Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / 700.000 lej a szászrégeni kórháznak

700.000 lej a szászrégeni kórháznak

A múlt héten Bukarestben tárgyalt Nagy András, Szászrégen polgármestere Cseke Attila egészségügyi miniszterrel, akinek bemutatta a városi kórház felújítási terveit. A tárcavezetô pozitívnak ítélte a város törekvéseit, ezért megígérte, hogy a minisztérium 700.000 lejjel támogatja a munkálatokat.

Ebbôl az összegbôl a szülészet- nôgyógyászati, valamint a gyerekgyógyászati részleget renoválják. A polgármester lapunknak elmondta: az épületeket a ’70-es években húzták fel, azóta csak kisebb-nagyobb javítások voltak, de teljes egészében még nem végeztek felújítást. Az épületegyüttes Kórház utca felôli szárnyát visszaigényelte az ortodox egyház, az ügyben még nem döntött a tulajdonjog-visszaállító országos bizottság. Amennyiben mégis az egyház javára döntenek, az épület rendeltetését nem változtatják meg, legalábbis ezt ígérte Andrei gyulafehérvári ortodox püspök. A városvezetés azt is tervezi, hogy a régi épületbe költözteti a sürgôsségi mentôszolgálatot, amelyet szintén korszerûsítenek.

Amint a város megkapja a minisztériumtól a pénzösszeget, meghirdetik a pályázatot a munkálatok kivitelezésére, így várhatóan a tavasz végére már hozzáfognak a felújításhoz.

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére