Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Műkedvelők Szászrégenben

Műkedvelők Szászrégenben

A hét végén, szombaton zajlott a műkedvelő színjátszók Kemény Jánosról elnevezett, III. szászrégeni találkozója. A 15 órakor kezdődő, ötórás előadás-maraton során fellépett a helyi Csim-Bumm ifjúsági és gyermek színjátszó csoport, a szászrégeni Népszínház Kemény János Társulata, a gyergyószentmiklósi Fábián Ferenc színtársulat, az erdőszentgyörgyi Bodor Péter színkör és a marosvásárhelyi Kamaszok színtársulat, a hagyománnyá váló találkozó végén emléklapokkal és oklevelekkel térhettek haza a résztvevők. A részletekről Fábián András szervező mesélt.

– Vigyük tovább a lángot, és ne lankadjon soha a lelkesedés – ezzel a mottóval szervezte meg a harmadik találkozót a szászrégeni Eugen Nicoară Művelődési Ház és a Humana Regun Művelődési Egyesület, a rendezvényen mintegy hetven gyerek és felnőtt színjátszó lépett fel. A művelődési ház részéről emléklapokat kaptak a csapatok: a Humana Regun egyesület oklevéllel tüntette ki Nagy Józsefet kitartásáért a helyi Kemény János Népszínház társulatánál, a második osztályosként legfiatalabb résztvevőt, Rád Anitát, a Csimm-Bumm gyermek- és ifjúsági csoport tagját, Danaliszyn Józsefet a gyergyói Fábián Ferenc társulatnál végzett munkájáért, Kozsik József színművészt marosvásárhelyi és szászrégeni rendezéseiért és Kovrig Magdolnát a Maros megyei és erdőszentgyörgyi műkedvelő mozgalom érdekében végzett tevékenységéért. A találkozó során megemlékeztünk az idén márciusban elhunyt Tamás Ibolyáról, aki húsz éven át a szászrégeni művelődési élet mozgatója volt.

A rendezvény közös vacsorával és jól sikerült bulival zárult, úgy érezzük, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet ellenére sikeres rendezvényt szerveztünk. Közönségünk is volt, bár jöhettek volna többen is. Az embereket mintha elriasztaná egy ötórás előadás-maraton, noha bármikor ki lehet menni és be lehet jönni, nem szedtünk belépti díjat. A helyi polgármesteri hivatal, a művelődési ház és a Humana Regun egyesület támogatásaiból szerveztük meg a találkozót, sajnálatos módon idén sem a Communitas, sem a Szülőföld alapítványoktól nem kaptunk egy banit sem. Holott a Kemény János Népszínház jó teljesítménye következtében meghívást kapott a 2011. január 28-a és 30-a között Celldömölkön rendezendő Soltis Lajos Országos Színjátszó Találkozóra – összegzett Fábián András.

Nagy Botond

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére