Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Megvásárolhatók az ANL lakások?

Megvásárolhatók az ANL lakások?

A Szenátus plénuma elfogadta azt a törvénymódosítást, melynek értelmében eladhatók lesznek az ANL lakások leltári áron.

A törvénytervezet célja a 152/1998-as törvény megváltoztatása annak érdekében, hogy elősegítse az ANL lakások megvásárlását leltári áron, azonban úgy, hogy az árak meghatározásánál szem előtt tartják az inflációrátát is.

szólj hozzá

Ugyanakkor a tervezet azt is előírja, hogy az eladásból származó összegekből újabb lakásokat építsenek olyan helységekben, ahol tisztázták már a birtokjogi viszonyokat a helyi önkormányzat és a lakásügynökség között. A közadminisztrációs bizottság ugyan azt kérte, hogy ne fogadják el a törvénymódosítást, azonban a plénum leszavazta a javaslatot.

Valentin Iliescu, a Fejlesztési Minisztérium államtitkára a plénum ülésén kihangsúlyozta, hogy a PSD-s szenátorok, Alexandru Mazare és Eduard Martin által javasolt módosítást a Kormány nem látja jó szemmel, éppen ezért nem támogatja a javaslatot. Kijelentését azzal magyarázta, hogy a Kormány május végén hozott egy döntést miszerint az ANL lakásokat az állam közbirtokából helyezzék át a magánbirtok szférájába annak érdekében, hogy el tudják adni azokat a bérlőknek.

A közadminisztrációs bizottság jelentéséből kiderül, hogy az ANL lakások árai 14 ezer és 100 ezer euró között mozognak attól függően, hogy milyen helységben építették fel azokat.

Impulzus

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére