Továbbra sem akarják elfogadni az ellenzéki tanácsosok, hogy a városi ivóvíz-szolgáltatást a marosvásárhelyi Aquaservre bízzák

A helyi képviselőtestület tagjai nyílt levelet intéztek Nagy András polgármesterhez, amelyben úgy fogalmaznak: vagy fejlesszék a helyi közüzemeket regionális szolgáltató szintjére, vagy pedig írjanak ki referendumot a kérdésben.

A tanácsosok lényegében a városvezetőnek arra a kérésére válaszoltak ezzel az állásfoglalással, hogy javasoljanak megoldást a Szászrégenben kialakult patthelyzetre. Korábban beszámoltunk róla, a helyi önkormányzatnak azért kellene társulnia az Aquaservvel, mert a regionális szolgáltatóval kötött szerződés elengedhetetlenül szükséges a hálózati fejlesztést szolgáló SAMTID-program folytatásához. Eddig már több százezer eurót költöttek a beruházásra, és annak lehetősége is felmerült, hogy azok a tanácsosok, akik nem szavazzák meg a társulást az Aquaservvel, saját zsebükből fizessék vissza az eddig elköltött pénzt, feltéve, hogy végülis leállítják a munkálatokat. A képviselőtestület tagjai azért ellenzik a megegyezést a marosvásárhelyi ivóvíz-szolgáltatóval, mert eltúlzottnak tartják annak díjszabásait, amelyek sokszorosuk a Szászrégenben jelenleg alkalmazotténak.

A tanácsosok folyamatos elutasítását látva Nagy András polgármester arra kérte a tamáskodókat, hogy álljanak elő egy szerintük elfogadható megoldással. Erre válaszolták, hogy vagy a helyi közüzemeket kellene fejleszteni, vagy a szászrégeni lakosságot kellene megkérdezni, mi a véleménye az ügyről.

About vmlinuz

Check Also

Meghívó keresztavatásra.2024. augusztus 11-én a Határvadász emléktúrák nyitórendezvényeként, a honvédő harcok kezdetének 80. évfordulója alkalmából, közadakozás révén keresztet állítunk az Óriás-tetőn (Havas-tető), a hazáért elesett katonák emlékére.

„Néma keresztek, beszéljetek.Kit rejt a mély? Kit őriztek?Én hallgatom, én itt leszek,Néma keresztek, beszéljetek.”Kárpátia2024. augusztus …