Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Bajnok a Kolozsvári CFR 1907

Bajnok a Kolozsvári CFR 1907

Egy fordulóval a román labdarúgó bajnokság vége előtt a kolozsvári CFR csapata behozhatatlan előnyre tett szert, miután péntek este legyőzte helybeli riválisát, az Universitateát.

Pászkány Árpád kolozsvári üzletember csapata drámai mérkőzésben 2-0-ról fordítva győzte le otthonában 3-2-re az egyetemi gárdát. A mérkőzés vezetését a csalás gyanújának elkerülése végett horvát bírókra bízta a román labdarúgó szövetség. A CFR azt követően kezdte rúgni a gólokat, hogy az Universitatea a 48. percben emberhátrányba került. A CFR győzelmét eredményező gól a 89. percben büntetőrúgásból született.

Ezzel az 1907-ben alapított Kolozsvári Vasutas jogutódja, a CFR a harmadik romániai bajnoki címét szerzi meg. A csapatnak korábban 2008-ban és 2010-ben sikerült diadalmaskodnia a bajnokságban.

A péntek esti rangadó a május 8-án félbeszakadt mérkőzés ismétlése volt, amelyet a bíró a pályán kialakult dulakodás miatt a 27. percben lefújt. Azt követően szabadultak el az indulatok, hogy a CFR csapatkapitánya büntetőrúgást értékesített, és a házigazdák szerint provokatívan örvendett a góljának. A gólszerzőt előbb az Universitatea kapusa rántotta a földre, majd miután mindketten piros lapot kaptak, útban az öltöző felé az Universitatea egyik gyúrója kezdte ütlegelni.

A román labdarúgó szövetség a mérkőzés újrajátszását rendelte el; a CFR sikertelenül óvta meg a döntést a Sport Döntőbíróságnál. Noha Románia bajnokcsapata elsősorban tulajdonosa, Pászkány Árpád vállalkozó miatt magyar csapatként él a kolozsváriak tudatában, a csapatnak nincs magyar játékosa. De románok is alig léptek pályára a CFR színeiben a pénteki rangadón.

MTI

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére