Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Szászrégeni Napok

Szászrégeni Napok

Július 5–7. között tartják idén a szász-régeni városnapokat. Az idei rendezvényen jelen lesznek mind az öt testvértelepülés – Érd, Nagykôrös, Batonyterenye, Ungheni, Lubochow – képviselôi. A rendezvény szimpóziummal kezdôdik, amelynek a Szászrégen tegnap és ma címet adták a szervezôk. Ezen részt vesz Szászrégen több intézményének vezetôje, a helyi önkormányzat, valamint a testvértelepülések képviselôi, azzal a céllal, hogy a kapcsolatokat erôsítsék. A tanácskozás pénteken 15 órától lesz a G. Enescu mûvelôdési otthonban. 18 órától a szászrégeni fúvószenekar adja meg a jelt a központban felállított színpadon a megnyitóra. Ezt néptánc- és népdalmûsor követi. 20 órától Dumitru Farcas koncertezik, majd Andreea Morariu (20.45-tôl), a magyarországi Chrom együttes (21), a szászrégeni 112 (21.30), ugyancsak a hazainak számító Vízi Imre (22), majd Andrea Balan (22.45), végül pedig Doru Isaroiu és a True Band (23.45) lép színpadra.

Már péntektôl a fôtéren kirakóvásár, szórakoztató park, közélelmezési sátrak várják a városnapokat ünneplôket.

Szombaton 15.30-tól folytatódik a program az országos népköltemény-, néptánc- és – zenefesztivállal. A 18 órás népmûvészeti mûsorban szerepel a szászrégeni mûvelôdési ház Rügyecskék magyar néptánccsoportja is. Fellépnek még: Dumitru Gliga, Corina Florea Covaciu, David Puscas. Rendkívüli koncertet tartanak: Ioan Dordoi, Marcel Avram, Camelia Moldovan és Doru Pop.

Az esti könnyûzenekoncerten a színpadon láthatják Sylvie-t (20.45-tôl), a magyarországi Knock out-ot (21.15), a HiQ-t (21.45), a Vh2-t (22.45), 23.45-tôl pedig Adi Molnart és az Etajul 4 együttest.

Vasárnap folytatódik a rendezvénysorozat. 15.30- tól a a helyi rock-, pop- és moderntánc-együttesek és csoportok lépnek fel. 16.30-tól díjazzák a különbözô versenyeken kiemelkedô eredményeket elért sportolókat. 16.45-tôl a szászrégeni zeneiskola diákjai koncerteznek. A 17.15 órakor kezdôdô néptánc- összeállításban fellép a G. Enescu ifjúsági ház néptánccsoportja is. A könnyûzenekoncertek 20.45-kor kezdôdnek, a következô elôadók követik egymást: Mircea Mateiu (20.45), Black Leaf (21), Ács József Magyarországról (21.15), Florin Vos (21.45), Lora (20.30), Directia 5 (23.15). A rendezvény az éjfélkor kezdôdô tûzijátékkal zárul.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

2 hozzászólás

  1. Ezt a programot aki ide feltette, az egy az egyben felroditotta a Regeni Napok hivatalos oldalrol. Az Acs Jozsef az nem Magyarorszagrol (mint tudjuk es ismerjuk is ot) … hanem helyi/hazai, es a Knock Out zenekar az is hazai (Kolozsvari) … idezem … Nagy Arpi, nagy arpi elment buszken halaszni.

    • Szándékos volt a téves hír egy az egyben átvétele a maros megyei napilaptól, ezzel is felhívni a figyelmet arra, hogy mindegy, hogy mit csak írjunk valamit.

Az oldal tetejére