Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Gasztrorandevú Magyarországon

Gasztrorandevú Magyarországon

(Budapest / borsos) * Erdélyi résztvevôk is színesítik az idei év legrangosabb szakácsszakácsversenyének kínálatát a magyar fôvárosban.

Március 18-20-a között lesz megrendezve a budapesti Hungexpo területén a Gasztrorandevú Magyarországon 2005 Nemzetközi Gasztronómiai Verseny és az ezzel egybekötött kiállítás. A rendezvény szlogene ?a magyarok fehér asztala” lett. Benke László fôszervezô, a Duna TV ?Laci bácsi konyhája” címû mûsorának házigazdája elmondta: ?Határon túli iskolák is fognak érkezni, bemutatják helyi specialitásaikat, illetve lesznek

határon túli szakácsok is, megfigyelô és versenyzôként egyaránt. Ez nagy öröm számunkra, hisz a ?fehér asztal” szerves része az erdélyi konyha és gasztronómiai kultúra is.”

Az elmúlt évekhez hasonlóan a táji jellegû ételeken és a minôségen lesz a hangsúly, hisz a szervezôk elmondása szerint a turisták ezt keresik mindenütt a világon. Olyan érdekességekkel várják a látogatókat, mint mixer bajnokság, halas-vadas

konyha, a legjobb tizenöt magyar borvidék válogatott borai és számtalan szórakoztató rendezvény. Szintén a két nap folyamán választják ki az ifjúsági és felnôtt világversenyeken majdan szereplô válogatottakat.

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére