Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Kár, hogy Fülöpbôl csak egy van…

Kár, hogy Fülöpbôl csak egy van…

Avântul Szászrégen – Unirea Dés 1-0 (1-0)

Kétheti késessel ugyan, de végül útnak indult a labdarúgó harmadik vonal karavánja. A tavaszi pontvadászat nyitó játéknapján a szászrégeni gárda a dési Unireát fogadta. A találkozóra semleges környezetben került sor, hiszen az Avântul-pálya gyepszônyegének használhatatlan állapota miatt az összecsapásnak a Metalul stadion adott otthont. A hazai együttes egy, a szezon elején nem remélt 4. helyen zárta a bajnokság ôszi felvonását, így az elvárások is jóval emelkedtek Enyedi Adrian tanítványaival szemben. Az Avântul bemutatkozó mérkôzése aránylag jóra sikeredett, azonban a kiharcolt gyôzelem szinte kizárólag az elsô játékrészben mutatott teljesítménynek köszönhetô. Noha a játéktér kissé lágy volt, nem befolyásolta döntô módon a párharc alakulását.

A mérkôzés kezdeti percei a kiegyensúlyozottság jegyében zajlottak, majd ezt követôen a szászrégeniek átvették a kezdeményezést. Két perc leforgása alatt két gólhelyzet alakult ki a vendégkapunál: Sorlea látványos egyéni akcióját egy közelrôl leadott lövéssel fejezte be, ám Székely kapuvédô résen volt (9. p.), majd egy perccel késôbb Bucin jól eltalált szabadrúgását a vendégek hálóôre körülményesen tolta szögletre. A 13. percben lejegyezhettük a désiek elsô s egyben egyetlen kapura lövését: egy tetszetôs összjáték végén Budean mintegy 22 méterrôl lôtt, ám a kísérletet Husar magabiztosan hárította. A hazaiak kitartóan támadtak, s miután a 28. percben Merdariu néhány méterrôl, zavartalan helyzetbôl küldött rúgását Székely lábbal hárította, egy perccel késôbb megszületett a találkozó egyetlen gólja: ekkor Bucin hajszálpontos jobb oldali beívelését a kitûnôen helyezkedô Fülöp mintegy 10 méterrôl a vendégkapuba továbbította, 1-0.

A szászrégeniek lendületes, jó játéka tovább folytatódott, s az elsô félidô utolsó mozzanataiban kétgólosra növelhették volna elônyüket az egyébként nem létezô eredményjelzôn, ám Sorlea 25 méterrôl elvégzett bôdületes erejû szabadrúgását Székely hatalmas bravúrral a léc alól hárította szögletre.

A második felvonásban elenyészô volt a kapujelenetek száma, a házigazdák teljesítménye nagyon halványra sikeredett. Noha uralta a játékteret, Enyedi Adrian legénysége rengeteget hibázott. Az adogató játékkal alapos gondok voltak, ezenkívül néhány ígéretes támadás során Sorlea késlekedett a pöttyös továbbításában, vagy sok esetben az ellenfélnek ajándékozta a labdát. Az 53. percben Fülöp eléggé ígéretes pozícióból fejelhetett kapura, ám a labda jócskán fölé szállt, majd a 65. percben ugyanô egy pillanat erejéig kicselezte a kapust, de kissé kisodródott, így ejtett labdáját a vendégkapus könnyedén szelídítette meg. A 67. percben Bucin Razvan mintegy 22 méterrôl leadott bomba- lövése a bal alsó kapufával találkozott. A 81. percben a vendégek létszáma tízre fogyatkozott, miután egy Trutával szemben elkövetett feltartás vétsége miatt Bud megkapta a második sárga lapot. A kiállítás után teljesen meglepô módon a vendégek szinte végig támadtak a találkozó hajrájában, komoly veszélybe sodorva a házigazdák gyôzelmét. A 85. percben a désiek elôtt hatalmas egyenlítési lehetôséget adódott: ekkor egy jó ütemû bal oldali beadást Itu képtelen megfelelô módon lekezelni, így 3 méterre a hazai kaputól mellélôtt! Ebben a helyzetben a régeniek óriási szerencsével úszták meg kapott gól nélkül. Az Avântul megszerezte elsô sikerét a visszavágóban.

Az elsô félidô teljesítménye elfogadhatónak, helyenként elismerésre méltónak minôsíthetô, ám a második játékrész nagyon kiábrándító volt. Talán mindez csupán az idénybeli elsô mérkôzés számlájára írható…

Avântul Szászregen: Husar – Toncean, Dan R., Merdariu, Rozenfeld, Sorlea (82. Nagy), Luca, Bucin R. (90+3. Zsigmond), Truta, Fülöp (75. Csiki), Oprea (60. Opriceana).

Unirea Dés: Székely – Vardea, Bud, Dobrau, Traore, Mititean (56. Halász), Rus (77. Ghita), Gabrus, Costea, Itu, Budean (72. Paul).

Játékvezetôk: Florin Anca – Petrea Cristian (mindketten Déva), Paval Marius (Piski).

Szabó Antal

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére