Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / A liberálisok megóvták a választások eredményét

A liberálisok megóvták a választások eredményét

Választási csalásra hivatkozva nyújtotta be kérését a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szászrégeni szervezetének a vezetője a Maros megyei Választási Irodához. Ebben Ionel Rînja a helyhatósági választások második fordulója eredményeinek érvénytelenítését igényelte.

A PNL szerint a 11-es számú szavazókörzetben, ahol a cigányok szavaztak, többrendbeli csalás történt. Elsősorban azt kifogásolják, hogy négy szavazat eltűnt, másodsorban hogy tudomásuk szerint több tízre tehető azoknak a választóknak a száma, akik hamis vagy érvényét vesztett személyazonossági igazolvánnyal éltek szavazati jogukkal. A liberálisok azt állítják, erre bizonyítékuk is van, amit 48 órán belül közzé is tesznek.

Az RMDSZ meglepetéssel értesült az óvásról. Hétfő délutáni sajtótájékoztatóján dr. Kelemen Atilla, az RMDSZ Maros megyei szervezetének az elnöke azt mondta: Nagy András 87-tel több szavazatot kapott, mint Pui Sorin. – Még ha elő is kerül a négy elveszett szavazócédula, és azokat érvénytelenítik is, akkor is 83 marad a különbség. A hamis személyazonosságra vonatkozó vádat alaptalannak tartom – nyilatkozta. Borbély László, a Területi Képviselők Tanácsának elnöke úgy fogalmazott: tudomása szerint nem történt csalás.

Az ügyben a Központi Választási Iroda dönt a következő 48 óra alatt.

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére