Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Félsziget 2008 – 3. nap

Félsziget 2008 – 3. nap

A fesztivál harmadik napján voltak szerintem a legtöbben. Este 8-kor már nagy tömeg volt a bejárattól a MS szinpadig, úgy mint tavaly.

Mire kiértünk Demjén Ferenc zenélt a hátsó szinpadon. Szerencsére az eső már nem esett ilyenkor, pedig egész nap borús és esős volt.

A Kiss Arénában Mihai Popoviciu zenélt, jó bulis hangulat kezdett kialakulni. Egészen az első áramszünetig. Jó nagyot égtek ezzel a 10 perces áramszünettel. Ki is ürült egy kicsit az aréna. Később a cseh Dj Lucca zenélt, meglepően jó számokat kevert.

Szegény Lucca is nagyot égett, nála is bedöglött az áram, fél órával ATB fellépése előtt. A tömeg meg elkezdte ATB-t kiáltani. Nem szerettem volna Lucca bőrében lenni abban a pillanatban. Szerencsére sötétben nem látszódott az arckifejezése. Gyűltek is a népek rendesen már. Mind ATB-t jöttek megnézni, és ezért sokan átmentek paraszt üzemmódba és gyúrodtak előre, taposva meg lökdősve mindenkit aki előttük volt. Nem meglepő módon sok nagyparaszt budapesti „köcsög” lökdösődött a legjobban. Ez a korábbi években nem volt igy, általában sűrű bocsánatkérések kisértek minden kis lökést. Most nem, itt már inkább „kurvaanyád” felkiáltással tört előre a sök földművelő csemete, szüleik 70-es években viselt napszemüvegével.

ATB fellépésével túlnépesedett az aréna semmi perc alatt. Pedig elég gyenge szettet mutatott be a német producer/dj. Szerintem maradjon meg producernek, mert abban nagyon jó. Egyrészt régi, kereskedelmi számokat tett. Másrészt a keverés sok kivánnivalót hagyott maga után, sőt volt olyan, hogy nem is kevert össze két számot. Én nem ezt vártam. Ki lehet találni, hogy az „Ecstasy”-vel kezdett. Azért Andre-t a trance istenének nevezni nagy tudatlanságra vall…

További Kiss Aréna kritika: a hangzás az idén szar volt. Magas hangok ritkán voltak, közép szinte soha. Egy-egy szám ha nem ismertem volna, teljesen élvezhetetlenül hallatszott. Benyomtak egy rakás mélyládát, és azzal elintézték az egész hangositást 🙁 Az aréna közepén pedig összevissza verődőtt éss eltévedt hanghullámok másztak egymásra. Egyáltalán nem volt megtervezve akusztikailag ez a sátor. Tavalyhoz képest nagy hátralépés ez.

További negativ élményként a Toifor wc-k számát is felhozom. Szerintem négyszer ennyit kellett volna felszerelni minden szinpad mellé. Éjjel 2-kor már ügyelni kellett a wc-ben, folyt ki minden. Persze, ha volt türelmed kiállni a sort.

Pluszpontként annyi tudnák felhozni, hogy lekövezték egy kicsit az aréna körüli részt, igy nem volt akkora mocsár.

Úgy néz ki a 4.-ik napot kihagyjuk…

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére