Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Az alpolgármester is román Szászrégenben

Az alpolgármester is román Szászrégenben

Hiába mondta Nagy András RMDSZ-es tanácsos, volt városvezető, hogy a 30 százalékot kitevő magyarságot illeti meg az alpolgármesteri tisztség Szászrégenben, a román tanácsosok semmibe vették kérését. Szászrégen új alpolgármestere Gliga Daniel-Gabriel liberális képviselő lett.

Hétfőn rendkívüli képviselő-testületi ülésen választották meg Szászrégen új alpolgármesterét Gliga Daniel-Gabriel személyében. Gligát az USL javasolta az alpolgármesteri szék betöltésére. Szavazás előtt Nagy András az RMDSZ frakcióvezetője kért szót kifejtve véleményét, hogy az RMDSZ-t illetné meg e funkció.

„Mivel Szászrégen lakósságának közel 30%-a magyar nemzetiségű megilletné egy hely a város vezetésében. Az RMDSz ezelőtt nyolc évvel, és ezelőtt négy évvel is betartotta ígéretét, amikor – a helyi viszonyokat figyelembe véve és elvetve a felső vezetés javaslatait – Rînja Ionel liberális, illetve Precup Maria szociáldemokrata képviselőt támogatta az alpolgármesterség elnyerésében” – mondta Nagy András.

A volt polgármester ezután tíz percnyi szünetet javasolt – ez idő alatt egyeztettek a pártok frakcióvezetői a kéréssel kapcsolatosan. Mivel nem született érdemi döntés az RMDSZ javaslatára, Nagy András kérte, hogy csütörtökig halasszák el az alpolgármester választást – a többség viszont ezt is elvetette. Mivel nem volt más javaslat, a szavazást követően a tizenkilenc városatyából tizenkettő Gliga Danielt támogatta, az RMDSZ frakció ellene szavazott.

Gliga Daniel 1970-ben született Szászrégenben. Nős és két gyerek édesapja. Vállalkozó, a Gliga Cominpex Kft. igazgatója, a Doal Com Kft. adminisztrátora és több cég részvényese.

Fábián András

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére