Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Sikeres a Félsziget Fesztivál

Sikeres a Félsziget Fesztivál

A Félsziget Fesztivál látogatóinak száma vasárnapra a bérletesekkel és az elővételben megvásárolt napijegyekkel együtt elérte a tavalyi össznézőszámot, és minden szempontból sikeresnek könyvelhető el a rendezvény – jelentették be vasárnap déli záró-sajtótájékoztatójukon a főszervezők.

Reményeik szerint a vasárnap esti LGT koncerttel sikerül a megcélzott növekedést elérni – jelentette ki Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezető igazgatója. A hetijegyesek száma ebben az évben 25 %-kal növekedett. „A fesztivál már a tavaly megtermelte saját költségét, látható fejlődés van, évről évre egyre nagyobb és egyre jobb a Félsziget. Ha minden jól megy, jövőre az elmúlt évek befektetései megtérülnek. Idén 10-15 millió forint bevételre számítunk. Eltelt az öt év, mi megtettük, amit lehetett, visszafele már nem lehet építkezni, várjuk, hogy a város vezetése is megvonja a mérleget, hogyan értékelik a Félsziget Fesztivál marosvásárhelyi jelenlétét . Ahhoz, hogy hosszú távon lehessen tervezni, tudnunk kell, hogyan alakul a vitatott területek sorsa” – mondta Gerendai Károly.

Szepessy Szabolcs fesztiváligazgató kiemelte, hogy a Félsziget Fesztivál egyik erőssége, hogy nemcsak egyszerű koncertsorozat, hanem egy rendkívül komplex rendezvény, ahol a szabadidős, sport és kulturális események egyaránt helyet kapnak. „Idén ráadásul négy zenei helyszínünk volt, mindegyik színpad programját sikeresnek értékelhetjük. Az LGT vasárnap esti fellépése Erdélyben kiemelkedő eseménynek számít, az eddig összenyitott sportpálya mellett még egy pályával megtoldjuk a helyszínt, így nyugodtan mondhatom, mindenki el fog férni a koncerten” – jelentette ki Szepessy Szabolcs.

Bodor László, a MIÉRT alelnöke elmondta a sportrendezvények akárcsak az előző években idén is nagy sikernek örvendtek, közel ezren vettek részt a vetélkedőkön, a MIÉRT-sátorban pedig mintegy 2000 ember fordult meg.

A Sátortáborban vasárnap reggelig 2016 sátrat húztak fel. Ezen a héten a www.felsziget.ro-t ma reggelig 53 900- an nézték meg. Több mint 900 ezer letöltést regisztráltunk.

A Max Weber Társadalomkutató Központ idén is készített szociológiai felmérést, amelynek célja: megismerni a hetijegyet vásároló látogatók alapvető szocio-demográfiai jellemzőit. A kérdőívek feldolgozás alatt vannak, azt azonban lehet már tudni, hogy a résztvevők 59 százaléka visszatérő vendége a Félsziget Fesztiválnak, míg 41 százalékuk először vesz részt a rendezvényen.

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére