Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Infrastruktura

Infrastruktura

Szászrégen Polgármesteri Hivatalának a költségvetésben 2 millió lej szerepel a város közvilágítás-, villanyhálózatának, illetve ivóvíz- és csatornarendszerének a fejlesztésére. Ezt a pénzt az új infrastruktúra fejlesztésére fogják felhasználni.

Vannak olyan utcák, amelyek alig néhány év alatt épültek ki. Ameddig elkészülnek a különböző tervek és ezeknek a kivitelezésére megkapja a hivatal az engedélyt a különböző intézményektől, addig is a város 2 millió lejt különített el erre a célra. Ilyen helyzetben van a Szőlős (Viilor), Kemény János, a Laposnya, a Medgyes (Visinilor) utca.

Ami az utakat illeti az idén elsősorban a közlekedésbiztonságot szeretnénk erősíteni. Az átjárók elé fekvőrendőröket helyeznek ki, ahol pedig lehet, járdaszigeteket építeneks több helyen járdákat is átalakítják.

Tervbeen van az is, hogy a forgalmasabb csomópontokban térfigyelő kamerákat helyeznek ki.

Ugyanakkor hozzáfognak a Sării, Gării és az Unirea negyed fele vezető utcák kereszteződésénél a körforgalom kiépítéséhez. Ez azonban nagyobb munka, egyelőre tanulmányozza a hivatal a kivitelezési lehetőségeket.

A polgármesteri hivatal útkarbantartó egységének egy úthengert szeretnének vásárolni, amivel kisebb-nagyobb kátyúzást végezhetnek. Erre 200.000 lejt irányztak elő. Ami a közszállítást illeti három kisebb méretű, korszerű autóbuszt fog vásárolni, a hivatal. Erre 360.000 lejt hagyott jóvá a tanács.

Nagy András polgármester szerint kudarc a város terelőútja. Habár elkészültek a tervek, megvolt a jóváhagyás, már csak a kivitelező kiválasztásáért kellett volna megszervezni a versenytárgyalást, de a válságra hivatkozva a kormány visszavonta a támogatást. Ez a beruházás nem az önkormányzattól függ. A kormánytól függ, hogy sikerül-e pénzt szánni erre a költséges, de a város számára életbevágóan fontos munkálatra.

Fábián András

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére