Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Exkluziv interjú a TITÁN együttes énekesével Szabó Előddel

Exkluziv interjú a TITÁN együttes énekesével Szabó Előddel

—Nemrég találkoztam egy lemezboltban a TITÁN együttes legújabb lemezével ,,12 TITOK,,.

Mikor jelent meg,hol és mik a vizhangok?

A lemez április végén jelent meg(végre) a szatmári SENDUS lemezkiadónál,de a hangfelvételek és a keverés Marosvásárhelyen a Music Land stúdioban készültek,hangmérnök Szép Tóth György volt.

Mi is nagyon vártuk ezt a második lemezt hisz több mint egy év eltelt az első megjelenésétől.Szépszámban keltek a lemezek,a múlt évben sokhelyen találkozhattunk a ,,Titán barátokkal,,.

Visszatérve az új lemezre,12 dalt tartalmaz(amit már a cim is sejtet ,,12 titok,,) amiből a két utolsó ,,klasszikus,, dalok,olyan értelemben,hogy az egyik csak akusztikus gitár a másik pedig csak zongora kiséretben szerepel a lemezen.Vizhangok nagyon még nincsenek az új lemezzel kapcsolatban,várjuk a kritikát.Szerintem azért nincsenek még vizhangok,mert nem volt még lemezbemutató.

És lesz?

Persze,természetesen lesz,az első Szászrégenben,de még nem tudom pontosan megmondani,hogy mikor.Ha júniusban nem lesz megtartva,akkor elmarad szeptemberig.

Jól elhúzzátok az időt.Miért?

Sajnálattal kell,hogy mondjam de az anyagiak miatt az időpont csúszik és csúszik.

Egy csodálatos lemezbemutatót szeretnék de ehhez pénz kell és reklám.Az ,,emberek,, nem támogatnak.Ezt arra mondom,hogy nincs olyan közép vagy nagyvállalkozó aki adna egy pop-rock zenekar fejlődésére.A másik dolog az,hogy a rádiok nem, szivesen játszák a dalainkat.

–Miért?

Pontosan én sem tudom csak sejtem.Vannak sokkal rosszabb dalok és együttesek akiknek a dalait orrvérzésig játszék.Jó,én azért nem ezt szeretném,mert akkor a hallgató beleunna,de azért napi 2-szer egy slágergyanus dalt benyomhatnának,nem?

És én most magyar rádiokról beszélek,vagy legalábbis olyan rádiokról ahol van bőven magyar nyelvű adás.Elvittük,elküldtük a CD-t, a következő héten 2-szer beraktak 2 külömböző dalt be sem mondták,hogy ki nyávog és azzal annyi.Szerintem az a lemez már rég az archivumban nyugdijas.

–Visszatérve a támogatokra,voltál vagy voltatok keresni támogatokat vagy csak úgy gondolod,hogy nem adnának?

Ha mi nem voltunk támogatásért akkor senki.Kérdeztem,érdeklődtem de csak az volt a válasz,hogy nincs pénz vagy nincs pénz erre.Hát akkor mire van?Itt arra kell kitérnem,sajnos,hogy a magyarok elég összetartóak ebből a szempontból,másképp sem nagyom de itt nulla.Nem vagyok sovinista, sokszor hallom hogy igy a románok meg úgy,de lam volt egy koncert ahol egy politikai párt,ismétlem egy klubkoncert volt egy kolozsvári együttesel,ahol ez a bizonyos párt 9OO euro-t dobott fel.Na tessék.Egy egyszerű klub koncertre ennyi pénzt adtak.Nekünk csak ennek fele kell és egy óriási show-t tudnánk biztositani a közönségnek.De pénz miatt nem lehet még.

Ezekszerint megprobálhatnád te is egy pértnál,nem?

A zenébe egyáltalán nem szeretném belevonni a politikát meg a pártokat,amugy sem szeretem a politikát de nem rossz ötlet.Szerintem egyértelmű,hogy egy román párt nem fog egy magyar és magyarul éneklő együttest finanszirozni.

És az R.M.D.SZ.?

Természetesen ez maradt még hátra de ebbe sem vetek nagy reményeket.Nekik ,,sincs pénzük ránk,,.Mi még nem vagyunk Omega és amugy is két koncertet nem fizettek ki.Talán aval már meglehetne valósitani a lemezbemutatót.

–Térjünk vissza egy kicsit a zenekarra és a tagokra.Hogy áltok a tagokkal újak vannak-e,mert nálatok ez divat a változás.Egyszer négyen vagytok a szinpadon,majd két hónap múlva már öten.Utoljára haton voltatok,hogy lehet ez egy együttesben?

Igen,a legelején négyen voltunk aztán változtak a helyzetek,a gondolatok és lettünk öten.Majd lettünk haton.Egy ütőhangszeressel Attilával.

–Azokért akik még nem ismerik a többi tagjait az együttesnek elmondanád a neveiket?

Persze. doboknál:Tisza Kálmán

Basszusgitár:Vizi Imre

Gitár:Nagy Róbert-András

Billentyüs hangszer:Géczi Jancsi

Billentyüs hangszer:Péter László

Ének:jómagam Szabó Előd

KI a dalok vagy kik a dalok szerzői?

Az új lemezen mind a tizenkét dal szövegét én irtam,két dalnak a zenéjet(Szárnyalás és Szabadság határán át) Géczi Jancsi,a többinek a zenéjét pedig én irtam.

Emlitettél egy ütőhangszerest is.

Igen ő Attila volt.Szerepelt a lemezen is,köszönjük az eddigi közremüködést.

Csak volt?

Igen,már nincs.Bizonyos nézeteltérések miatt már nincs a Titánba.

Koncertek?

Voltak és még lesznek.Minden meghivást elfogadunk akárhova,ha megfelelnek elvárásainknak.Hamarosan határon túl fogunk fellépni pl.július 1O-én Sátoraljaújhelyen Magyarországon leszünk.A többi még eldöl.Ha lesz lemezbemutató akkor mindenképpen fognak tudni róla.Addig is ha valaki segiteni szeretné a zenekart,vagy fellépést megbeszélni a következő e-mail cimen elérhetőek vagyunk és itt a rajongók és a ,,titán barátok,, leveleire is válaszolunk:

melodiuska@freemail.hu

Köszönöm szépen Szabó Elődnek az interjút és ha thetik akkor hallgassák meg az új TITÁN LEMEZT mert megéri.

—-CS.I.T.T.—-

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére