Szászrégeni Hírek

1. CSÖKKEN A KÓRHÁZI ÁGYAK SZÁMA

2. SEGÉLY MOLDOVÁNAK

3. A BARÁTSÁG CHARTAJA

4. FITNESS FELSZERELÉSEK

1.

Szászrégenben is csökken a kórházi ágyak száma.

A jelenlegi 301 ágy helyett 264 ággyal fog működni a kórház. Ez 37 kórházi ággyal kevesebbet jelent.

Iuliu Moldovan, a Szászrégeni Városi Kórház igazgatója elmondta, hogy az ágyak számát arányosan csökkentették a szalonokban.

Az ágyak csökkentése nem befolyásolja a kórházi alkalmazottak számát. Ugyanakkor nem kellett felszámolniuk egyetlen szalont sem.

2.

Néhány napja Szászrégenben is folyik a gyűjtés a moldovai árvízkárosultak számára. A gyűjtési akciót Szászrégen Polgármesteri Hivatala, az egyházak és a Keresztény Nők Egyesülete, valamint a Szászrégeni Üzletasszonyok Egyesülete támogatja.

A segélycsomagokat a Mihai Viteazul utca 5 szám – az RMDSz székház alatt levő helyiségben lehet leadni naponta 10 és este 8 óra között.

A csomagok ruhaneműt, takarókat, nem romlandó élelmiszereket – olaj, cukor, liszt, só, konzervek- tartalmazhatnak. Elfogadnak televiziot, hűtőszekrényt, rádiókészüléket, aragázkályhát és pénzbeli adományokat is.

Nagyobb mennyiségű segély esetén a központ munkatársai biztosítják annak elszállítását az adományozó személy lakásától.

A „Szászrégen segíti Moldáviát” nevű akció július 30-ig tart.

3.

Nagy András Szászrégen és Jean Noel Chevreau Bourg-la-Reine polgármestere aláírták a két település közti Barátság chártáját.

Bourg – la – Reine Párizs külvárosa, 1992-től tart fenn kapcsolatot Szászrégennel, mely főleg családok között működött.

A Charta aláírásával a kapcsolat még szorosabb lehet a két város között – hangsúlyozta Nagy András polgármester. Ugyanakkor ez nem szabad megálljon az önkormányzatok szintjén. Tovább kell fejleszteni a kultúra, a tanügy, valamint a gazdaság terén is.

Jean Noel Chevreau Bourg – la – Reine polgármestere elmondta, hogy jelen pillanatban több francia és szászrégeni család között nagyon mély baráti kapcsolat alakult ki.

Továbbá, komoly alapot kell fektetni a fiatalokra, értékelni kell, meg kell becsülni őket, hiszen a fiatal generáció az, mely továbbviszi ezeket a baráti szálakat, és továbbépíti a közös Európát.

4.

A gazdasági nehézségek ellenére Szászrégen Polgármesteri Hivatala ebben az időszakban is beütemezett olyan befektetéseket, melyek a város-szépítést és a lakosságot szolgálja.

Ez történt a város központi parkjában és a városi strandon ahova 12-12 fitness és testépítő-eszközt szereltek fel.

Ezeket a 14. életévüket betöltött gyerekek és fiatalok használhatják, de az idősebb generáció is igénybe veheti.

A felszerelések változatosak – láb, kar, és hasizmaikat erősíthetik a mozgást kedvelő személyek.

A befektetés összértéke Áfa nélkül 58 ezer lej volt.

Új szökőkutat építettek az Egyesülés negyedben.

A lakónegyed középső részén levő zöldövezetben alakították ki a szökőkutat, melyet reggel 8 és este 10 óra között üzemeltetnek. A kút körül kialakítottak egy sétányt is, a következőkben pedig ide néhány padot is elhelyeznek.

A befektetés értéke 62.370 lej Áfa nélkül

A fenti híreket beküldte Fábián András.

Köszönjük Szépen.

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

Meghívó keresztavatásra.2024. augusztus 11-én a Határvadász emléktúrák nyitórendezvényeként, a honvédő harcok kezdetének 80. évfordulója alkalmából, közadakozás révén keresztet állítunk az Óriás-tetőn (Havas-tető), a hazáért elesett katonák emlékére.

„Néma keresztek, beszéljetek.Kit rejt a mély? Kit őriztek?Én hallgatom, én itt leszek,Néma keresztek, beszéljetek.”Kárpátia2024. augusztus …