Személyes véleményem hogy rossz úton indultál el.Azon gondolkodom hogy melyik lenne az ideális útvonal. Kérlek adj egy pár nap gondolkodási időt, megpróbálok utánanézni.
Rossz úton? Lehet, de itt még csak egy egyszerű megkeresésről van szó. Ha megbízóm azt kéri, hogy Ö ezt, és ezt a területet akarja, és ezt, és ezt szeretné mindenképpen akkor más a helyzet. Tudod a munkám jutalékos rendszerű. A vele töltött időm rengeteg. Nem tehetem meg, hogy egy bizonytalan befektetésbe túl sok energiát fektessek. Ha a Szászrégeni Polgármester pl. azt válaszolja, hogy igen, tetszik az ötlet, és örülnénk egy ilyen típusú befektetésnek, akkor összehozom eladót, vevőt, majd a helyszínre utazom, és lebonyolítok mindent, ami az egész adásvételhez kell. Beszerzem az elvi engedélyeket, és leszervezek mindent. Ha akkor bukik el a bolt, én akkor is veszítek. De akkor már azért legalább magamnak azt mondhatom: Imre, te mindent jól csináltál, nem rajtad bukott a bolt. De addig, amig még csak válaszra sem méltatnak nem tudok a dologgal mit tenni.
Magyarországon már elég sok nagyberuházásban bábáskodtam. Itt tudom mit, mikor, és miért kell tenni. Most ott mire gondoljak. Higgyem azt, hogy ennyire nem kell befektető Szászrégennek,, vagy higgyem, hogy nem jól álltam neki. Gondoljam azt, hogy valakinek, vagy valakiknek fizetni kéne? Miért is? Nálunk rengeteget papolnak a korrupcióról. Azt mindig egybekötik a törvénytelenséggel. Szó nincs ilyenről, vagy legalábbis az a ritkább eset. A korupció ott van, hogy a rendeletek, törvények rosszak. Maradok az én munkámnál egy példa erejéig. Persze itt véletlenűl sem írnék olyant, hogy tapasztalat, mert ezt csak hallottam valakitől:) Egy építési, vagy akár területrendezési eljárás olyan bonyolult, hogy azért kell fizetni, mert nem akarod, hogy hosszú ideig elhuzodjon. Senki semmi törvénytelent nem tesz, csak elvégzi a munkáját anélkül, hogy minden lehető ürüggyel a végtelenségig elhuzza. Az országos, és helyi szabályozási rendezési tervek már évekkel ezelött minden egyes beépítésre szánt területre elkészítették a beépítéshez szükséges területrendezési, szabályozási tervet. Oda csak az abban előírt módon, és feltételekkel lehet bármit is építeni. Ennek ellenére, ha te építkezést, vagy területrendezést akarsz, akkor az összes szakhatóságnál végig kell még kétszer az egészet járnod. Egyszer azért, hogy engedélyezzék, amit már a korábban engedélyeztek, ezt követően azért, hogy mondjanak le fellebbezési jogukról. mert persze teljesen életszerű, hogy engedi, de azután meg megfellebezzi a saját engedélyét. És ezért évekig, vagy hónapokig nem tudsz előrelépni. Persze itt jön a képpbe a korrupció. Minde egyes helre elmész, és egyenként pár nap leforgása alatt begyüjtöd a bélyegzőket. Ezért persze mindenhol fizetni kell. Na persze én ezt csak hallottam, lehet nem is igaz.