Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Amatőr színjátszók találkoznak Erdőszentgyörgyön

Amatőr színjátszók találkoznak Erdőszentgyörgyön

Két napon keresztül az amatőr színjátszók veszik birtokukba Erdőszentgyörgyöt. November 19-21. között a település ad otthont a 18. alkalommal megszervezett Kis-Küküllő menti műkedvelő színjátszók találkozójának.

Részt vesznek Nyárádszereda, Csíkfalva, Makfalva, Havadtő, Szilágykraszna, Szabéd, Székelyudvarhely, Szászrégen, Marosvásárhely, Erdőszentgyörgy, Magyarországról pedig Celldömölk, Mezőkövesd és Gyöngyös színjátszói.

Az erdőszentgyörgyi Bodor Péter Művelődési Egyesület égisze alatt szervezik a rendezvényt, amelyet első alkalommal 1992-ben hívtak össze, tudva, hogy a környék falvaiban, községeiben hagyománya van a műkedvelő színjátszásnak. Különösen a téli hónapok biztosítottak lehetőséget a földműveléssel foglalkozó lakosságnak, hogy egy-egy darab színpadra állításával hasznosan tölthesse a hosszú estéket. Az évek során egyre bővült a találkozón részt vevő csoportok száma, mi több az utóbbi években magyarországi színjátszókkal is bővült, mint a celldömölki Soltis Lajos Színház, valamint a mezőkövesdi Színészeti Egyesület színjátszó csoportjai.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére