Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Sportesemények a Szászrégeni Napokon

Sportesemények a Szászrégeni Napokon

Múlt hét végén a Szászrégeni Polgármesteri Hivatal, valamint a helyi Labdarúgó Egyesület szervezésében a régeni sportkedvelôk öt eseményen vehettek részt. A kínálat bô és változatos volt, hiszen sakk, síkfutás, kispályás labdarúgás, kosárlabda és tenisz szerepelt a városnapok alkalmával összeállított eseménynaptárban.

Július 2-án sakkversenyre került sor, melynek a Nyugdíjasok Klubja adott otthont. Az észserkentô megmérettetésre 12-en neveztek be. A párharcok végén a következô amatôr sakkozók léphettek dobogóra: 1. Bor József, 2. Moldovan Ioan, 3. Nagy József. A rendezvénysorozat szombaton az Avântul-pályán folytatódott, ahol síkfutó versenyre került sor. Az öregfiúk kategóriában a görgényszentimrei Gherghel Mihai bizonyult a legjobbnak, másodikként pedig Kántor Imre Zoltán ért célba. A gyerekek nagy számban vettek részt a versenyen, közel 60, 9-12 év közötti sportoló állt rajthoz. A kiegyensúlyozott csata után a következô rangsor alakult ki: 1. Baciu Radu, 2. Gliga Ciprian, 3. Gliga Madalin. Az Ifjúsági Parkban lévô mûgyepes pályán labdarúgótornát rendeztek. Az 1997-98-as korosztály számára kiírt bajnokságon 6 csapat vett részt: ISK 1 Szászrégen, ISK 2 Szászrégen, Avântul 1 Szászrégen, Avântul 2 Szászrégen, SK Magyarfülpös és Stejarul Görgényszentimre. A döntôben az ISK 1 Szászrégen elsöprô, 8-1 arányú gyôzelmet aratott az ISK 2 ellenében.

Városunk sportcsarnokában nemzetközi kosárlabdatornára került sor. Az öregfiúk számára rendezett bajnokságra 5 csapat jelentkezett. A magyarországi Nagykôrös és Érd mellett Szováta, valamint két szászrégeni együttes alkotta a mezônyt. A döntôben a kétmagyarországi csapat mérte össze játéktudását, s egy kiélezett, fordulatos mérkôzést követôen Nagykôrös 53-50-re legyôzte a nagyszerûen küzdô érdieket. Az eseményen jelen volt Szászrégen polgármestere Nagy András, aki ez alkalommal bemutatta játéktudását is. A Régeni Napok keretében megrendezett sportesemények múlt vasárnap, amatôrök számára kiírt tenisztornával zárultak. A sportcsarnokban lebonyolított versenyre 13-an neveztek be. A nem kevesebb mint 7 órán át tartó teniszbajnokság fináléját Gyerkó Szabolcs nyerte, aki 6-1 arányban legyôzte a tinédzser Biró Sándort. A dobogós helyezetteket a szervezôk serlegekkel, érmekkel, oklevelekkel és Szászrégen címerével ellátott mezekkel jutalmazták. A szervezôbizottság ezúton mond köszönetet Szászrégen Polgármesteri Hivatalának a hathatós támogatásért. Továbbá köszönet mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak a sportesemények sikeres lebonyolításához.

Szabó Antal Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére