Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Új városrész Szászrégenben

Új városrész Szászrégenben

Június 9-én a beresztelki úton hivatalosan is beindították a Lia lakópark építési munkálatait. A tervről Holland Ilona, a parkot építő Casa First Class Kft. tulajdonosa és férje, üzlettársa, Winfried Böhm beszélt. Az eseményen jelen voltak helyi tanácsosok, szászrégeni intézményvezetők, meghívottak és a sajtó képviselői.

Holland Ilona ezelőtt három évvel vásárolt 18 hektár területet, s már akkor elkészült a terv, amelyet csak most tudnak kivitelezni. A Szászrégenben született hölgy Németországban élt, ahol férjével ingatlanközvetítő irodát vezettek, ezenkívül Winfried Böhm műépítész. A megépítendő lakóparkot lányáról, Liáról nevezték el. A tervek alapján, németországi modell szerint, 120 házat építenek a leendő tulajdonosok ízlése, elvárása szerint. Az épületeket előre gyártott elemekből húzzák fel, energiatakarékos hőenergia-ellátást biztosítanak. Az ivóvíz- és lefolyóhálózat megépítésére is két változatot dolgoztak ki. Az épületek mellé igény szerint 4-től 12 árig terjedő területet biztosítanak. Erre az új tulajdonosnak kötelezően legalább két fát kell ültetnie. A lakópark mellett szupermarket, különálló bevásárlóközpont, képzőművészeti és ipari termékek bemutatására szánt állandó kiállítóterem lesz. De terveznek még sportpályákat és sporttermet, rehabilitációs központot, uszodát, szállodát, irodaházat, szolgálati lakást orvosoknak, ifjúsági központot.

Holland Ilona elmondta, több millió eurós beruházásról van szó, a terv kivitelezésében a házak felvásárlására több bankkal kötöttek együttműködési szerződést.

Az említett lakóparkban lesz még a Laurentia Alapítvány által támogatott egyetem és középiskola is.

Holland Ilona területéből 4 hektárt a városnak ajándékozott. Ide, a Lia lakópark szomszédságába építik fel az új városi kórházat kormánytámogatással és a helyi hatóság hozzájárulásával.

A Lia parkban először az uszoda és a sportpályák készülnek el. Jövőre hozzáfognak az üzletkomplexumhoz, s ezzel párhuzamosan építik fel a lakóházakat. Ha minden a tervnek megfelelően halad, akkor négy év alatt teljes egészében elkészül a Lia lakópark.

(Szászrégen és Vidéke)

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére