Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Gyôzelemmel búcsúztak

Gyôzelemmel búcsúztak

Avântul Szászrégen – CFR II Kolozsvár 2-0 (0- 0)

A 2011–2012-es labdarúgóidény utolsó hazai pályán vívott mérkôzésén az Avântul Szászrégen az 1. liga bajnokának fiókcsapatát fogadta. Az összecsapás túlnyomó része a kiegyensúlyozottság jegyében zajlott. Noha az elsô játékrész folyamán a házigazdák valamivel többet kezdeményeztek, a legnagyobb gólszerzési lehetôségek Husar kapujának elôterében adódtak. A 14. percben Stoica próbálkozott távoli lövéssel, ám a régeniek vezéregyéniségének kísérletét a vendégkapus simán elcsípte. Tíz perc elteltével Bucin lôtt, ám rúgását Tiut magabiztosan hárította. Annak ellenére, hogy a vasutasok második gárdájában egyetlen ismert játékos sem szerepelt, Alin Minteuan legénysége jó teljesítményt nyújtott. A 25. percben a vendégek Negrut révén óriási gólhelyzetet hagynak ki, aki zavartalan szituációban a hatos vonaláról mellé lô! A 34. percben a régeniek szerezhettek volna vezetést, ám Stoica Vili mesteri jobb oldali beadását Zoltan jó pozícióból mellé bólintotta. A 41. percben a kolozsváriak újabb hatalmas helyzetet puskáztak el: ekkor egy látványos egyéni akció után Negrut a tizenhatos vonaláról fölé emelt. A 43. percben Rozenfeld távoli bombáját Tiut nehezen hárította. A csapatok egy elfogadható színvonalra emelkedô elsô felvonást követôen gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözôkbe.

A második félidô elején a CFR II szögletrúgások révén két ízben is veszélyeztetett, ám a vendéglátók megúszták kapott gól nélkül. A második játékrészben rövid idôn belül megérzôdött Fülöp István pályára lépése, hiszen a csatár elismerésre méltó teljesítményével döntô módon járult hozzá csapata gyôzelméhez. A 64. percben, egy jól összekötött támadás után, Enyedi Adrian legénysége megszerezte a vezetô gólt: Csiki hajszálpontos jobb oldali passzát Stoica Vili mintegy 11 méterrôl, egy védhetetlen lövéssel a vendégek kapujába küldte, 1-0. A találkozó hajrája látványos és eseménydús, hiszen a CFR II elszántan küzdött az egyenlítésért, Imbuzan, Rosu, Mandrusca és Negrut komoly veszélyt keltve Husar kapujánál. Gólt azonban ezúttal is a szászrégeniek lôttek, végérvényesen eldöntve a három bajnoki pont sorsát: a 83. percben a hazaiak fiatal gólgyártója Fülöp, mintegy 13 méterrôl a kolozsváriak hálójába továbbított, 2-0. A hosszabbítások elsô percében a régeniek csatára közel állt a duplázáshoz, ám jobb oldalról leadott látványos, boltíves lövése a kapufával találkozott. Az összecsapás utolsó gólhelyzetét a vendégek oldalán jegyezhettük: ekkor Rosu közelrôl lôtt, ám a hazaiak hálóôre remekül hárított (90+2.) Ezzel a régeniek gyôzelemmel búcsúztak szurkolóiktól. Zsinórban a harmadik gyôzelmet aratva hazai környezetben, kapott gól nélkül. Enyedi Adrian együttese a tabella megnyugtató, 6. helyérôl várhatja az utolsó játéknapot, amelynek keretében Nyárádtôn Maros megyei rangadóra kerül sor, az Unirea ellen.

Avântul Szászrégen: Husar – Toncean, Merdariu, Dan R., Rozenfeld, Truta, Csiki, Luca, Bucin, Stoica V. (87. Catarig), Zoltan (46. Fülöp).

CFR II Kolozsvár: Tiut – Pojar, Mocan, Tibre, Pop D. (81. Faur), Lupu (60. Kwarbhat), Tothazan, Rosu, Negrut (72. Paun), Imbuzan, Mandrusca.

Játékvezetôk: Demian Ciprian – Filip Vlad (mindketten Zilah), Rosca Mircea (Beszterce).

Szabó Antal

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére