető megbízásából, aki jó helyet keres a pénzének. Az már valószínű, hogy nem Abafája lesz ez a hely.
Üdvözlök mindenkit, és szebb jövőt.